Εργαζόμενοι ΡΙΚ: Μεταφέρθηκαν σε ασφαλή χώρο μέχρι να μπουν στο νέο κτήριο

Σε όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα προχωρά η νέα διοίκηση για την ανέγερση νέων σύγχρονων εγκαταστάσεων για το ΡΙΚ προκειμένου οι εργαζόμενοι να απολαμβάνουν συνθήκες ασφάλειας διαμήνυσε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ Μάκης Συμεού μετά από τη συνεδρία της Επιτροπής Υγείας. Όπως ανέφερε, «η νέα διοίκηση, από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε, έχει τροχοδρομήσει σε πρώτη φάση την ανέγερση νέων σύγχρονων εγκαταστάσεων και λαμβάνοντας υπόψη τις εκθέσεις του επιθεωρητή εργασίας, της επιτροπής ασφάλειας και όλων των αρμόδιων φορέων, προχωρούμε σε όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα». Είπε ότι δεν θα διστάσουν να κλείσουν χώρους, ώστε να αποκατασταθούν και να παραδοθούν στο προσωπικό απόλυτα ασφαλείς για την υγεία του. Αναφερόμενος στα αποτελέσματα των αναλύσεων των προκαταρκτικών εξετάσεων που έχουν γίνει, ο κ. Συμεού είπε ότι δεν έδειξαν ότι υπάρχει λεγεωνέλα στα συστήματα νερού. «Φαίνεται», είπε, «από κάποιες εξετάσεις ότι αυτά δεν προέρχονταν από τους ψεκασμούς αλλά προέρχεται από αυξημένο μικροβιακό φορτίο. Εμείς κλείσαμε το χώρο, μετακινήσαμε όλους τους δημοσιογράφους σε νέο ασφαλή χώρο και θα παραδώσουμε το χώρο όταν είναι απόλυτα υγιής. Ταυτόχρονα, έχουμε σφραγίσει τους ραδιοθαλάμους και ένα τμήμα, όπου γίνεται το ζωντανό τηλεοπτικό δελτίο, και εκπέμπουμε από άλλους βοηθητικούς χώρους», είπε.

Περδίκης: "Η πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της"
Ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Γιώργος Περδίκης είπε πως το πρόσφατο περιστατικό «έχει φέρει στην επιφάνεια την ακαταλληλότητα των πεπαλαιωμένων κτιριακών εγκαταστάσεων του ιδρύματος και τις πιθανές επιπτώσεις στην υγεία των εργαζομένων», προσθέτοντας πως «πέραν των προβλημάτων, που προκαλούν τα έντομα, τα τρωκτικά και τα ερπετά, φαίνεται να εντοπίζεται ένα γενικότερο πρόβλημα επιπτώσεων στην υγεία των εργαζομένων». «Δεν είναι τυχαίο το γεγονός», είπε «ότι πέραν των πρόσφατων επεισοδίων τα τελευταία χρόνια, τουλάχιστον, δύο εργαζόμενοι στο Τμήμα Ειδήσεων του ΡΙΚ αντιμετώπισαν ανεξήγητα προβλήματα υγείας. Είναι φανερό ότι απαιτείται διερεύνηση του θέματος και αν οι υποψίες ευσταθούν, η πολιτεία οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της, μη αποκλειομένου του ενδεχομένου της κατεδάφισης των ακατάλληλων υποστατικών», πρόσθεσε.

Σιζόπουλος: «Το ποτήρι ξεχείλισε»


Ο βουλευτής του ΚΣ ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος είπε πως το κόμμα του θεωρεί ότι «ξοδεύονται μεγάλα ποσά για να συντηρηθεί ένα κτίριο, το οποίο δεν μπορεί σήμερα να ανταποκριθεί ούτε στις πραγματικές τεχνολογικές ανάγκες του ιδρύματος ούτε σε θέματα ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων». Ανέφερε πως το τελευταίο περιστατικό «αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι», προσθέτοντας πως πρέπει να γίνει πλήρης διερεύνηση του γεγονότος, για να γνωρίζουμε τα πραγματικά αίτια που δημιούργησαν προβλήματα σε μέλη του ΡΙΚ.

Ιερωνυμίδης: "Δεν υπάρχουν κονδύλια"

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Στέλιος Ιερωνυμίδης αναφέρθηκε στον προϋπολογισμό του ΡΙΚ, ο οποίος όπως είπε, είναι υπέρογκος και δεν περιλαμβάνει πουθενά κονδύλια, που να αναφέρονται στη συντήρηση του κλιματισμού. Είπε πως υπάρχουν συστήματα κλιματισμού στο ΡΙΚ που είναι ηλικίας 50 χρονών και σημείωσε πως μένει αδιευκρίνιστο το γεγονός της αλλαγής των πατωμάτων, χαλιών και τα συστήματα ηχομόνωσης, τα οποία δημιουργούν προβλήματα συγκέντρωσης εντόμων και άλλων ακαθαρσιών μέσα στο χώρο που εργάζονται οι υπάλληλοι.

Top