Ενώπιον δικαστηρίου οδηγείται ξανά ο πρώην Επίτροπος Εθελοντισμού, Γιαννάκη Γιαννάκη.

Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη δικάσιμο στο επίκεντρο τέθηκε η φερόμενη πλαστή συστατική επιστολή.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν δύο μάρτυρες, πρώην εργαζόμενοι της εταιρείας, οι οποίοι αρνήθηκαν την αυθεντικότητα της επιστολής και επιβεβαίωσαν ότι ο Γιαννάκης δεν προσκόμισε ποτέ τα πτυχία του, παρότι του ζητήθηκαν επανειλημμένα.

Ο πρώτος μάρτυρας, Άριστος Κακούτας, πολιτικός μηχανικός, κατέθεσε ότι ο Γιαννάκης προσελήφθη το 1992 ως λειτουργός στο Τμήμα Κοστολόγησης, χωρίς όμως να παραδώσει ποτέ τα ακαδημαϊκά του προσόντα. Εργάστηκε εκεί για περίπου δύο χρόνια, αλλά λόγω της μη προσκόμισης των πτυχίων, μεταφέρθηκε σε εργοτάξιο στη Λάρνακα το 1996. Ο Κακούτας υποστήριξε ότι από την πρώτη μέρα ζητήθηκαν τα πτυχία, αλλά ο Γιαννάκης δεν τα έφερε ποτέ. Σχετικά με τη συστατική επιστολή, ανέφερε ότι δεν υπήρξε ποτέ υπάλληλος με το όνομα «Γιώργος Αντωνίου» στην Κύπρο και ότι η επιστολή δεν ήταν γνήσια, αφού μόνο ο γενικός διευθυντής είχε το δικαίωμα να εκδίδει τέτοια έγγραφα. Επιπλέον, η υπογραφή, η σφραγίδα και η μορφή της επιστολής δεν αντιστοιχούσαν στα επίσημα έγγραφα της εταιρείας.

Ο δεύτερος μάρτυρας, Γιώργος Αντωνίου, πολιτικός μηχανικός, δήλωσε ότι εργάστηκε για έξι μήνες στην J&P Κύπρου και έπειτα μεταφέρθηκε στο εξωτερικό. Ανέφερε πως δεν γνώρισε ποτέ τον Γιαννάκη, δεν είχε καμία επαφή μαζί του και δεν συνέταξε ποτέ συστατική επιστολή για εκείνον. Τόνισε ότι η υπογραφή στην επίμαχη επιστολή δεν ήταν δική του και ότι το έγγραφο εμφανίστηκε εν αγνοία του. Υπογράμμισε επίσης ότι τέτοιες επιστολές μπορούσαν να εκδοθούν μόνο από προϊστάμενους ή τον γενικό διευθυντή.

Και οι δύο μάρτυρες συμφώνησαν ότι η επιστολή ήταν πλαστή και ότι, αν κάποιος υπάλληλος είχε προβεί σε τέτοια ενέργεια, θα έχανε τη δουλειά του. Οι καταθέσεις τους αμφισβήτησαν τη γνησιότητα του εγγράφου και υποστήριξαν ότι δεν εκδόθηκε ποτέ επίσημα από την εταιρεία.

Διαβάστε επίσης: Υπόθεση Γιαννάκη: «Πολύ μεγάλος βλάκας, όποιος ετοίμασε την επιστολή»