Sports Football Cyprus A League «Δεν πρέπει να κρατάμε το πιστόλι στον κρόταφο»

«Δεν πρέπει να κρατάμε το πιστόλι στον κρόταφο»

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών, Γιώργος Πάπουτσος μίλησε στο Ράδιο Πρώτο μετά την βομβιστική επίθεση και το ενδεχόμενο αποχής. 
 
Οι δηλώσεις του: 
 
«Είναι υποχρέωση μας να σας ενημερώνουμε. Υπάρχει τεράστιος προβληματισμός. Αρχικά για τη βομβιστική επίθεση και μετά για τις δηλώσεις που έγιναν από τον ΠτΔ στην γιορτή της ΕΑΚ. Τα μέτρα και οι ακραίες ενέργειες δεν θα λύσουν το επίπεδο της διαιτησίας. Αν υπάρχει διαφθορά, απαίτηση μας είναι να εξαλειφθεί».
 
«Να σας αναφέρω ότι η elite κατηγορία των διαιτητών μας είναι σε σεμινάριο, εκεί βρίσκεται και ο διαιτητής που δέχθηκε την επίθεση. Δεν μπόρεσα να επικοινωνήσω μαζί του και δεν ξέρω αν του ζητήθηκαν εξηγήσεις από την αστυνομία. Ως πρόεδρος είμαι αναστατωμένος και εγώ και τα μέλη έχουμε διάθεση για ακραία πράγματα. Δεν πρέπει όμως να γίνουν βεβιασμένες κινήσεις, πρέπει και εμείς να δώσουμε τα μηνύματα μας. Οι τοποθετήσεις τους ήταν με θυμωμένο ύφος, πλέον δεν συγχωρούνται άλλες παρόμοιες ενέργειες. Μηδαμινή ανοχή σε παρόμοια συμβάντα. Αν θρηνήσουμε το πρώτο θύμα… Το κράτος οφείλει να πατάξει τη διαφθορά».
 
«Εμάς δεν μας κάλεσε ούτε το κράτους, ούτε η ΚΟΠ, όμως είμαστε στη διάθεση τους. Δεν πολεμάμε με ακρότητες. Ένας ποδοσφαιρικός αγώνας δεν είναι ούτε για μάχες, ούτε για κοκορέματα. Μερικές φορές κάποιες δηλώσεις είναι αυτές που πυροδοτούν. Όλοι μας να τις περιορίσουμε. Υπάρχουν τιμωρίες στους διαιτητές, δεν πρέπει να προβαίνουν σε βομβιστικές ενέργειες. Ανεπίτρεπτα πράγματα, αν συμβεί κατ’ επανάληψη, θα είναι πλήρης εγκατάλειψη από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα. Περιμένουμε ενημέρωση από την ΚΟΠ στην κατάληξη της συνάντησης που θα έχουν. Αν τα μέτρα που θα παρθούν μας ικανοποιούν… Αν υπάρχει απάθεια και αν δεν διευκαλεθυον υποθέσεις, να είστε σίγουροι ότι θα ακολουθήσουν και άλλες. Θα αφήσουμε τους ειδήμονες να διοικήσουν το κυπριακό ποδόσφαιρο και τη κυπριακή διαιτησία».
 
«Αν αυτά που θα ληφθούν δεν μας ικανοποιήσουν, είναι αυτονόητο ότι θα γίνουν εισηγήσεις. Θέλουμε να προστατέψουμε τα μέλη μας από τέτοιες ενέργειες. Οι διαιτητές οφείλουν με την απόδοση τους να κλείσουν στόματα. Θέλουμε διαιτητές μακριά από πιέσεις, σκέψεις, εκφοβισμούς, να πηγαίνουν στα γήπεδα με καθαρό μυαλό. Πρέπει να είναι ορθοί στην απόδοση τους, δεν πρέπει το οποιοδήποτε λάθος να γίνεται αναφορά για κάθοδο ξένων διαιτητών. Η ίδια επιτροπή διαιτησίας, πρέπει να δώσει ευκαιρίες σε νέα παιδιά που ανέβηκαν. Να μην διευθύνουν οι ίδιοι τα γνωστά δύσκολα ποδοσφαιρικά παιχνίδια. Σίγουρα θα κάνουν λάθη και θα ξεκινήσει η φθορά τους. Οφείλαμε να έχουμε κατάλογο ελιτ κατηγορίας πέραν των 12 διαιτητών».
 
Για Λούκα Σωτηρίου και Νικολάου: «Πρέπει να υπάρχει και προστασία κάποτε, ξέρουν διαιτησία, έκαναν κάποια λάθη, δεν σημαίνει όμως ότι είναι κακοί διαιτητές. Αυτή τη στιγμή έχουμε στον κατάλογο και τον Τράττο που πλησιάζει στο τέλος της καριέρας του και παρουσιάζει μία θετική εικόνα. Κάποτε θα γίνουν και λάθη, όμως εμείς δεν πρέπει να κρατάμε το πιστόλι στον κρόταφο και να τους τρομοκρατούμε. Η Επιτροπή διαιτησίας πρέπει να σταθεί στο ύψος της».
 
Για εξήγηση λαθών: «Οφείλουμε να προχωράμε με κανονισμούς και να βλέπουμε και ηλικιακά. Αυτά για μένα όμως δεν είναι ορθά παραδείγματα, αυτοί είναι έμποιροι να βοηθήσουν τους νεαρούς. Μακάρι να βγάζουμε διαιτητικά ταλέντα κάθε χρόνο. Χρειάζονται κανονισμοί για να μην γίνονται διαιτητή εξπρες».
 
Για δηλώσεις του ΠτΔ: «Ο ΠτΔ ήθελε να δώσει μήνυμα, δηλώσεις που έχουν τεράστια απήχηση. Αδικούν όμως τη πλειοψηφία των διαιτητών. Απαιτούμε από τα θεσμικά όργανα του κράτους να πάρουν αυτά τα μέτρα, να κοπούν από τη ρίζα και είμαστε οι πρώτοι που θα χαιρετίσούμε. ».
Top