News Local Σοκ στα κατεχόμενα-Πήγαιναν σε λάθος τάφο από το '74

Σοκ στα κατεχόμενα-Πήγαιναν σε λάθος τάφο από το '74

Με διάφορα θέματα εσωτερικής επικαιρότητας καλύπτει ο τ/κ Τύπος πρωτοσέλιδα την ειδησεογραφία σήμερα. Οι δηλώσεις Ερντογάν για τα ενεργειακά, το πρόβλημα στον αεροδιάδρομο του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου, οι διελεύσεις για το 2019 και η ανάγκη νέων οδοφραγμάτων, το ενδεχόμενο νέων διαδηλώσεων για τις αυξήσεις σε τέλη και φόρους, είναι μερικά από τα θέματα των εφημερίδων σήμερα.Η «Αφρίκα» (Αφρική) με τίτλο «Λάθος τάφος για 45 χρόνια» γράφει ότι ο Ετζβέτ Γιουσούφ, πρώτος «μάρτυρας» το 1974 για τους Τ/κ, που θεωρείτο ότι ήταν θαμμένος στον κήπο του Τεκκέ στην κατεχόμενη Λευκωσία, τελικά εντοπίστηκε σε ομαδικό τάφο αλλού και η οικογένειά του υπέστη σοκ συνειδητοποιώντας ότι τόσα χρόνια επισκέπτονταν λάθος τάφο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στα κατεχόμενα έγινε η δεύτερη εγχείρηση μεταμόσχευσης καρδιάς. Αλλού αναφέρει ότι η συντεχνία των τ/κ δασκάλων κατέθεσε αγωγή εναντίον του «πρωθυπουργού» Τατάρ και ενός δημοσιογράφους για ψέματα εναντίον της συντεχνίας.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) με τίτλο «Σκληρές διαδηλώσεις ενόψει» γράφει ότι η ομάδα «Εάν δεν υπάρχουν δρόμοι, δεν υπάρχουν ούτε άδειες κυκλοφορίας» που διοργάνωσε προχθές την μαζική εκδήλωση διαμαρτυρίας για τις άδειες κυκλοφορίας και την κατάσταση του οδικού δικτύου, εξαγγέλλει νέα μέτρα αφού η διορία για ανάκληση της αύξησης φόρων και τελών προς την «κυβέρνηση» έληξε χωρίς αποτέλεσμα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η «πορεία της ορχιδέας» για τους καρκινοπαθείς, θα πραγματοποιηθεί φέτος την 1η Μαρτίου. Αλλού γράφει ότι η αντίστοιχη κεντρική επιτροπή του κόμματος του Λαού εξέφρασε πλήρη στήριξη στην υποψηφιότητα Οζερσάι για τις «προεδρικές».

Η «Χαβαντίς» (Είδηση) με τίτλο «Πρέπει να ανοίξουν αυτά τα οδοφράγματα» γράφει ότι είναι αναγκαία η διάνοιξη των πυλών Πάφου και Αμμοχώστου στην Λευκωσία, σημειώνοντας ότι οι διελεύσεις από την μια πλευρά στην άλλη έχουν αυξηθεί το 2019 κατά 2,7 εκ άτομα. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι λόγω ρωγμής στον αεροδιάδρομο του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου, τμήμα 300 μέτρων έχει κλείσει και αποκλείστηκε η χρήση του. Αλλού αναφέρεται σε φρικιαστικό ατύχημα με σύγκρουση αυτοκινήτου με μοτοσικλέτα στον Καραβά.

Η «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο Υπάρχουμε κι εμείς σε αυτό το παιχνίδι» αναφέρεται στις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου για την οριοθέτηση της ΑΟΖ και την έναρξη ερευνών στην περιοχή που περιλαμβάνει στο μνημόνιο συναντίληψης Τουρκίας – Λιβύης. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στις 23 Ιανουαρίου είναι η πρώτη ακρόαση της αγωγής του τ/κ ΔΚ και του Χουσείν Οζγκιουργκιούν εναντίον της «βουλής» για την άρση της «βουλευτικής ασυλίας» του κ. Οζγκιουργκιούν στο «ανώτατο δικαστήριο». Αλλού γράφει για την δωρεά επτά οργάνων ενός 22χρονου που την Δευτέρα έπεσε από το μπαλκόνι του διαμερίσματός τους και ήταν κλινικά νεκρός.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) με τίτλο «Κίνδυνος στην πίστα του Ερτζιάν» γράφει, μεταξύ άλλων, ότι οι πιλότοι έχουν προειδοποιήσει πως για την απογείωση κάνουν κινήσεις προσγείωσης, λόγω της ρωγμής στον αεροδιάδρομο, και αυτό είναι επικίνδυνο. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην αγωγή που άσκησε ε/κ οικογένεια στον πρόεδρο του τ/κ ΔΚ, Φικρί Ατάογλου για χρήση της περιουσίας τους στην κατεχόμενη Έγκωμη. Αλλού αναφέρει ότι λόγω του χειμώνα έχουν μειωθεί οι ποσότητες λαχανικών και φρούτων και οι τιμές έχουν απογειωθεί.

Top