Sports Football Cyprus A League Όλες οι αποκαλύψεις του Σταύρου Παπασταύρου στην εκπομπή «Χωρίς VAR»!

Όλες οι αποκαλύψεις του Σταύρου Παπασταύρου στην εκπομπή «Χωρίς VAR»!

Στην πρώτη συνέντευξή του μετά την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος και την απονομή του εισιτηρίου του Τσάμπιονς Λιγκ στην Ομόνοια, ο Σταύρος Παπασταύρου τοποθετήθηκε στην εκπομπή «Χωρίς VAR» για όλα τα θέματα της επικαιρότητας στο «τριφύλλι».

Αναλυτικά, οι τοποθετήσεις του ισχυρού άνδρα των «πρασίνων» για...

...την εξέλιξη της πανδημίας στις ΗΠΑ: «Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση, ειδικά στη Ν. Υόρκη που είμαι εγώ. Αλλά υπάρχουν ελπίδες, τα νούμερα κατεβαίνουν, πως θα το ξεπεράσουμε. Θέλω να ευχαριστήσω τους επαγγελματίες υγείες για τις θυσίες τους, ώστε να προστατεύσουν τους συνανθρώπους μας, και όλους τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής».

...τη διακοπή: «Δεν μας αφήνει ικανοποιημένους. Νιώθαμε και νιώθουμε πως έχουμε την καλύτερη ομάδα. Αν τελειώναμε, είχαμε ελπίδες και για νταμπλ. Η διακοπή όμως ήταν λόγω ανάγκης και όχι προτίμησης».

...την ψήφο της Ομόνοιας υπέρ της διακοπής: «Τους τελευταίους δυο μήνες, η θέση μας ήταν να τελειώσει. Αλλάξαμε θέση μετά την συνάντηση στο προεδρικό. Όταν οι επιδημιολόγοι μας είπαν πως δεν υιοθετούν το πρωτόκολλο ΚΟΠ. Εκεί έγινε οριστικό για όλους πως δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε προετοιμασία και όσα χρειάζονται. Όταν ένας παίκτης κάτσει για ένα μήνα θέλει περίπου οκτώ εβδομάδες για να παίξει παιχνίδια».

...τους όρους που έθεσε η Ομόνοια: «Ήταν κάποιοι όροι που βάλαμε για να συνεχίσουμε με τα δεδομένα πριν τη διακοπή. Αρχές Μαρτίου είχαμε ξένους διαιτητές και θέλαμε να συνεχίσουμε έτσι. Δεν θα βοηθούσε μόνο την Ομόνοια αυτό. Ξέρουμε τις δυσκολίες που είχαμε πριν. Όταν λέμε για ξένους, δεν λέμε για όλους αλλά ό,τι συνέβαινε τον Μάρτη να γίνει τον Ιούνη».

...το αν δεν μπορούσαν να έρθουν λόγω πτήσεων: «Μια από τις ιδέες μας ήταν να φέρει η ΚΟΠ 3-4 διαιτητές για δυο μήνες, να κάνουν την καραντίνα τους και μετά να μας κάνουν παιχνίδια. Δεν ήταν τόσο δύσκολο. Μαζί με τους Κύπριους θα μπορούσαμε να τελειώσουμε το πρωτάθλημα».

...τον όρο να τελειώσει οπωσδήποτε το πρωτάθλημα, αν συνεχιζόταν, και αν υπήρχε φόβος σε περίπτωση που δεν ήταν ίδια τα βαθμολογικά δεδομένα: «Θέλαμε να τελειώσει το πρωτάθλημα: Δεν θέλαμε να εκμεταλλευτούν την κατάσταση κάποιοι. Υπήρχαν και μεγάλοι κίνδυνοι, σε περίπτωση που είχαμε θετικά κρούσματα. Θέλαμε να μπαίνει σε καραντίνα, μόνο το θετικό κρούσμα, για να συνεχίσουν οι υπόλοιποι. Αυτό θέλαμε. Νιώθαμε ότι δεν θα τελείωνε το πρωτάθλημα και έτσι σκεφτόμασταν γιατί να το ξεκινήσουμε. Δεν υπήρχαν εξωτερικοί λόγοι το Μάρτη που ήταν η Ομόνοια πρώτη και για αυτό θέλαμε να ισχύσει η βαθμολογία».

...το αν θα ζητήσει το τρόπαιο: «Ναι. Το συζήτησα και το ζητήσαμε επίσημα από την ΚΟΠ. Πιστεύουμε πως η Ομόνοια ήταν η πιο καλή ομάδα, έστω και αν υπήρχε ισοβαθμία. Αν δώσουν τίτλους στην Ευρώπη, γιατί να μην το κάνουμε; Είναι πιο έξυπνοι εκεί ή βλάκες εδώ;».

...την απάντηση της ΚΟΠ: «Δεν το απαιτήσαμε ακόμα γιατί θέλουμε να δούμε τι θα κάνει η Ευρώπη. Αν δεν το κάνει, τότε θα το δεχθούμε ως αποτέλεσμα της διακοπής. Οι κανονισμοί είναι εκεί και σε άλλες χρονιές είχαμε ισοβαθμίες αλλά δε ζητήσαμε μπαράζ. Αν δεν μας αρέσουν οι κανονισμοί να τους αλλάξουμε. Μέχρι το τέλος του Μάη θα ξέρουμε».

...τη θέση της Ανόρθωσης: «Έχουν δικαίωμα να πάνε, όπου θέλουν, να βρουν το δίκαιο που νομίζουν. Εμάς η θέση μας είναι πως παίξαμε τα δυο παιχνίδια και από τους 32 αγώνες παίξαμε τους 23. Είναι μεγάλο το δείγμα. Είχαμε καλύτερη βαθμολογία από τις ομάδες των play offs, με την Ανόρθωση καλύτερα αποτελέσματα. Καταλαβαίνω την θέση τους και πώς νιώθουν, αλλά δεν καταλαβαίνω πώς και τι θα αλλάξει από εδώ και πέρα».

...το μπαράζ: «Δεν ήταν πρόταση που άξιζε να την σκεφτούμε. Αν μπορούσαμε να παίξουμε ένα παιχνίδι που να αναγκάσουμε τους παίκτες μας να συνεχίσουν προπονήσεις μέχρι τέλος Ιουλίου και με τις συνθήκες καιρού, ενώ όλοι οι άλλοι σταμάτησαν. Καλύτερα να τα παίζαμε όλα παρά ένα. Τα εμπόδια θα ήταν ίδια».

...τα περί τιμοκαταλόγου της Ανόρθωσης: «Αυτές είναι τελείως αβάσιμες κατηγορίες. Δεν χρειάζεται να απαντήσουμε. Εδώ και δυο χρόνια είμαι στο ποδόσφαιρο. Οι ελάχιστες φορές που μίλησα με άλλους προέδρους είναι τους τελευταίους δυο μήνες. Μόνο μέσω skype μιλήσαμε και δεν ξέρω τι θέλουν να πουν. Δεν άλλαξε τίποτα λόγω πανδημίες από τα προβλήματα που υπάρχουν. Εμείς ποτέ μας δεν πήραμε μέρος σε οτιδήποτε παράνομο ή που δεν ήταν δίκαιο».

...το αν η Ομόνοια θα κάνει κάποιου είδους φιέστα: «Ναι. Ελπίζουμε να μας το επιτρέψουν οι συνθήκες. Να κάνουμε φιέστα για να πανηγυρίσουμε την σεζόν. Είτε μας δώσουν τον τίτλο είτε όχι. Αξίζει ο κόσμος να ζήσει αυτές τις στιγμές».

...τους κατόχους των εισιτηρίων διαρκείας: «Θα βρούμε τρόπους να τους αποζημιώσουμε. Πλήρωσαν για κάτι που δεν είδαν».

...την αύξηση ομάδων: «Δυστυχώς μετά την απόφαση να σταματήσει η σεζόν προσπαθήσαμε να βρούμε λύσεις για να ικανοποιήσουμε όλους. Προσπαθούμε να αποζημιώσουμε την ΑΕΛ και την ΑΕΚ γιατί μπορούσαν να βγουν Ευρώπη. Οι δυο ομάδες κάτω μπορούσαν να γλιτώσουν. Δεν ήταν η λύση που θέλαμε. Στην Ομόνοια πιστεύουμε πως 12 ομάδες είναι υπεραρκετές αλλά δε θέλαμε να αδικήσουμε κανέναν για μια σεζόν όπως αυτή».

...τους ξένους διαιτητές την επόμενη σεζόν: «Αν κρίνουμε τα τελευταία παιχνίδια που είχαμε ξένους και δούμε τα νούμερα των διαιτητών στην Κύπρο, δεν έχουμε αρκετούς διαιτητές για να βγει η σεζόν. Για μένα, θα ήταν καλή ιδέα να κοιτάξει η ΚΟΠ να φέρει διαιτητές από την αρχή. Όχι πολλούς, 1-2 από την αρχή. Για να μην έχουμε τα περσινά προβλήματα. Δεν είμαστε εναντίον των Κύπριων διαιτητών. Αν μπορούσαμε να βγάλουμε το πρωτάθλημα με Κύπριους, θα το προτιμούσαμε. Όμως, αν συνεχώς κάποιος κάνει λάθη, απορείς αν δεν μπορεί ή δεν θέλει να κάνει σωστά. Πρέπει να αυξηθούν τα νούμερα και με ξένους για να αυξηθεί και ο ανταγωνισμός. Σε όλα τα επαγγέλματα, κρατάς κάποιον με βάση την δουλειά που κάνει, δεν μπορούν να είναι εξαίρεση οι διαιτητές στην Κύπρο».

 

...το αν έθεσε αυτό το ζήτημα στην ΚΟΠ: «Δεν το κάναμε ακόμα, αλλά θα το κάνουμε για όσο καιρό δεν θα έχουμε αρκετούς διαιτητές για να βγει το πρωτάθλημα. Όταν θα έχουμε τα νούμερα, τότε θα να βγάζουμε την χρονιά μόνο με Κύπριους».

...το αν κατατέθηκε πρόταση να παιχτεί η σεζόν Αύγουστο-Σεπτέμβρη και να ολοκληρωθεί, ενώ η επόμενη να άρχιζε η αμέσως: «Ήταν μια ιδέα του προέδρου της ΚΟΠ. Για την Ομόνοια ήταν πολύ καλή ιδέα. Θα είχε διακοπεί και θα αρχίζαμε αμέσως την νέα σεζόν. Υπήρχε και η ελπίδα να υπήρχε και κόσμος. Απορρίφθηκε, δεν ξέρω αν είχε δώσει έγκριση η UEFA. Τα σωματεία και η Ανόρθωση δεν δέχθηκαν αυτή την ιδέα. Δεν ήταν τέλεια λύση αλλά θα τέλειωνε η σεζόν. Απορρίφθηκε γιατί θα ήταν αλλιώς τα δεδομένα, με διαφορετικά ρόστερ κλπ».

...την σεζόν 2019-20 και την επόμενη: «Στη δεύτερη μου χρονιά ως πρόεδρος, ξέραμε πως θα ήμασταν καλύτερη. Το πλάνο μας είναι εκεί, απλώς αλλάξαμε πρόσωπα. Πιστεύαμε πως θα πηγαίναμε για πρωτάθλημα, το λέγαμε μεταξύ μας. Ήταν πολιτική μας να μην το λέμε, προτιμούσαμε να το δείχνουμε στο γήπεδο. Από του χρόνου, πάμε μόνο για πρωτάθλημα».

...το αν υπάρχει πρόθεση αύξησης του προϋπολογισμού: «Η πανδημία έφερε πολλά προβλήματα. Η προσπάθεια είναι να κρατήσουμε την Ομόνοια εκεί που είναι, να μας ανεβάσουν επίπεδο οι μετεγγραφές και να κρατήσουμε αυτούς που θέλουμε. Δεν θα ξεφύγουμε. Θα κάνουμε Τσάμπιονς Λιγκ υπερβάσεις αλλά όχι υπερβολές. Δεν θα πάει πιο κάτω το μπάτζερ. Οι παραπάνω παίκτες που έχουμε, θα παραμείνουν».

...τον προγραμματισμό: «Δεν σταματάει ποτέ. Πάντα σκεφτόμαστε την επόμενη μέρα. Στόχος μας είναι να τελειώσουμε με τις εκκρεμότητες του υφιστάμενου ρόστερ και έπειτα θα δούμε που χρειάζεται η ομάδα ενίσχυση».

...το μέλλον των δανεικών Λούφτνερ και Ακιντόλα: «Η επιθυμία μας είναι να μείνουν και των παικτών επίσης. Όμως, ανήκουν σε άλλες ομάδες και χρειάζεται συμφωνία μαζί τους. Είμαστε σε καλό δρόμο αλλά όχι για να το ανακοινώσουμε».

...τον Ουζόχο και την φημολογία για μετεγγραφή του στον ΑΠΟΕΛ: «Έχουμε συμβόλαιο μέχρι τέλος Ιουνίου. Από την πρώτη Ιουλίου, ανήκει στην Λα Κορούνια, η οποία έχει πολλά προβλήματα, αλλάζει και η διοίκηση τους, έτσι δεν ήταν εύκολη η επικοινωνία μαζί τους. Θέλουμε να τον κρατήσουμε, θα δούμε όμως τι θέλει ο ίδιος και η ομάδα του. Αν θέλει να πάει αλλού, δικαίωμά του».

...τον Μπεργκ: «Ο Μπεργκ είναι ένας επαγγελματίας. Θέλαμε να συνεχίσουμε μαζί του. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έμεινε στην Ομόνοια».

...το γήπεδο: «Δεν είχαμε επαφές με την τράπεζα Κύπρου. Ένα χρόνο μετά ακόμα περιμένουμε. Από το Γενάρη του 2019 το περιμένουμε. Δεν μπορούμε να τους παρακαλάμε να μας μιλήσουν. Δεν είναι η πιο μεγάλη προτεραιότητα για μας τώρα. Είμαστε κοντά να μας εγκρίνουν τα σχέδια για το «Ηλίας Πούλλος». Άμα πάρουμε τις άδειες, θα πάμε στον ΚΟΑ για τις χορηγίες. Αν δεν είναι εφέτος, του χρόνου να ξεκινήσουμε τα έργα. Θα το κτίσουμε από την αρχή, θα χτίσουμε ένα ωραίο και καινούργιο προπονητικό κέντρο, όπου θα είναι και τα γραφεία της ομάδας εκεί. Θα αυξήσουμε και τα γήπεδα. Θέλουμε να είναι η καρδιά της ομάδας για 20-30 χρόνια. Νομίζω το κόστος είναι περίπου 4.000.000 ευρώ».

...το αν η πανδημία φρενάρει το γήπεδο: «Ναι τα υπολογίζουμε όλα. Θα πρέπει να βρούμε μια καλή ευκαιρία».

...το αν απάντησε η UEFA για το φάκελο: «Δεν θα ήθελα να σχολιάσω, αν υπήρξε απάντηση ή επαφές. Θα περιμένουμε να βγουν κάποιες αποφάσεις και μετά θα δούμε πώς προχωρούμε. Τα προβλήματα που αφορούν το κυπριακό ποδόσφαιρο αφορούν και το κράτος. Πρέπει να κάνουμε κάτι, πρέπει να αναλάβουν αυτοί για να γίνει καλύτερο το ποδόσφαιρο. Είναι ευθύνη τους να υπάρχει καθαρό και νόμιμο ποδόσφαιρο στην Κύπρο».

...τον λόγο που επέλεξε την UEFA και όχι την αστυνομία: «Αφορούν και το κράτος τα προβλήματα του ποδοσφαίρου. Πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν, για να δούμε καλύτερες μέρες. Είναι δική τους δουλειά, δεν θα τους πω εγώ τι να κάνουν. Αν μας πει η UEFA πως αυτά που γίνονται στην Κύπρο είναι φυσιολογικά, τότε ΟΚ. Αν το κράτος δει πως υπάρχουν εγκλήματα που πρέπει να τα κοιτάξουν, είναι ευθύνη τους να κάνουν αυτό που πρέπει».

...το λόγο που δεν έδωσε κατάθεση: «Δεν ήμουν Κύπρο και προέκυψε η πανδημία. Αυτά που είδα εγώ, δεν είναι καινούργια για το κράτος. Αν θέλουν να τους μιλήσω και να τους πω, να το κάνω, αλλά πρέπει να κάνουν κι αυτοί την δουλειά τους. Η πανδημία δεν καθάρισε το ποδόσφαιρο, αντίθετα είναι πιο επικίνδυνα τα πράγματα λόγω οικονομικού».

...το αν θα πάει να καταθέσει: «Ναι».

...για ποιο λόγο δεν κατέθεσε τότε: «Δεν είναι για λόγους προστασίας δικής μου. Εγώ είμαι στην Αμερική. Για άλλα άτομα που είναι Κύπρο. Δεν είναι μόνο δικές μου πληροφορίες, αλλά και από άλλους. Πρέπει να τους προστατεύσουμε, ώστε να είναι άνετοι για να μιλήσουν. Αν δεν νιώσουν προστατευμένοι, δεν θα μιλήσουν».

...το αν μπορεί να επέλθει κάθαρση: «Θεωρώ πως ναι. Το τι είδαμε και τι μάθαμε σε ένα χρόνο δεν νομίζω πως είναι πρωτόγνωρα στο κράτος και την αστυνομία. Το θέμα είναι να υπάρξει θέληση».

...τον κόσμο: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο της Ομόνοιας. Ζήσαμε κάτι τρομερό. Μας έδωσε μεγάλη χαρά να βλέπουμε τον κόσμο να έρχεται στα γήπεδα. Με οικογένειες, παιδιά, γέροντες. Το προσπαθήσαμε από την πρώτη χρονιά και μας έδωσε μεγάλη ικανοποίηση. Ελπίζουμε σύντομα να τους ξαναδούμε στο γήπεδο και μαζί να φέρουμε νέες επιτυχίες».

...την νέα σεζόν και τον κόσμο: «Δεν το συζητήσαμε, αλλά πρέπει να βρούμε τις λύσεις. Ο κόσμος πεθύμησε το ποδόσφαιρο. Αν δώσουν το δικαίωμα να πηγαίνουν οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείς, περίπου το ένα τέταρτο των γηπέδων για αρχή θα ήταν ικανοποιητικό».

 

Top