Απόψεις Κωστάκης Αντωνίου Εκβιασμοί Χάσικου, σε στιγμές πανικού...

Εκβιασμοί Χάσικου, σε στιγμές πανικού...

O Kωστάκης Αντωνίου είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή.Το κόστος της μη λύσης να καταβάλουν η Τουρκία, ο Αναστασιάδης και οι ηγεσίες ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ. Όχι τα θύματά τους

Ο Σωκράτης Χάσικος είχε πάντοτε ακραίο λόγο. Όταν θέλει να ρίξει τοίχο, μπαίνει σε μπουλντόζα και τον συντρίβει. Ανοίγει το στόμα του και όποιον πάρει ο Χάρος. Ο ίδιος υπήρξε έντονος και διαπρύσιος κήρυκας της ανανικής λύσης. Από το 2004 μέχρι σήμερα.

Σε συνέντευξή του στο εκφραστικό δόρυ της ανανικής πλατφόρμας, προχώρησε να διαχωρίσει τον κυπριακό Ελληνισμό σε πρόσφυγες και μη πρόσφυγες, καλώντας μάλιστα τους μη πρόσφυγες να καταβάλουν το κόστος της μη λύσης, προκειμένου να υπάρξει ίση κατανομή βαρών της κατοχής. «Για να πάρει περισσότερα ο πρόσφυγας, θα πρέπει κάποιοι να πληρώσουν. Με φορολογίες.

Ο Λεμεσιανός, ο Σκαλιώτης, ο Παφίτης τζαι οι Λευκωσιάτες, σε μεγάλο βαθμό κέρδισαν υπεραξίες. Το 1974 υπήρχε θέμα ζωτικού χώρου, οπόταν άρχισαν να πηγαίνουν οι αξίες των περισσοτέρων προς τα πάνω», ανέφερε.

Αν με τέτοιες κωμικές, εξωφρενικές αντιλήψεις διακατέχονται οι συναγερμικοί και κυβερνητικοί αξιωματούχοι και οι λοιποί της ανανικής πλατφόρμας, τότε, περισσότερο από κωμικός καταντά ο «ρεαλιστικός πραγματισμός» τους και μεγαλύτερος, από ό,τι υπολογίζαμε, είναι ο πανικός τους.

Πού θυμήθηκε την ίση κατανομή βαρών, ύστερα από 43 χρόνια, ο Σωκράτης Χάσικος; Πώς δεν την θυμήθηκε το 1993-2002, όταν κυβερνούσε πάλιν ο Δημοκρατικός Συναγερμός του Γλαύκου Κληρίδη και διατελούσε ο ίδιος Υπουργός Άμυνας. Ας απαιτούσε τότε από τον Γλαύκο Κληρίδη να φορολογήσει τους «Λεμεσιανούς, τους Σκαλιώτες, τους Παφίτες τζαι τους Λευκωσιάτες», για να μπορέσει να προσφέρει στους πρόσφυγες. Ας καλέσει τουλάχιστον σήμερα τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να στείλει στη Βουλή νομοθεσία ή να εγκρίνει το Υπουργικό Συμβούλιο τέτοια ρύθμιση, ώστε να δικαιωθούν οι πρόσφυγες.

Γιατί δεν το πράττει;
Αλλά είπαμε. Ο κ. Χάσικος ανοίγει το στόμα του και όποιον πάρει ο Χάρος. Διερωτόμαστε πώς και δεν θυμήθηκε τον Ιωαννίδη και τον Παττακό, για να τους καλέσει να εξέλθουν από τον τάφο και να πληρώσουν για το έγκλημα που διέπραξαν επί προσφύγων και μη προσφύγων Ελληνοκυπρίων. Ή να καλέσει τον Ερντογάν να καταβάλει και εκείνος το κόστος, αφού η χώρα του διέπραξε την εισβολή και κατέχει επί 43 χρόνια την Κύπρο, αρνούμενος λύση.

Τελικά, αντί ο κ. Χάσικος να απαιτεί από την Τουρκία αποζημιώσεις για τα πάσης φύσεως εγκλήματα και τα βάρη που φόρτωσε στον κυπριακό Ελληνισμό, καλεί τους Έλληνες Κυπρίους να τα φορτωθούν. Δεν μας εκπλήττει. Όλοι οι έχοντες την ίδια φιλοσοφία με αυτόν, θεωρούν υπαίτιους της μη λύσης τους Ελληνοκυπρίους, ενώ απενοχοποιούν την Τουρκία, της οποίας «ο σύγχρονος και προοδευτικός ηγέτης Ερντογάν» θέλει λύση..

Αλλά ο κ. Χάσικος ενεργεί και μιλά εκ του πονηρού. Το ενδιαφέρον του δεν αφορά τους πρόσφυγες. Απλώς ενεργεί με εκδικητική διάθεση και με μεγάλη δόση εκβιασμού, επειδή αντιλαμβάνεται πλέον, ότι για δεύτερη φορά ο διακαής πόθος του ιδίου και όλων όσοι απεργάζονται δεύτερη ανανική λύση, δεν πρόκειται να εκπληρωθεί. Εκβιάζει στην πραγματικότητα τον λαό, να ταχθεί υπέρ της λύσης που αυτός, ο Πρόεδρός του και το κόμμα του εργάζονται νυχθημερόν να επιτύχουν, ώστε να απαλλαγούν του μεγάλου στίγματος του 2004 που τους βαραίνει.

«Ή ψηφίζετε ανανική λύση ή εσείς, οι μη πρόσφυγες, θα κληθείτε να καταβάλετε το κόστος της μη λύσης, για να καλύψετε όσα έχασαν οι πρόσφυγες», εκβιάζει στην πραγματικότητα. Αλλά σίγουρα πολλοί μη πρόσφυγες ευχαρίστως θα αποδέχοντο να είχαν όσα έχει ο πρόσφυγας Χάσικος και ας θεωρούντο πρόσφυγες...

Ο Υπουργός Εσωτερικών πρέπει να γνωρίζει ότι, αν πρόκειται να κληθούν Ελληνοκύπριοι να πληρώσουν το κόστος της μη λύσης, αυτοί είναι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Άντρος Κυπριανού και ο Σωκράτης Χάσικος. Διότι, αντί να οδηγήσουν, όπως δεσμεύτηκαν, τον κυπριακό Ελληνισμό σε δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη λύση, τον οδήγησαν μπροστά σε επιλογή μεταξύ Σκύλας και Χάρυβδης: Μεταξύ μίας τουρκικής λύσης και μίας επιζήμιας μη λύσης. Οι ηγέτες πληρώνουν για τις πολιτικές τους και όχι οι λαοί, κύριε Χάσικε.

Αλλά είναι και το άλλο. ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ κατέστρεψαν την οικονομία και κάθε προοπτική, ώστε αυτό το κράτος να δώσει περισσότερα, και όσα πραγματικά δικαιούντο οι πρόσφυγες. Και αφού το κατέστρεψαν και του επέβαλαν ένα απεχθές Μνημόνιο, τώρα με την πολιτική που ασκούν στο Κυπριακό, ετοιμάζονται πέραν της εθνικής καταστροφής, να του επιβάλουν και δεύτερο Μνημόνιο. Να πληρώσει για τη δημιουργία ενός τρικέφαλου κράτους, το οποίο δεν θα είναι σε θέση να αυτοσυντηρηθεί οικονομικά.

Αλλά ο κυπριακός Ελληνισμός δεν θα πληρώσει, ούτε θα αποδεχθεί την καταστροφή του, για να μπορεί ο Χάσικος και οι ομοϊδεάτες του να χαίρονται την αυτοδικαίωσή τους επί των ερειπίων της Κύπρου...


Top