Sports Team Εθνικός Άχνας «Απολύμανση δεν κάνεις με αντισηπτικό. Όποιος θέλει να κάνει τον έξυπνο…»

«Απολύμανση δεν κάνεις με αντισηπτικό. Όποιος θέλει να κάνει τον έξυπνο…»

Για τις σκέψεις κάποιων ομάδων να διευθετήσουν φιλικά εν μέσω αναστολής, για την οικονομική στήριξη που πρέπει να δώσει η ΚΟΠ στα σωματεία, αλλά και για τα... κολλήματα ορισμένων στο κυπριακό ποδόσφαιρο μίλησε ο Σπύρος Νεοφυτίδης.

«Το ακούσαμε και αυτό, είχαμε κάποιες καταγγελίες ότι κάποιες ομάδες προχώρησαν για να κάνουν φιλικά μέσα στην εβδομάδα, πράγμα απαράδεκτο και παράνομο. Γι’ αυτό και εκδώσαμε την ανακοίνωση και απαγορεύσαμε στα μέλη μας να συμμετάσχουν σε φιλικό αγώνα. Πρέπει επιτέλους σε αυτόν τον τόπο να ακολουθούμε και κάποιους κανόνες. Είναι σοβαρά τα πράγματα. Δεν πρέπει να πανικοβαλλόμαστε, αλλά να μην είμαστε και ανεύθυνοι», τόνισε ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑΣΠ, ο οποίος ακολούθως ρωτήθηκε, αν πρόκειται για ομάδες α' και β' κατηγορίας.

«Ήταν κάποιες σκέψεις και το ξεκαθαρίσαμε. Εδώ τίθεται θέμα με τους χώρους των προπονήσεων και αν θα πρέπει να κατέβουν στις προπονήσεις. Πρέπει όμως να μειώσουμε το ρίσκο στο να βρεθεί κάποιος ποδοσφαιριστής θετικός στον ιό. Έχουμε τεράστιο πρόβλημα με τα αποδυτήρια και ιδιαίτερα στις μικρές κατηγορίες. Δεν ξέρω, αν απολύμαναν όλοι τους χώρους και αυτό δεν σημαίνει να πάρεις ένα αντισηπτικό και να το βάλεις εκεί. Στείλαμε κάποιες σοβαρές οδηγίες, τις οποίες πρέπει όλοι να λάβουν υπόψη για να μην έχουμε θύματα στον χώρο του ποδοσφαίρου. Αν σε μια ομάδα προσβληθεί ένας ποδοσφαιριστής στα αποδυτήρια, τότε όλη η ομάδα πρέπει να μπει σε καραντίνα και τους χάνεις για τις επόμενες 15 μέρες. Αυτός είναι ο μεγάλος κίνδυνος και προσπαθούμε να προστατεύσουμε και τα σωματεία».

«Ζητήσαμε από τις ομάδες να επεκτείνουν την άδεια μέχρι την Τετάρτη. Να περιμένουμε την τηλεδιάσκεψη της UEFA να δούμε τι θα γίνει. Θα έχουμε μια εικόνα σε περίπτωση που δεν αρχίσει το πρωτάθλημα. Το πρωτάθλημα μας θα αρχίσει μετά το Πάσχα και αν όλα πάνε καλά. Είναι ανούσιο να πάρεις τώρα την ομάδα προπόνηση. Αν υπάρχουν κάποιοι τραυματίες που πρέπει να κάνουν ατομικά, να το κάνουν 1-2 μαζί, αλλά όχι περισσότεροι. Οι ομάδες ξέρουν πώς να κινηθούν, δεν θα τις κατευθύνουμε εμείς».

Για τις οικονομικές συνέπειες στις ομάδες ο Νεοφυτίδης δήλωσε: «Είναι σημαντικό το οικονομικό κομμάτι. Είναι αποδεκτό ότι θα υπάρξει και ζημιά και πρέπει να δει και η ΚΟΠ το θέμα στήριξης των σωματείων. Πρέπει κάποιος να δει και τον επιπρόσθετο μισθό των ποδοσφαιριστών, εφόσον λήξει το συμβόλαιο του και πρέπει να παίζει. Είναι η διακοπή των αγώνων, από την οποία θα χάσουν έσοδα τα σωματεία και ήταν σωστή η κίνηση του προέδρου της Ανόρθωσης να καλέσει τον Υπουργό σε μια συνάντηση όλων των εμπλεκομένων μερών.

Υπάρχουν επαφές με τα μέλη μας, θα είμαστε στην διάθεση όλων των ποδοσφαιριστών για να επικοινωνούν με τον ΠΑΣΠ και να τους δίνονται πληροφορίες. Είναι ξεκάθαρες οι οδηγίες πλέον. Δεν πρέπει να σκύβουν το κεφάλι, δεν αφορά έναν μισθό ή ένα παιχνίδι αν θα κερδηθεί, είναι θέμα υγείας. Όποιος θέλει να κάνει τον έξυπνο ας τον κάνει μόνος του».

Σε ερώτηση αν θα συμμετέχει η FIFpro στην τηλεδιάσκεψη της UEFA, ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑΣΠ απάντησε: «Ναι, θα συμμετάσχει με τον Γ.Γ.. Πάντα συμμετέχουν οι ποδοσφαιριστές. Δεν γίνεται οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές να μην συμμετέχουν στις συσκέψεις, επειδή κάποιοι έχουν κολλήματα. Παλιά πηγαίναμε σε όλες τις συναντήσεις για το μέλλον του ποδόσφαιρου. Μιλήσαμε με τον κ. Κούμα και με τον κ. Νικολάου, υπάρχει κοινή γραμμή, αλλά πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα».

 

Top