Απόψεις Κωστάκης Αντωνίου Μισό εκ. ευρώ για εξυπηρέτηση ημετέρου...

Μισό εκ. ευρώ για εξυπηρέτηση ημετέρου...

O Kωστάκης Αντωνίου είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή.Τον Γενικό Εισαγγελέα τον υπέσκαψαν. Τη θέση της προηγούμενης Νομικής Υπηρεσίας, ότι οι κουβαλητοί-σύμβουλοι των Υπουργών είναι παράνομοι, την αγνόησαν και προχώρησαν σε νομιμοποίηση τους.

Βρίσκονται σε διαρκείς συγκρούσεις με τους εκάστοτε Διοικητές της Κεντρικής Τράπεζας. Και, τώρα, αγνοούν την υπόδειξη του Γενικού Ελεγκτή, όπως καταργηθεί η θέση του Βοηθού Επιτρόπου Αγροτικών Πληρωμών, ως αχρείαστη και υψηλού κόστους, και προχωρούν στον διορισμό του Ανδρέα Ευαγγέλου. Δηλώνει ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, στη συνέντευξή του στη "Σημερινή":

"Πρόσφατα, εν αναμονή της λήξης της θητείας του Επιτρόπου Αγροτικών Πληρωμών και του Βοηθού του, εισηγηθήκαμε στην Κυβέρνηση ότι είναι αχρείαστο να υπάρχει εκτελεστικός Βοηθός, που απλώς πληρώνεται αδρά για να αντικαθιστά τον Επίτροπο τις λίγες ημέρες τον χρόνο που απουσιάζει. Προτείναμε, λοιπόν, κατάργηση της θέσης του Βοηθού. Η σύστασή μας αγνοήθηκε και διορίστηκε πρόσφατα Επίτροπος και Βοηθός για θητεία έξι ετών. Χάθηκε, πιστεύω, η ευκαιρία για εξοικονόμηση ενός ποσού της τάξης του μισού εκ. ευρώ, στην επόμενη εξαετία...".

Αυτές οι περιπτώσεις που αναδεικνύουμε, αποδεικνύουν, η μία ξεχωριστά και όλες μαζί, πολλά, και καταγράφουν την καταστροφική πορεία που ακολουθεί αυτή η Κυβέρνηση, σε όλους σχεδόν τους τομείς.
1. Δεν σέβεται και δεν λαμβάνει υπόψη τους ανεξάρτητους θεσμούς. Τους υποσκάπτει, αγνοεί τις εισηγήσεις τους, τους θεωρεί γλάστρες στο κομματικό κράτος που κατασκεύασε. Ποτέ στο παρελθόν, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ή Κυβέρνηση, δεν απαξίωσαν, δεν υπέσκαψαν και δεν εξευτέλισαν ανεξάρτητους θεσμούς, όπως ο σημερινός Πρόεδρος και η σημερινή Κυβέρνηση. Δεν τους αναγνωρίζουν στην ουσία ανεξαρτησία. Τους θεωρούν υποχείριους και εξάρτημα του κομματικού τους κράτους.

2. Το γεγονός ότι θυσιάζει η Κυβέρνηση μισό εκ. ευρώ, στον βωμό κομματικής εξυπηρέτησης, είναι αποδεικτικό της τακτικής ρουσφετιού και της εξυπηρέτησης της κομματικής πελατείας. Συνεχίζει να λεηλατεί τα δημόσια ταμεία, χάριν των κομματικών σκοπιμοτήτων και της εξυπηρέτησης όσων πρόσφεραν προεκλογικές υπηρεσίες στον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

3. Τα περί συνετής και λελογισμένης διαχείρισης των δημοσίων οικονομικών, αποτελούν ανέκδοτο. Συνεχίζεται η σπατάλη δημοσίου χρήματος και η διάθεσή του σε ημετέρους. Η καλή πορεία των δημοσιονομικών δεν οφείλεται στη συνετή διαχείριση, αλλά προέρχεται από τις άγριες φορολογίες των πολιτών. Αυτή η τακτική, αργά ή γρήγορα, θα οδηγήσει τα πράγματα σε νέα αποστράγγιση των δημοσίων ταμείων και σε νέες περιπέτειες την οικονομία. Θα φθάσουμε και πάλιν εκεί, όπου ήμαστε το 2012-2013.

4. Πρόσφατα, η Υπουργός Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου, διέταξε να περικοπεί το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα από μία νεαρή μάνα, επειδή πωλούσε βραχιολάκια στα πανηγύρια για να θρέψει την οικογένειά της. Προσέξτε: Κόβουν μερικά ευρώ από τους δεινοπαθούντες και δίδουν μισό εκ. ευρώ στους κομματικούς ημετέρους, για να τους διορίσουν σε μία θέση που δεν χρειάζεται να υπάρχει! Και να ήταν μόνο αυτό; Αυξάνουν τις αντιμισθίες των μελών των Συμβουλίων Ημικρατικών Οργανισμών, αγοράζουν πολυτελείς λιμουζίνες και, γενικά, ενώ στερούν δικαιώματα από τους μη έχοντες, αυξάνουν μισθούς, επιδόματα στους έχοντες. Πρόκειται για μιαν ανελέητη, αντιλαϊκή, προκλητική, αντιδημοσιονομική πολιτική, την οποία διακρίνει η σκληρότητα προς τους δεινοπαθούντες και η εύνοια προς τους καλοπερασάκηδες.

Πού το πάει αυτή η Κυβέρνηση;
Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Αχρηστεύει θεσμούς, σπαταλά το δημόσιο χρήμα, αναβαθμίζει το ρουσφέτι και την εξυπηρέτηση της κομματικής της πελατείας, καταπατεί και το τελευταίο ίχνος αξιοπρέπειας των φτωχών και μεσαίων στρωμάτων, δημιουργεί μία ευνοούμενη οικονομικά άρχουσα τάξη και χρυσώνει όσους είναι ήδη καλά χρυσωμένοι.
Διανύουμε τη χρυσή πενταετία ενός αδίστακτου κομματικού κράτους...

ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ
Το ΚΕΒΕ στον Μπαϊράκ!

Όπως μας πληροφορεί το ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ, Φειδίας Πηλείδης, μίλησε σε εκπομπή του παράνομου ραδιοσταθμού Μπαϊράκ, μαζί με τον πρόεδρο του "τουρκοκυπριακού βιομηχανικού επιμελητηρίου", για τα οικονομικά οφέλη που θα προκύψουν από τη λύση του Κυπριακού. Ο Μπαϊράκ είναι ο παράνομος ραδιοσταθμός του παράνομου εκτρώματος. Μπορεί να μας εξηγήσει ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ γιατί τον νομιμοποιεί, με την παρουσία του σε εκπομπή του; Και να υποθέσουμε ότι αυτή είναι η αρχή και όπου να 'ναι θ' αρχίσουν να μιλούν από την επίσημη, πια, "κρατική ραδιοφωνία του τουρκοκυπριακού συνιστώντος κράτους" και επίσημοι και άλλοι επώνυμοι επαναπροσεγγιστές του νόμιμου κράτους; 


Top