Στέλιος Παπαμωϋσέως Πατούν γκάζι νωρίς…

Πατούν γκάζι νωρίς…Είναι γεγονός ότι για τρίτη σερί χρονιά αναμενόταν πώς θα ξεκινούσε για τη μάχη του τίτλου το τρίο που πρωταγωνίστησε στην προηγουμένη διετία, ο ΑΠΟΕΛ, η ΑΕΚ και ο Απόλλων, και απ' εκεί και πέρα υπήρχαν πολλά ερωτήματα για το πού θα οδεύσουν η Ομόνοια και η Ανόρθωση, αλλά και η νέα ΑΕΛ που φτιάχνει ο Χριστοδούλου.
Οι πλείστοι προέβλεπαν, και εξακολουθούν να προβλέπουν, ότι η τριάδα πάνω, αλλά γενικά και η εξάδα, δύσκολα μπορεί να διαφοροποιηθεί.
Βέβαια, είναι ακόμη στα αρχικά στάδια ο νέος μαραθώνιος και πολλά μπορεί να αλλάξουν στη μακρά διαδρομή του.
Αυτό όμως που επί του παρόντος φαίνεται δύσκολο να αλλάξει, είναι το γεγονός ότι τουλάχιστον το δίδυμο ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ πάτησαν πολύ νωρίς γκάζι και δεν επιθυμούν τρίτο στην κούρσα του τίτλου.
Η ΑΕΚ πέρασε πολύ άνετα και το εμπόδιο της Ανόρθωσης, πέρασε άνετα και από Δασάκι, αλλά το διπλό κόντρα στον Απόλλωνα έστειλε τα μηνύματα νωρίς, ειδικά όταν δει κάποιος και τις εμφανίσεις, αλλά και την ποιότητα που έχει το ρόστερ της.
Ο ΑΠΟΕΛ έχασε δύο βαθμούς στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», όμως δείχνει σημάδια αγωνιστικής ανόδου, εξακολουθεί να έχει μπόλικη ποιότητα και εμπειρία πρωταθλητισμού και παρά το γεγονός ότι θα το παίζει μέχρι τον Δεκέμβριο τουλάχιστον -πιθανόν και από εκεί και πέρα- σε δύο ταμπλό, έχει τις δυνάμεις να είναι βασικός μνηστήρας και πάλι για τον τίτλο.
Έπειτα, η ΑΕΛ δείχνει ομάδα ποιοτική, με πάθος και πλάνο.
Είναι τεράστια η νίκη κόντρα στον Απόλλωνα, που αποκτά περισσότερη αξία γιατί ήρθε διά μέσου ανατροπής και στο πρώτο ουσιαστικά μεγάλο στοίχημα για τις φετινές της δυνατότητες, βγήκε κερδισμένη και έστειλε μηνύματα αισιοδοξίας στον κόσμο της.
Η ΑΕΛ αναμένω να είναι σε ψηλές πτήσεις, τουλάχιστον υποψήφια για μια θέση που οδηγεί στην Ευρώπη.
Αντίθετα, η Ομόνοια δεν εκμεταλλεύτηκε το βατό της πρόγραμμα, είχε απώλειες και κυρίως σε πλείστα ματς δεν βλεπόταν, με αποτέλεσμα να αυξάνονται μουρμούρα και αποδοκιμασίες.
Στα επόμενα συνεχή ντέρμπι, οι «πράσινοι« θα δείξουν προς τα πού οδεύουν, γιατί αυτά είναι ουσιαστικά ο καθρέφτης για να κριθεί αυστηρά η όποια μεγάλη ομάδα.
Ο Απόλλων είναι ήδη στο -8 από την κορυφή και στο -6 από τη δεύτερη θέση, κάτι που πραγματικά ξενίζει τον κόσμο του και όχι μόνο, με βάση την ενίσχυση στο ήδη δυνατό και αξιόλογο ρόστερ που είχε.
Δεν είναι χαμένος στο κυνήγι των στόχων που έθεσε, αλλά θα πρέπει να βελτιώσει κατά πολύ την εικόνα του και να αρχίσει να μαζεύει βαθμούς στα ντέρμπι ειδικά.
Η Ανόρθωση απογοητεύει και νωρίς έμεινε πίσω, χωρίς μάλιστα να δείχνει ότι μπορεί άμεσα να επανέλθει σε ρυθμούς πρωταγωνιστικούς.
Είναι δύσκολα τα πράγματα για την ιστορική ομάδα της Αμμοχώστου, που φαίνεται νωρίς να χάνει και το φετινό τρένο που οδηγεί στη διάκριση.
Αναμένουμε πλέον να δούμε αν επανέρχεται οριστικά και η Νέα Σαλαμίνα σε ανοδική πορεία και πού μπορεί φέτος να φτάσει…


 


Top