News Market News 6η Ποδηλασία Αγάπης εις μνήμην των αδελφών Πάνου και Κρίστιαν

6η Ποδηλασία Αγάπης εις μνήμην των αδελφών Πάνου και Κρίστιαν

Μέσα στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Προωρότητας που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 17 Νοεμβρίου, το Ίδρυμα Πάνος Ευριπίδου με την στήριξη της Θερμοκοιτίδας Αγάπης και με την συνεργασία της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, διοργανώνει την 6η Ποδηλασία Αγάπης, εις μνήμην των αδελφών Πάνου & Κρίστιαν, οι οποίοι γεννήθηκαν πρόωρα.  
Η  εκδήλωση είναι αφιερωμένη στα βρέφη που έχουν γεννηθεί πρόωρα και βρίσκονται σήμερα στην Εντατική Μονάδα Νεογνών του Μακάριου Νοσοκομείου. 
Στέλνοντας το ισχυρό μήνυμα «ΚΑΘΕ ΠΕΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΥΧΗ» για τα πρόωρα βρέφη ώστε να βρεθούν σύντομα στο σπίτι τους.  
Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για τη βελτίωση της ζωής των πρόωρων παιδιών και των οικογενειών τους.  
Ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός, το Ίδρυμα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να μετατρέπει την κάθε εισφορά σε ένα μικρό θαύμα, χαρίζοντας ένα «χαμόγελο σε μια ψυχή», παρέχοντας έτσι ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. 
 
Ο καθένας μπορεί να συμβάλει στην προσπάθεια αυτή με την επιχορήγηση κάποιου ποδηλάτη με οποιοδήποτε ποσό επιθυμεί ή ποδηλατώντας μαζί μας.   
 
Η Ποδηλασία Αγάπης περιλαμβάνει 2 διαδρομές:   
Διαδρομή 1: (81 χλμ) 8:30π.μ: Εγγραφή 9.00π.μ: Εκκίνηση από τη Λεμεσό, είσοδος εργοστασίου ΚΕΑΝ 12.30μ.μ: Τερματισμός στο Μακάριο Νοσοκομείο, Λευκωσία   Διαδρομή 2: (9 χλμ)  8:30π.μ: Εγγραφή 9.00π.μ: Εκκίνηση από τη Λεμεσό, είσοδος εργοστασίου ΚΕΑΝ προς τα φώτα του ξενοδοχείο Poseidonia, περιοχή Άγιος Τύχωνας, Λεμεσός και επιστροφή πίσω στο εργοστάσιο ΚΕΑΝ.   
Στην ποδηλασία μπορούν να λάβουν μέρος όσοι το επιθυμούν.   
Για πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής μπορείτε να τηλεφωνείτε στο 99468177.  
 
Ευχαριστίες τους υποστηριχτές της εκδήλωσης: ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΑ ΑΓΑΠΗΣ, CYPRUS CYCLING, LIMASSOL TOURISM BOARD, ΚΕΑΝ, KRONOS, SYNERGAS, ENEOS, PSALTIS AUTO PARTS, XM™ , NEXT BIKE, CHOICE FM, ACTION, OGILVY, ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ, AMBULINE και ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΥΠΡΟΥ.  
 #PanosEvripidouFoundation #WorldPrematurityDay#preemies  
 
Το Ίδρυμα Πάνος Ευριπίδου έχει ως στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πρόωρων παιδιών προσφέροντας οικονομική βοήθεια για αναγκαίες θεραπείες. Το ίδρυμα επίσης στηρίζει τους γονείς παρέχοντας πληροφοριακό υλικό μέσω της ιστοσελίδας www.panosfoundation.org, βοηθώντας τους να προετοιμαστούν όσον το δυνατόν καλύτερα για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση των παιδιών τους.  
Παρόλο που το Ίδρυμα μας είναι σχετικά καινούριο και μικρό έχει βοηθήσει 107 παιδιά Παγκύπρια μέχρι στιγμής αρκετά από αυτά με σοβαρά θέματα υγείας, από τα όποια συνεχίζει να βοηθά μέχρι σήμερα. Το συνολικό ποσό που έχει δοθεί για τη κάλυψη των θεραπειών των παιδιών αυτών μέχρι στιγμής έχει ξεπεράσει τις  €188.000. Για τη περίοδο: 2014 – Σεπτέμβριο 2019  
 
Για να υποστηρίξετε το Ίδρυμα Πάνος Ευριπίδου, μπορείτε να κάνετε εισφορά  με απευθείας κατάθεση στον ακόλουθο λογαριασμό:   Hellenic Bank Public Company Ltd 
ACCOUNT NUMBER: 241-01-G43782-01 
IBAN: CY06 0050 0241 0002 4101 G437 8201 SWIFT: HEBACY2N  
 
Η ιστορία του Πάνου 
Η ανάγκη για την δημιουργία του Ιδρύματος Πάνος Ευριπίδου γεννήθηκε μέσα από την δική μας εμπειρία ως γονείς πρόωρων παιδιών. Οι τρεις μας γιοί Κρίστιαν, Άγγελος και Πάνος, γεννήθηκαν πρόωρα στις 19 Μαΐου 2011. 
Δυστυχώς χάσαμε τον Κρίστιαν μόλις 2 μέρες μετά την γέννηση του, αλλά πήραμε τον Άγγελο σπίτι μετά από 8 εβδομάδες νοσηλείας στην Εντατική Μονάδα Νεογνών του Μακάριου Νοσοκομείου. Όμως, είναι η περιπέτεια του Πάνου που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για την δημιουργία του Ιδρύματος. 
 
Ο Πάνος ήταν ο πιο μικρός εκ των τριών ζύγιζε μόλις 600 γραμμάρια- και πέρασε και τους 14 μήνες της σύντομης ζωής του στην Εντατική Μονάδα Νεογνών κάτω από την αγάπη και φροντίδα των Γιατρών και του Νοσηλευτικού Προσωπικού του Μακάρειου Νοσοκομείου. Δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να έρθει σπίτι και ήταν το πρώτο παιδάκι παγκυπρίως που γιόρτασε τα πρώτα του γενέθλια στην Μονάδα. Παρόλο που υπήρξε μεγάλος μαχητής και έδωσε πολλές σκληρές μάχες για την ζωή, την 1η Αυγούστου 2012 έφυγε για να συναντήσει τον αδελφό του Κρίστιαν. 
 
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του Πάνου στο Νοσοκομείο μάθαμε να ζούμε την κάθε μέρα ξεχωριστά και να αναμένουμε κάθε τι το απρόσμενο. 
Αυτή η εμπειρία μας ως γονείς μάς ώθησε να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε όσες οικογένειες βιώνουν παρόμοιες εμπειρίες, στη μνήμην των Πάνου & Κρίστιαν. 
Top