Κωστάκης Αντωνίου Αυτό το κράτος είναι για τα καρναβάλια

Αυτό το κράτος είναι για τα καρναβάλια


Όντως αυτό το κράτος είναι για τα καρναβάλια, όταν δεν μπορεί να προγραμματίσει σωστά την ημερομηνία διεξαγωγής της πιο σημαντικής δημοκρατικής διαδικασίας, τις εκλογές για ανάδειξη νέου Προέδρου. Πώς δεν εξέτασαν έγκαιρα τις ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογών οι αρμόδιοι, ώστε να προγραμματίσουν σωστά; Και γιατί εκ των υστέρων να αγχώνονται και να εξετάζουν νέες ημερομηνίες, με επακόλουθο να δημουργούνται σοβαρά προβλήματα; Έχουν μεγαλύτερη σημασία οι καρναβαλίστικες παρελάσεις της Λεμεσού, από τη διεξαγωγή μίας δημοκρατικής διαδικασίας; Ας αναβληθούν εκείνη την ημέρα των εκλογών οι καρναβαλίστικες εκδηλώσεις προκειμένου να διεξαχθεί η εκλογική διαδικασία. 
Τελικά τι αποφασίζεται; Όχι να αναβληθούν οι καρναβαλίστικες εκδηλώσεις, αλλά να μετατεθούν οι προεδρικές εκλογές! Προέχει η ψυχαγωγία και το μασκάρεμα του Κυπραίου και ακολουθεί η δημοκρατική διαδικασία. Περί ποτού, χορού και θεάματος,  ο λόγος...
Πάμε πιο κάτω. Οι Τούρκοι προχωρούν από τετελεσμένο σε τετελεσμένο και εμείς προετοιμαζόμαστε ποιος θα ντυθεί καλύτερος μασκαράς...
Το κατοχικό καθεστώς αποφασίζει την απαγόρευση της τέλεσης Θείας Λειτουργίας στον κατεχόμενο ναό του Αγίου Μάμαντος στη Μόρφου, τα Ηνωμένα Έθνη, αντί να καταγγείλουν το κατοχικό καθεστώς, νίπτουν τας χείρας, ζητούν όπως ορισθεί νέα ημερομηνία, η οποία να μη συμπίπτει με τη μουσουλμανική εορτή των Τουρκοκυπρίων και ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, αντί να συνεγείρει διεθνείς οργανισμούς για την καταπάτηση των θρησκευτικών δικαιωμάτων των χριστιανών της Κύπρου, εκφράζει απλώς λύπη!
Λύπη για τι; Μόνο λύπη επειδή η Τουρκία και το κατοχικό καθεστώς προωθούν τον στόχο του Αμπντουλάχ Γκιουλ ότι η Τουρκία θέλει λύση δύο κρατών, δύο λαών, δύο θρησκειών και δύο γλωσσών; Λύπη επειδή το κράτος της μουσουλμανικής θρησκείας  δεν μπορεί να ανεχθεί να εορτάζεται, δίπλα του, η μνήμη ενός χριστιανού Αγίου; Και τι στην ευχή θα είναι αυτή η λύση που οραματίζεται ο κ. Κασουλίδης, εάν και εφόσον έλθει; Λύση στην οποία οι χριστιανοί Ελληνοκύπριοι που θα τους επιτραπεί να επιστρέψουν, δεν θα δικαιούνται να εκκλησιάζονται, ούτε να ακούν την καμπάνα του χωριού της να ηχεί, επειδή ταράζει τις προσευχές του χότζα και προσβάλλει το θρησκευτικό αίσθημα των Τουρκοκυπρίων μουσουλμάνων;
Αυτήν τη λύση θέλει ο Κασουλίδης. Ή, αν δεν τη θέλει, αυτή θα βρει μπροστά του, όταν έλθει και διαπιστώσει σε τι λύση προσέβλεπε και ποια οραματιζόταν.
Το πρόσωπο που μας δείχνουν σήμερα, προ της λύσης, η Τουρκία και το κατοχικό καθεστώς, δεν θα είναι τίποτε μπροστά στο πρόσωπο που θα προβάλουν όταν  καβαλικέψουν με τη διζωνική και τη λύση δύο κρατών, δύο λαών, δύο γλωσσών και δύο θρησκειών.
Η λύπη του κ. Κασουλίδη τρομάζει. Η αδιαφορία του λαού για όσα γίνονται, και για όσα θα έλθουν, αν ό μη γένοιτο προκύψει λύση, επίσης τρομάζει. Το άνοιγμα παραλίας της κατεχομένης Αμμοχώστου, μόνο για Τουρκοκυπρίους και για Τούρκους υπηκόους, αποδεικνύει τη ρατσιστική λύση της διζωνικής ομοσπονδίας και πώς θα εφαρμοσθεί στην πράξη. Ακόμη και οι κυπριακές θάλασσες θα είναι απρόσιτες και απαγορευμένες για τους Ελληνοκυπρίους. Αλλά ο κ. Κασουλίδης και ο κ. Αναστασιάδης δεν λυπούνται, ούτε τρομάζουν. Η σκέψη τους είναι στην επανεκλογή,  προκειμένου να μετουσιώσουν στην πράξη το όραμα Γκιουλ, τη διζωνική ομοσπονδία.
Προς το παρόν, ζούμε για άρτον και θεάματα. Για καρναβάλια και για μεταμφιεσμένους...

Top