News parapolitika 10 χρόνια διακίνησης του ίδιου αφηγήματος…

10 χρόνια διακίνησης του ίδιου αφηγήματος…

Η «Χαραυγή» της Δευτέρας προσπάθησε εμμέσως να ακυρώσει τις αποκαλύψεις της κυριακάτικης «Σημερινής» για το πώς «το μεταναστευτικό βουλιάζει την Κύπρο».

Στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Σημερινής», με αδιάσειστα στοιχεία, επιβεβαιωνόταν από τα πιο επίσημα χείλη, πως οι αυξήσεις σε αιτητές ασύλου αυξάνονται δραματικά, και πως σύμφωνα με το Υπ. Εσωτερικών 6 στους 10 εισέρχονται από μη-ελεγχόμενα σημεία της Νεκρής Ζώνης και τα οδοφράγματα. Με άλλα λόγια, από τις κατεχόμενες από την Τουρκία περιοχές. 

Η «Χαραυγή» αμφισβήτησε τα στοιχεία ως «φουσκωμένα» ενώ προσπάθησε να μετατοπίσει τη συζήτηση επιστρατεύονται τον μπαμπούλα της «ξενοφοβίας» και του «ρατσισμού».

Ένας από τους «εμπειρογνώμονες» που επιστρατεύτηκαν ήταν και ο Δώρος Πολυκάρπου της ΚΙΣΑ, ο οποίος έκανε λόγο «για ενδεχόμενη συνειδητή σύγχυση του προσφυγικού ζητήματος με τη κατάσταση που επικρατεί στο Κυπριακό και με την Τουρκία». Στη συνέχεια καταφέρθηκε κατά των κοινών περιπολιών Αστυνομίας-ΕΦ στην Πράσινη Γραμμή, αμφισβήτησε τη «συνειδητή μεταφορά προσφύγων από την Τουρκία μέσω κατεχομένων», και είπε πως είναι «ατεκμηρίωτες αιχμές» η «διασύνδεση των προσφύγων με την τρομοκρατία»!

Ξέρετε τι μας θύμισε…; Τη μνημειώδη εκείνη συζήτηση το 2010, στο «Πρωτοσέλιδο» του «Σίγμα», μεταξύ του ίδιου και του Ζαχαρία Κουλία.

Το μεταναστευτικό είχε μόλις αρχίσει να αναδεικνύεται ως σοβαρό πρόβλημα και είχαμε και επεισόδιά στις Φοινικούδες. Στη συζήτηση στο «Σίγμα», ο κ. Πολυκάρπου ειρωνικά έλεγε «όλοι είναι εισβολείς και καθοδηγούνται από την Τουρκία, πληρώνονται από κέντρα του εξωτερικού, όλα αυτά τα μισαλλόδοξα»... 

Μεσολάβησαν δέκα χρόνια…

Όχι πως ο ΟΗΕ είπε πως η Τουρκία «εργαλειοποιεί» τους πρόσφυγες, και ο Μακρόν πως τους χρησιμοποιεί ως «μοχλό πίεσης»

Όχι πως έκθεση της ΕΕ κάνει λόγο για χαλαρούς ελέγχου των Τούρκων συνοριοφυλάκων

Όχι πως στο Αιγαίο οι Τούρκοι πυροβολούν για να περάσουν οι πρόσφυγες

Όχι πως υπάρχουν μέχρι και βίντεο που τους δείχνουν να περνούν την Πράσινη Γραμμή. 

Όχι πως στην συνάντηση της Europol με την Αστυνομία Κύπρου ζητήθηκε ευρωπαϊκή στήριξη για τις μεταναστευτικές ροές και τη διασύνδεση με την γραμμή αντιπαράταξης και τη τρομοκρατία.

Όχι πως ο Ερντογάν απείλησε, όχι μόνο εμάς, αλλά όλους με προσφυγική πλημμύρα λέγοντας: «Έι Ευρώπη, οι πύλες μας θα ανοίξουν!»

Όχι πως υπάρχει δημοσιευμένο τουρκικό σχέδιο σταδιακής δημογραφικής υπέρβασης του ελληνικού πληθυσμού από το 1956.

Και άλλα πολλά, που θα θέλαμε σελίδες ολόκληρες να τα απαριθμήσουμε.

Αλλά τι διαφορά θα κάνει; Όταν ο άλλος διακινεί ένα αφήγημα εδώ και μια ολάκερη δεκαετία, δεν πρόκειται να το αλλάξει άποψη όσα στοιχεία και τεκμήρια και να του παραθέσεις…

ΑΘΘΥΜΙΣΤΗΣ

ΥΓ – Πονηρούλικο το να λες ότι είναι «στο απυρόβλητο η εκμετάλλευση και η εμπορία». Το αντίθετο. Όσοι θεωρούν πως η ενημέρωση του πολίτη για τη πραγματική, δημογραφική κατάσταση, είναι επιλήψιμη, τότε παθητικά διευκολύνουν την θυματοποίηση από λογής-λογής εκμεταλλευτές. Και τάσσονται φανατικά υπέρ αυτής της διογκούμενης παρανομίας, δεν εμποδίζουν, αλλά μεγεθύνουν το πρόβλημα και της εκμετάλλευσης, και της εμπορίας. Το μεταναστευτικό είναι ένα πολύ σύνθετο πρόβλημα και δεν λύνεται ούτε με κακόψυχο ρατσισμό, ούτε με ανεύθυνο, εκ του ασφαλούς «αντιρατσισμό». 

Top