Γιάννος Παπαϊωάννου Αναζητώντας νέα κίνητρα

Αναζητώντας νέα κίνητραΑν ήταν άλλες εποχές και ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ κατακτούσε το πρωτάθλημα και οδηγούσε την ομάδα στους «16» των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, το όνομά του θα γινόταν σύνθημα. Ενώ θα είχε «ανοιχτό» συμβόλαιο συνεργασίας.

Name

Όμως,  όταν σχεδόν κάθε χρόνο η ομάδα δίνει το «παρών» της στους ομίλους και είναι μόνιμη πρωταθλήτρια, αυτό γίνεται συνήθεια. Μπορείς να το πεις και κορεσμό, αν και στον ΑΠΟΕΛ το έχουν αποδείξει με τις απανωτές επιτυχίες ότι δεν έχουν ταβάνι.
Η αναφορά μας, όπως καταλάβατε, είναι στον Τόμας Κρίστιανσεν, που μπορεί να οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση του 5ου σερί πρωταθλήματος, όμως ήδη αποτελεί παρελθόν. Η αδυναμία που έδειξε η ομάδα στο να έρθουν νίκες σε αγώνες απέναντι σε συνδιεκδικητές του τίτλου, ήταν κάτι που του άνοιξε την πόρτα της εξόδου. Στο τέλος δεν μέτρησε το αποτέλεσμα, που ήταν η κατάκτηση του τίτλου, αλλά η παρουσία της ομάδας στους αγώνες ντέρμπι. Φυσικά αυτό το γεγονός δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο στον ΑΠΟΕΛ, αφού οι συχνές αλλαγές στην τεχνική ηγεσία είναι κάτι συνηθισμένο από τη διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη. Η μη σταθερότητα είναι κάτι πασιφανές. Αυτό τα τελευταία χρόνια μπορεί να μη στοίχισε,  όμως δεν γνωρίζουμε εάν θα επηρεάσει στο μέλλον.
Είναι ξεκάθαρο πως θεωρείται άθλος για τον κάθε προπονητή που έρχεται στον ΑΠΟΕΛ, το να παραμείνει για περισσότερο από ένα χρόνο.
Είναι φανερό ότι στην ομάδα του Αρχάγγελου αναζητούν νέα κίνητρα, αφού, όπως φάνηκε, δεν είναι αρκετό για έναν  προπονητή να κατακτήσει το πρωτάθλημα ή να οδηγήσει την ομάδα στους ομίλους. Χρειάζεται και το κάτι περισσότερο. Δεν είναι αρκετή η ουσία και οι επιτυχίες. Πρέπει η ομάδα να παίζει καλό ποδόσφαιρο στα πλείστα παιχνίδια και να έχει σταθερότητα στα αποτελέσματα, κυρίως στα ντέρμπι. Σίγουρα όλα αυτά δεν ισχύουν για όλες τις μεγάλες ομάδες, αλλά για τον ΑΠΟΕΛ. Ο κάθε προπονητής έχει τα καλά και τα κακά του.
Η πίεση στον ΑΠΟΕΛ είναι τεράστια ακόμη και μέσα στις επιτυχίες. Αυτό δείχνει και το εκτόπισμα του συλλόγου. Όμως πρέπει να υπάρχουν ισορροπίες, διότι στο ποδόσφαιρο υπάρχουν και οι αποτυχίες.
Ο νέος τεχνικός του ΑΠΟΕΛ, ο κ. Μπέιν, λοιπόν, θα πρέπει να συνηθίσει την πίεση. Μεγάλο στοίχημα θα είναι η πρόκριση στους ομίλους του Champions League ή του Europa League.  
Υπάρχει η περίοδος του προγραμματισμού και βεβαίως ο ΑΠΟΕΛ θα πρέπει να ανεβάσει επίπεδο, για να καταφέρει να τον υλοποιήσει. Εάν εφαρμόσει και τον τρόπο παιχνιδιού που θέλει, το ελκυστικό επιθετικό ποδόσφαιρο, τότε θα είναι ο τέλειος συνδυασμός.
Ο χρόνος θα δείξει και όλα θα κριθούν στο γήπεδο. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Στον ΑΠΟΕΛ πάντα υπάρχουν κίνητρα, ακόμη και αν η ομάδα υλοποιήσει τους μεγάλους της στόχους.
 


Top