Την πρώτη ανανέωση της άδειας του Συλλογικού της Συστήματος πήρε η Green Dot Κύπρου, για την εξαετή περίοδο 7/6/2013 μέχρι 10/6/2019, μετά τη θετική γνωμοδότηση τη Συμβουλευτικής Επιτροπής Διαχείρισης Συσκευασιών και την άδεια του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος.
 
Η επιτυχής παρουσία και δράση του Συστήματος, αναδεικνύεται από τα αποτελέσματα που παρουσιάζει η Κύπρος στην ανακύκλωση, σε όλες τις μελέτες και στατιστικές της Ε.Ε. τα τελευταία χρόνια. Μπορεί η Κύπρος μέχρι πριν από πέντε χρόνια βρισκόταν τελευταία στα ποσοστά ανακύκλωσης μαζί με τη Μάλτα από τις χώρες μέλη της Ε.Ε., μέχρι το τέλος του 2012 όμως, ξεπέρασε 4 - 5 χώρες και δημιούργησε πλέον μια αξιόλογη δυναμική. 
 
Στην περίοδο αυτή, το συνολικό ποσοστό ανακύκλωσης της Κύπρου διπλασιάστηκε και από το 10% έφτασε στο 20% της συνολικής ποσότητας απορριμμάτων που παράγονται στο νησί. Σε αυτή την επιτυχία ο ρόλος του Συστήματος ήταν κομβικός. Η πορεία φυσικά αυτή κατά την πρώτη περίοδο αδειοδότησης του Οργανισμού, δεν ήταν εύκολη. Οι σοβαρές ελλείψεις στις υποδομές και η έλλειψη περιβαλλοντικής κουλτούρας και ευαισθητοποίησης, δυσχέραιναν το έργο του Οργανισμού. Παρά τις δυσκολίες όμως, που είχε να αντιμετωπίσει και παρά τις αμφιβολίες πολλών για την τύχη του Συστήματος στη δύσκολη Κυπριακή πραγματικότητα, ο Οργανισμός κατάφερε να πετύχει και να ξεπεράσει τους στόχους του. 
 
Σήμερα, κάθε καλόπιστος κριτής αντιλαμβάνεται ότι η δραστηριοποίηση του Οργανισμού έχει επιφέρει μια σημαντική κοινωνική αλλαγή. Με μόνο όπλο την επικοινωνία και ενώ ελλείπουν άλλα θεσμικά μέτρα (οικονομικά και νομικά), που να ενισχύουν την προσπάθεια του Οργανισμού, τα επιτεύγματα της κυπριακής κοινωνίας στην ανακύκλωση είναι αξιοσημείωτα και ελπιδοφόρα. Ο Οργανισμός έδωσε στο κοινό ένα αξιόπιστο σύστημα ανακύκλωσης και μαζί και με άλλους συμπαραστάτες (σχολεία, οργανώσεις κ.ά.), έδωσε τη μάχη της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού με επιτυχία. 
 
Σήμερα, μετά από έξι χρόνια ουσιαστικής λειτουργίας, η Green Dot Κύπρου εκπροσωπεί πέραν των 850 εταιρειών που τοποθετούν συσκευασίες στην αγορά και έχει συλλέξει και ανακυκλώσει συνολικά σχεδόν 200.000 τόνους συσκευασιών. Αυτό σημαίνει μεταξύ άλλων, μείωση εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα της Κύπρου κατά 165,000 τόνους και εξοικονόμηση χώρου στους χώρους ταφής των αποβλήτων, κατά 1 εκ περίπου κυβικά μέτρα. Ο Οργανισμός καλύπτει από το 2011 το 85% του πληθυσμού, συνεργαζόμενος με 28 Δήμους και 60 Κοινότητες σε όλη την Κύπρο, εξυπηρετώντας συνολικά πέραν των 700.000 πολιτών. Από αυτούς τους πολίτες, οι στατιστικές δείχνουν ότι πέραν του 50% συμμετέχουν στη ανακύκλωση. 
 
Η μέχρι σήμερα αποτίμηση κρίνεται θετική και ελπιδοφόρα και αποτελεί μια σημαντική παρακαταθήκη για ακόμη πιο θετική συνέχεια. Η κυπριακή κοινωνία παρά τις δυσκολίες έχει αποδεχθεί την πρόκληση και με την ανταπόκριση της και δείχνει το δρόμο για το μέλλον.