Απόψεις Χρύσω Αντωνιάδου Ποιος μίλησε για δεσμεύσεις!

Ποιος μίλησε για δεσμεύσεις!

Δημοσιογράφος - Οικονομικός ΑναλυτήςΗ Cyta αποκρατικοποιείται και πωλείται σε ιδιώτες. Έτσι, ό,τι λέγεται, ό,τι ακούγεται και ό,τι δεσμεύεται πως θα κάνει η Κυβέρνηση είναι λόγια! Μόνο λόγια! Η πορεία του ημικρατικού τηλεπικοινωνιακού οργανισμού της Κύπρου είναι προδιαγεγραμμένη και κανένας δεν μπορεί να τη σταματήσει.

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γεωργιάδης και ο Έφορος Αποκρατικοποιήσεων κ. Ηροδότου λένε τα  ίδια με άλλα λόγια. Η γνωμάτευση που έγινε για λογαριασμό της Cyta επιβεβαιώνει εμμέσως πλην σαφώς, τις αποφάσεις που λαμβάνονται.

Ό,τι γίνεται δεν γίνεται εν κρυπτώ και ας σταματήσουν να δουλεύουν τους εργαζομένους και τους φορολογούμενους πολίτες. Οι διαβεβαιώσεις περί… καμιάς απόλυσης εργαζομένου δεν πείθουν κανέναν.

Ποιος ξένος επενδυτής θα εργοδοτεί  προσωπικό με το καθεστώς του δημοσίου υπαλλήλου και με όλα τα ωφελήματά του; Το εκνευριστικό της υπόθεσης είναι οι διαρροές του Υπουργού Οικονομικών από το βήμα της ΠΑΣΕ - ΑΤΗΚ περί δημιουργίας νέας Cyta.

Φαίνεται πως σε  τεχνοκρατικό επίπεδο, τουλάχιστον στο Γραφείο του Εφόρου Αποκρατικοποιήσεων, με τη συνεργασία ξένων εμπειρογνωμόνων, στήθηκε το νέο σκηνικό και ήδη υλοποιείται.

Ο Χάρης ανέλαβε να ρίξει τη … βόμβα του για να πιάσει τον παλμό των εργαζομένων και των βουλευτών. Όπως κάνει συνήθως. Ο Έφορος Αποκρατικοποιήσεων κ. Ηροδότου επιβεβαιώνει όλα αυτά που είπε ο Χάρης και ακόμη περισσότερα.

Εκείνο που δεν μας είπαν ακόμη ξεκάθαρα, είναι πως ήδη υπάρχουν αρκετοί που ενδιαφέρονται να αγοράσουν τον οργανισμό και έχουν βολιδοσκοπήσει και την Κυβέρνηση και τον Έφορο και τη Cyta.

Το «παιγνίδι» είναι χοντρό και χρήζει ιδιαίτερη προσοχής. Τα κόμματα παρά να σχίζουν τα ιμάτια τους και να φωνάζουν ότι θα φράξουν τον δρόμο για την ψήφιση των νομοσχεδίων, καλά κάνουν να παρακολουθούν το θέμα εκ του σύνεγγυς.

Τι λέω η κακομοίρα! Όλα και όλοι έχουν την τιμή τους και πρώτοι και καλύτεροι οι εκπρόσωποι του Ναού της Δημοκρατίας. Άλλο ένα ζήτημα που θα παιχτεί, ανάλογα με το … κέρδος. Ποιος νοιάζεται για τους εργαζομένους και τον κυπριακό λαό; Κανείς.
www.chrysoantoniadou.com


Top