Απόψεις Κωστάκης Αντωνίου Δεν τολμούν ούτε μερικούς επίορκους υπαλλήλους να τιμωρήσουν

Δεν τολμούν ούτε μερικούς επίορκους υπαλλήλους να τιμωρήσουν

O Kωστάκης Αντωνίου είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή.Οι ευθύνες του Υπουργού Υγείας και οι ψεύτικες δεσμεύσεις του Προέδρου, ο οποίος υποσχέθηκε να καταστήσει την Κύπρο σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, και την κατέστησε Αφγανιστάν

Ο Υπουργός Υγείας επέρριψε ευθύνες σε λειτουργούς του Υπουργείου του, για το θέμα των φαρμάκων και το γεγονός ότι ενώ υπάρχει κονδύλι 5,5 εκ. ευρώ για την αγορά φαρμάκων για καινοτόμες θεραπείες, φάρμακα δεν αγοράστηκαν, αλλά αφήνονται ασθενείς να πεθαίνουν.


«Καλώ αυτούς που είναι υπεύθυνοι να πάψουν να κρύβονται για να παίζουν το παιγνίδι τους εντός της δημόσιας υπηρεσίας, λόγω των αναχωμάτων που υπάρχουν», ανέφερε. Και ύψωσε τα χέρια, δηλώνοντας πως ο ίδιος «δεν μπορεί να δώσει μαγικές λύσεις».

Αντιλαμβανόμαστε ότι ο Γιώργος Παμπορίδης ανέλαβε ένα Υπουργείο βυθισμένο στο χάος, στα σκάνδαλα και στις αυθαιρεσίες, ένα Υπουργείο το οποίο αντί να υπηρετεί τον πολίτη, υπηρετούσε, σε πολλές περιπτώσεις, συμφέροντα. Δεν του φορτώνουμε ευθύνες, για τον στάβλο Αυγείου που παρέλαβε. Αλλά να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει ευθύνες, εάν συνεχίσει να ακολουθεί πρακτικές τύπου «κρύψε να περάσουμε» και δεν αποφασίσει να προχωρήσει σε γενναίες αποφάσεις, καθαρίζοντας τον στάβλο που ανέλαβε. Θέλουμε τον Γιώργο Παμπορίδη να καταστεί υπηρέτης του πολίτη, υπηρέτης των ασθενών που υποφέρουν, υπηρέτης της Δημόσιας Υγείας. Όχι υπηρέτης κατεστημένων, συμφερόντων, ιδεοληψιών της Κυβέρνησης στην οποία υπηρετεί, υπηρέτης απόκρυψης επίορκων συνεργατών.

Δεν νομιμοποιείται ο Υπουργός Υγείας να λέγει ότι λειτουργοί του Υπουργείου του ευθύνονται για το θέμα των φαρμάκων και να μην τους κατονομάζει. Δεν νομιμοποιείται να λέγει ότι «υπεύθυνοι κρύβονται» και να μην τους αποκαλύπτει. Δεν νομιμοποιείται να υψώνει τα χέρια ενώπιον των αναχωμάτων και να καλεί την πολιτεία να ενεργήσει. Αυτός είναι ο Υπουργός, αυτός είναι ο άνθρωπος που παίρνει αποφάσεις, και είτε πρέπει να πάρει γενναίες αποφάσεις και να στείλει εκτός υπηρεσίας τους επίορκους λειτουργούς, είτε να υποβάλει παραίτηση.

Χρειάζεται να οπλισθεί με θάρρος ο Γιώργος Παμπορίδης και να στείλει σπίτι τους όσους υπονομεύουν το έργο του και στέλλουν ασθενείς στον θάνατο. Χρειάζεται να πάρει αποφάσεις και να μην «κρύβεται» πίσω από την πολιτεία και τα «αναχώματα». Χρειάζεται να πάρει πρώτος τη σκούπα και να ξεκινήσει την κάθαρση του στάβλου. Επιβάλλεται να προχωρήσει στην αναστήλωση του τομέα της Δημόσιας Υγείας, ο οποίος έχει καταγκρεμισθεί από ατολμίες και συνεργίες προηγούμενων κυβερνήσεων, και από τις μνημονιακές και απάνθρωπες πολιτικές της Κυβέρνησης την οποία, ατυχέστατα, επέλεξε να υπηρετήσει. Και δεν νοείται ο κ. Παμπορίδης να αναζητεί εξιλαστήρια θύματα στους γιατρούς και τους νοσηλευτές, δεν νομιμοποιείται να φορτώνει ευθύνες στα θύματα της κυβερνητικής πολιτικής, για το απόλυτο χάος στο οποίο βρίσκεται σήμερα ο τομέας της Δημόσιας Υγείας.

Είναι εξωφρενικό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να υπέσχετο στον λαό ότι θα κατεδαφίσει το παλαιό, αμαρτωλό κράτος, και στη θέση του θα εγκαθίδρυε σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, και τελικά να έχει οδηγήσει το κράτος και τους πολίτες του σε καθεστώτα τριτοκοσμικά. Είναι απαράδεκτο σε στιγμές οικονομικής κρίσης, αντί να θεμελιώνεται κράτος προνοίας, να θυσιάζεται ο πολίτης στα συμφέροντα μεγαλοσχημόνων, να διατίθενται λεφτά στις τράπεζες και σε αυξήσεις μισθών υψηλόμισθων κρατικών υπαλλήλων, να αγοράζονται λιμουζίνες και να κάθονται στα γραφεία τους δημόσιοι λειτουργοί με μισθούς πέντε χιλιάδων ευρώ τον μήνα.

Και ενώ αυτά συμβαίνουν, και ενώ σπαταλούνται εκατομμύρια προς ικανοποίηση ευνοουμένων, να πληρώνει χαράτσι ο ασθενής στα νοσοκομεία. Να μην υπάρχουν φάρμακα και να πεθαίνουν ασθενείς. Να κατακλύζονται τα φαρμακεία των κατεχομένων από Ελληνοκυπρίους που αναζητούν φθηνά φάρμακα, και η Κυβέρνηση να διατηρεί τα φάρμακα στις υψηλότερες τιμές. Να καταρρέουν τα δημόσια νοσηλευτήρια, να απογυμνώνονται από ιατρούς και νοσηλευτές, να μην είναι σε θέση οι ιατροί να προσφέρουν σωστές διαγνώσεις, επειδή είναι υποχρεωμένοι να εξετάζουν πέραν των 60 ασθενών κάθε μέρα.

Αυτό δεν είναι σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος. Είναι Αφγανιστάν. Και να κορδώνουν από πάνω ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Υπουργός Οικονομικών, ότι έχουν επιτύχει οικονομικό θαύμα! Ο δε Υπουργός Υγείας να γνωρίζει ποιοι λειτουργοί του Υπουργείου του είναι υπεύθυνοι για όσα τραγικά συμβαίνουν, αλλά να μην τους κατονομάζει, ούτε να τολμά να τους θέσει εκτός υπηρεσίας. Και όταν αυτή η Κυβέρνηση δεν τολμά να αποκαλύψει και να θέσει εκτός υπηρεσίας μερικούς επίορκους υπαλλήλους, πώς θα τολμήσει να τιμωρήσει όσους έφεραν τον τόπο ενώπιον μίας τεράστιας και ολοκληρωτικής καταστροφής;


Top