Sports Team ΑΕΛ Κέρκεζ:"Αν μείνω, θέλω να έχουμε ψηλούς στόχους, όχι απλά να μείνω"

Κέρκεζ:"Αν μείνω, θέλω να έχουμε ψηλούς στόχους, όχι απλά να μείνω"

Ο Ντούσαν Κέρκεζ μίλησε στη καθιερωμένη συνέντευξη τύπου για τον αγώνα με τον Εθνικό Άχνας,για το κύπελλο και το μέλλον του στην ΑΕΛ.
 
Αναλυτικά:
 
«Αύριο έχουμε το τελευταίο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας, ξέρουμε ότι είναι πολύ σημαντικό. Πρέπει να κερδίσουμε για να μπούμε εξάδα.
 
Αυτό είναι το πιο ενδιαφέρον πρωτάθλημα από τότε που ήρθα στην Κύπρο. Ο Εθνικός έδειξε πόσο καλή ομάδα είναι. Ξέρουμε τις δυνατότητές μας και σεβόμαστε τον Εθνικό. Πιστεύω στους παίκτες μου και θα δώσουμε τα πάντα για τους τρεις βαθμούς.
 
Δεν πρέπει να κάνω κάποιο ξεχωριστό κάλεσμα στον κόσμο μας. Ξέρουν πόσο τους χρειαζόμαστε και είναι σημαντικό να έρθουν.
 
Ξέρουμε ότι είναι εκτός Γκοντάλ και Γκαστανιάγα και ο Αβραάμ λόγω καρτών. Οι υπόλοιποι είναι έτοιμοι.
 
Σε τέτοια παιχνίδια δεν έχει τόση σημασία το σύστημα και η τακτική. Σημασία έχει οι παίκτες να παίξουν με την ψυχή τους και να το πιστέψουν. Σίγουρα είναι καλύτερα ο Μεντόγεβιτς να έπαιζε στο κέντρο αλλά οι παίκτες πρέπει να προσαρμόζονται», ήταν η αρχική τοποθέτηση του Βόσνιου τεχνικός, ο οποίος ακολούθως απάντησε σε ερωτήσεις για...
 
…το κύπελλο: «Δεν μπορούμε να το αποφύγουμε αυτό το παιχνίδι. Τα ημιτελικά με τον Απόλλωνα θα είναι πολύ ενδιαφέροντα. Σίγουρα θα ήταν πιο λογικά, αν παίζαμε 22 και 29/4. Δεν υπήρχε νόημα να γίνει τώρα το πρώτο παιχνίδι, αλλά δεχόμαστε την απόφαση της ΚΟΠ».
 
…το αν περιμένει περισσότερα από κάποιους παίκτες: «Από όλους τους παίκτες περιμένω περισσότερα. Ακόμα και από τους παίκτες που παίζουν καλά. Ο Αντάμοβιτς, ο Γκαζαριάν και ο Τόρες, που αναφέρατε, περιμένουν και οι ίδιοι περισσότερο από τον εαυτό τους αλλά και εγώ. Αλλά για κάθε παίκτη υπάρχουν προβλήματα, τα καταλαβαίνω και θέλω να τους δώσω χρόνο, γιατί μπορούν να βοηθήσουν και να γίνουν καλές μεταγραφές. Μέχρι το καλοκαίρι θα δείξουν την ποιότητά τους».
 
…το μέλλον του: «Το πιο σημαντικό είναι το ματς με την Άχνα. Όπως είπα ξανά, δεν με ανησυχεί, δεν με αγχώνει το μέλλον μου. Αυτό που έχω ως στόχο είναι να έχω τα καλύτερα αποτελέσματα με την ομάδα. Αν μείνω, θέλω να έχουμε ψηλούς στόχους, όχι απλά να μείνω. Αλλά ακόμα και να φύγω, είμαι τόσα χρόνια σε αυτή την ομάδα που πάντα θα θέλω να έχω φίλους εδώ και έχω αρκετούς φίλους εδώ».
 
Τους παίκτες της ΑΕΛ εκπροσώπησε στη συνέντευξη Τύπου ο Σλόμπονταν Μεντόγεβιτς.
 
«Όπως είπε ο προπονητής, έχουμε ένα μεγάλο παιχνίδι. Στο τελευταίο ματς η Άχνα έκανε ένα καλό αποτέλεσμα και έπαιξε καλό ποδόσφαιρο. Έχουν τον σεβασμό μας αλλά εμείς παίζουμε στην έδρα μας και θέλουμε το τρίποντο για να πάμε εκεί που αξίζουμε. Πρέπει να παίξουμε με πάθος και θέληση για να κερδίσουμε. Άκουσα πολλά για τον κόσμο μας πριν έρθω εδώ αλλά δυστυχώς δεν είχαν την ευκαιρία να τους δω σε μεγάλους αριθμούς. Ξέρω ότι είναι παθιασμένοι και θα ήθελα να έρθουν αύριο για να μας βοηθήσουν να πετύχουμε το στόχο μας».
 
«Πριν έρθω εδώ είχα κάποιες άλλες προτάσεις αλλά μίλησα με τον προπονητή και αποφάσισα να έρθω εδώ. Έχουμε στόχο να κατακτήσουμε το κύπελλο και να πάμε όσο ψηλά μπορούμε στο πρωτάθλημα. Ποτέ δεν ξέρεις τι φέρνει το ποδόσφαιρο. Πιστεύω πολύ στον εαυτό μου. Εδώ γίνεται πολύ καλή δουλειά αλλά αν έχω την ευκαιρία να παίξω σε πιο ψηλό επίπεδο, θα το κάνω».
 
«Έπαιξα και σαν αμυντικός και σαν μέσος και οι δυο θέσεις είναι γνωστές σε μένα. Όπου με βάλει ο προπονητής μπορώ να κάνω 100% τη δουλειά μου».
 
«Δεν έχω πει ότι σκοπεύω να φύγω από την Κύπρο. Σαν χαρακτήρας θέλω σε κάθε παιχνίδι, σε κάθε προπόνηση να κερδίζω. Ευτυχώς που η ομάδα και ο προπονητής σκέφτεται με τον ίδιο τρόπο. Εγώ προσπαθώ και με τους υπόλοιπους παίκτες να έχουμε αυτή τη νοοτροπία και να πάμε ψηλά, γιατί όχι;»
 
Top