Sports Team Απόλλων «Δεν μπορούμε να πληρώσουμε με κουκιά και με φασόλια»

«Δεν μπορούμε να πληρώσουμε με κουκιά και με φασόλια»

Μεγαλύτερη κατανόηση και λιγότερη αδιαλλαξία από πλευράς του ΠΑΣΠ στο θέμα των πληρωμών ζήτησε ο Φανούριος Κωνσταντίνου, ο οποίος υποστήριξε πως, αν η κατάσταση τραβήξει στα άκρα, χαμένοι θα βγουν οι ποδοσφαιριστές και όχι οι σύλλογοι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Super Sport ο εκπρόσωπος Τύπου του Απόλλωνα για...

...τη θέση της ΚΟΠ ότι πρέπει να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα και το κύπελλο στο γήπεδο: «Αυτή είναι η απόφαση της FIFA και τη UEFA, ότι τα πρωταθλήματα πρέπει να ολοκληρωθούν. Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει την πορεία αυτού του κακού, άρα θα πρέπει να περιμένουμε και ολόκληρο τον Απρίλιο και ακολούθως θα μετρήσουν όλοι τα κουκιά τους. Δεν υπάρχει λογικός άνθρωπος που θα ρισκάρει τη ζωή των ανθρώπων. Ταυτόχρονα ευελπιστούμε ότι θα είναι θετική η εξέλιξη της κατάσταση για να επανέλθουμε ξανά στην κανονικότητα μας για να ολοκληρώσουμε το πρωτάθλημα».

...τα προγράμματα που ακολουθούν οι παίκτες στο σπίτι τους: «Δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης μιας κανονικής ροής προπονήσεων σε σχέση με την ατομική προπόνηση στο σπίτι με κάποια προγράμματα. Είναι μια διαδικασία συντήρησης στο μέτρο του δυνατού. Τους ποδοσφαιριστές τους χαρακτηρίζει η επαγγελματικότητα και προσπαθούν να παραμένουν σε εγρήγορση ενόψει και της προβλεπόμενης επανέναρξης».

..το θέμα με τους μισθούς στον Απόλλωνα: «Είναι κάτι, το οποίο θα δει η διοίκηση τις επόμενες εβδομάδες σε συνεννόηση με τους ποδοσφαιριστές και όλα τα αρμόδια σώματα».

...την απαίτηση του ΠΑΣΠ να ξεκαθαρίσει τώρα το θέμα: «Δεν είναι ό,τι απαιτεί ο ΠΑΣΠ, αλλά τι απαιτούν οι συνθήκες. Εμείς καταβάλαμε τον Φεβρουάριο».

...το αν ο Απόλλωνας θα πληρώσει τον μισό ή ολόκληρο τον Μάρτιο: «Θα περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. Ίσως πάρουν μέχρι εκεί που έχουν δουλέψει. Να δούμε πρώτα πότε θα αρχίσει το πρωτάθλημα, αν αυτοί οι μήνες θεωρηθούν… νεκροί και πληρωθούν αργότερα και άλλα. Έχουν παγώσει και οι δραστηριότητες των χορηγών. Μα εκνευρίζει η τοποθέτηση του ΠΑΣΠ. Δεν λέω ότι έχουν άδικο, άλλα δεν μπορείς να βάζεις το πιστόλι στον κρόταφο σε αυτούς που τόσα χρόνια πλουσιοπάροχα αμείβουν τους ποδοσφαιριστές. Το φύλλο γυρίζει, γιατί και οι ομάδες μπορούν να ψαλιδίσουν συμβόλαια. Ό,τι θέλει ας θέλει ο ΠΑΣΠ, στην ζωή δεν είναι ό,τι θέλουμε, βιώνουμε απρόοπτες και δύσκολες καταστάσεις. Το να διεκδικήσεις αυτό που δικαιούσαι σε βάθος χρόνου είναι ΟΚ, αλλά από τη στιγμή που δεν υπάρχουν εισροές χρημάτων, δεν μπορούμε να πληρώσουμε τους ποδοσφαιριστές με κουκιά και φασόλια».

...το τι θα γίνει με τους δύο αυτούς μήνες που δεν θα υπάρχει δράση: «Η διαδικασία που ψάχνουν είναι οι δύο μήνες που δεν θα υπάρχει δράση να θεωρηθούν νεκροί και να πληρωθούν οι επόμενοι δύο. Οι ποδοσφαιριστές πληρώνονται 10μηνα συμβόλαια. Τώρα κάνουν διακοπές και θα μεταφερθεί μετά η αγωνιστική δράση, θα συμπληρωθεί το 10μηνο και θα πληρωθούν. Αυτό το πρόγραμμα οι ποδοσφαιριστές μπορούν να το κάνουν και στις διακοπές τους και οπουδήποτε. Και το καλοκαίρι πριν την προετοιμασία παίρνουν προγράμματα οι ποδοσφαιριστές και τα ακολουθούν, αλλά δεν πληρώνονται. Θεωρώ ότι η αλήθεια είναι στην μέση, αν τα θέλουν όλα δικά τους, τότε αυτοί που θα χάσουν είναι οι ποδοσφαιριστές και όχι οι ομάδες. Αν πτωχεύσει η Κύπρος, θα έρθει ο ΠΑΣΠ να απαιτήσει να πληρωθούν οι ποδοσφαιριστές;»

...το αν υπάρχει κίνηση από κύριους χορηγούς σας για αποκοπές: «Όχι, για την ώρα δεν υπάρχει καμιά τέτοια κίνηση. Είναι λογικό ότι θα υπάρξουν καθυστερήσεις. Πρέπει να περιμένουν όλοι. Βλέπουμε ότι ο ΠΑΣΠ θεωρεί ότι ο κορωνοϊός δεν αγγίζει τα μέλη του και αφορά όλους τους υπόλοιπους. Πρέπει να το δουν πιο ανθρώπινα. Υπάρχει κόσμος που πάει στις Μητροπόλεις για να πάρει φαγητό. Άλλαξε και αυτών των τριακοσίων η καθημερινότητα».

 

Top