Απόψεις Κωστάκης Αντωνίου Απαιτούν να ξεβρακωθεί και αμυντικά η Ελλάδα

Απαιτούν να ξεβρακωθεί και αμυντικά η Ελλάδα

O Kωστάκης Αντωνίου είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή.


Η αξίωση Γιούνκερ για περικοπές στις αμυντικές δαπάνες της χώρας και η ανάληψη μεσολάβησης από το πιο υπάκουο πειραματόζωο της Ευρώπης
 
Την ώρα που οι ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδας είναι βαρύτατα τραυματισμένες από την οικονομική κρίση, την ώρα που τα τουρκικά πολεμικά πλοία κάνουν βόλτες στον Πειραιά και τα τουρκικά αεροπλάνα παραβιάζουν καθημερινά την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας, την ώρα που η τουρκική απειλή παραμένει άμεση και ορατή και εναντίον της Ελλάδας και εναντίον της Κύπρου, έρχεται ο Πρόεδρος της Κομισιόν, ο «φίλος μας» Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, να απαιτήσει από την Ελλάδα περικοπή αμυντικών δαπανών!
 
Σύμφωνα με δήλωση του ιδίου, μέσα στο πλαίσιο της μεσολάβησής του για άρση του χάσματος που σημειώνεται μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, «ουδέποτε πρότεινε αύξηση του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα και έχει προτείνει άλλους τρόπους εξοικονόμησης, όπως η περικοπή των αμυντικών δαπανών».
 
Αλλά αυτό είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί στην Ελλάδα. Ξεδοντιάζει εντελώς την αμυντική θωράκιση της χώρας και την αφήνει εκτεθειμένη στην τουρκική επιβουλή.
Αυτό θέλουν ο κ. Γιούνκερ και οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας;
 
Έχουν αφαιρέσει από τον κυπριακό Ελληνισμό ένα από τα κύρια διαπραγματευτικά του πλεονεκτήματα, την οικονομική ευρωστία, με το κούρεμα καταθέσεων και τα σκληρά μνημονιακά μέτρα που έχουν επιβάλει. Με αποτέλεσμα, σήμερα, να γίνεται δέκτης υποδείξεων και πιέσεων, πως η λύση του Κυπριακού θα τον βγάλει από την ανεργία και την πείνα και θα τον οδηγήσει δήθεν στη Γη της Επαγγελίας, η οποία τελικά δεν θα είναι τίποτε άλλο, παρά η οικονομική επικυριαρχία της Τουρκίας, πέραν της πολιτικής και στρατιωτικής, επί του κυπριακού Ελληνισμού.
 
Τώρα, και μετά το οικονομικό γονάτισμα του ελληνικού λαού, επιχειρούν και την αμυντική απογύμνωση της Ελλάδας, με το πρόσχημα της «εξοικονόμησης δαπανών». Αν είναι τυχαία, αυτή η γενική επίθεση της Ευρώπης κατά του Ελληνισμού, αν η πρωτοφανής ένδεια στην οποία έχουν βυθιστεί η Ελλάδα και ο κυπριακός Ελληνισμός είναι μονάχα αποτέλεσμα της αφροσύνης, της ανικανότητας και της διαφθοράς της ηγεσίας του, και δεν αποτέλεσε στην πραγματικότητα πρόσχημα για τους ξένους για τη λεηλασία όλων των πλεονεκτημάτων του Ελληνισμού, γι΄ αυτό θα αποφανθεί, κάποια μέρα, ο ιστορικός του μέλλοντος.
 
Οι τύχες της Ελλάδας και της Κύπρου κρέμονται πλέον από μία κλωστή. Κατέστησαν πειραματόζωα και τους αφαιρέθηκε κάθε ικμάδα δυνάμεως. Και η μεν Κύπρος -η οποία αντιμετωπίζει την άμεση απειλή διάλυσης του κράτους της, μέσω μίας ερμαφρόδιτης λύσης- έχει καταστεί υποχείριο των όποιων σκληρών μέτρων επινοήσουν οι Βρυξέλλες, η δε Ελλάδα έχει πλήρως εξουθενωθεί και ως κράτος και ως λαός.
Τώρα της ζητείται και η αμυντική απογύμνωσή της, ώστε δίπλα στο ανοχύρωτο κράτος της Κύπρου να υπάρξει και ανοχύρωτο κράτος της Ελλάδας.
 
Αν οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν έχουν επίγνωση των επεκτατικών σχεδίων της Τουρκίας, στο Αιγαίο και στη Θράκη, εάν δεν έχουν επίγνωση της άμεσης τουρκικής απειλής κατά της Ελλάδας, είναι αχάμπαροι και ανεύθυνοι. Εάν όμως έχουν επίγνωση και ζητούν από την Ελλάδα να ξεβρακωθεί στρατιωτικά, εν μέσω μεγάλων απειλών κατά της εθνικής κυριαρχίας της, τότε είναι κάτι περισσότερο από επικίνδυνοι...
 
Στο μεταξύ, ο Πρόεδρος της Ελλάδας παρακάλεσε τον Πρόεδρο της Κύπρου να μεσολαβήσει στους Ευρωπαίους φίλους του. Να κάνει τι; Ξέρει καλά τι έκανε, ο Προκόπης Παυλόπουλος; Ζήτησε από την Κύπρο, το πιο υπάκουο πειραματόζωο της Ευρώπης, να παρέμβει. Χειρότερος μεσολαβητής δεν μπορεί να υπάρξει. Διότι τι θα πει ο Νίκος Αναστασιάδης στους προ διετίας βασανιστές του; Θα εκλιπαρήσει να λυπηθούν την Ελλάδα και να φανούν γενναιόψυχοι; Και αφού δεν έσωσαν τα παρακάλια του το 2013 την Κύπρο, θα σώσουν την Ελλάδα; Τα καλά και υπάκουα παιδιά ουδείς τα λαμβάνει υπόψη. Τα θεωρούν δεδομένα και τα προσπερνούν. Ένα πιστόλι στον κρόταφο, έστω και ψεύτικο, αρκεί για να τα οδηγήσει σε υποταγή...
 
ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ
Σύγχρονο κράτος χωρίς ειδικό... για τα κουνούπια!
Τόση ανεπάρκεια υπάρχει σε κάποιους δήμους και σε κάποια υπουργεία, ώστε να καλείται το κράτος να δαπανά για την κάθοδο εμπειρογνώμονα... δίωξης των κουνουπιών στη Λάρνακα; Να σημειώσουμε ότι και πέρσι είχαμε το ίδιο φαινόμενο, και πέρσι κλήθηκε εμπειρογνώμονας από την Ελλάδα, αλλά το θέμα έμεινε ώς εκεί και δεν υπήρξε πρόνοια, ώστε να στελεχωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες με ειδικό. Κατόπιν τούτου, είναι δυνατόν να πιστεύσει κανείς, ότι αυτό το κράτος μεταρρυθμίζεται και εκσυγχρονίζεται, όταν ακόμη και για τα κουνούπια υποχρεώνεται να μετακαλεί εμπειρογνώμονες; 

Top