Sports Football Cyprus A League «Πρωτάθλημα CYTA»

«Πρωτάθλημα CYTA»

Και εγένετο… «πρωτάθλημα CYTA». Από την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και για τις επόμενες τρεις (2016/17 – 2017/18 – 2018/19) το παγκύπριο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα αποκτά (ξανά) όνομα και ταυτότητα. Η συμφωνία της ΚΟΠ με την Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου παρουσιάστηκε και επίσημα σε συνέντευξη τύπου, παρουσία αξιωματούχων της ομοσπονδίας και παραγόντων των Σωματείων.   
 

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του προέδρου της ΚΟΠ, Κωστάκη Κουτσοκούμνη:

"Αγαπητοί  φίλοι,
Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση γιατί από φέτος κιόλας το πρωτάθλημα της Α κατηγορίας αποκτά ξανά όνομα. Ο νονός του πρωταθλήματος μας θα είναι η CYTA με την οποία έχουμε καταλήξει σε τετραετή συμφωνία.
Η CYTA δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Όλοι γνωρίζουμε την προσφορά της προς τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο ιδιαίτερα, αλλά και γενικά στην οικονομία του τόπου μας.
Νιώθουμε περήφανοι, γιατί ένας οργανισμός του μεγέθους της CYTA συνδυάζει άρρηκτα το όνομα της με το δικό μας προϊόν, το πρωτάθλημα της Α κατηγορίας. Είναι δε, τρανή απόδειξη για την αξία του πρωταθλήματος αλλά και του αθλήματος γενικά, στον εμπορικό μας κόσμο. Το όφελος της CYTA και του ποδοσφαίρου θα είναι αμοιβαίο.             Ας μην υπάρξει καμιά αμφιβολία περί τούτου. Χαιρόμαστε δε ιδιαίτερα που τούτο το όφελος το καρπούται μια οντότητα που είναι και αμιγώς Κυπριακή, η CYTA, η CYTA μας.
Προτροπή μας προς τον εμπορικό κόσμο μας είναι να αγκαλιάσει τον ποδόσφαιρο και τα σωματεία μας εκ νέου, μετά την φυγή του 2013. Γνωρίζουμε τις οικονομικές συνθήκες της εποχής και τα πολλαπλά προβλήματα που υπάρχουν, όμως το ποδόσφαιρο, έχει την μεγαλύτερη απήχηση στην κοινωνία μας, έχει την μεγαλύτερη μάζα οπαδών, έχει την μεγαλύτερη πίττα προβολής, μπορεί να ανταποδώσει στον όποιο χορηγό, πολλά οφέλη.
H συνεργασία μας δεν αρχίζει σήμερα με την ανακοίνωση της χορηγίας του πρωταθλήματος. Θα ήθελα με την ευκαιρία που μου δίνεται να  υπενθυμίσω, και το πράττω με ιδιαίτερη ικανοποίηση, νιώθοντας  και δικαίωση, για την απόφαση που πήραμε πριν 11 χρόνια να ανοίξουμε την πόρτα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων στην myvision τότε και σημερινή Cytavision. Πριν 11 χρόνια η Myvision αγόραζε για πρώτη φορά από την ΚΟΠ πακέτο τηλεοπτικών δικαιωμάτων για την τότε νέα της πλατφόρμα, γνωστή σήμερα ως Cytavision. Έκτοτε, έγιναν πολλά και σήμερα δικαίως η Cytavision είναι η πλατφόρμα του Κυπριακού ποδοσφαίρου και όχι μόνο.
Είχαμε τότε την πεποίθηση ότι η συνεργασία μας με την CYTA θα μπορούσε να αποδώσει και για το ποδόσφαιρο γενικά αλλά και τα σωματεία μας ειδικά, κάτι βεβαίως που έγινε και μας δικαίωσε. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι σε χρονιές δύσκολες τα σωματεία μας επέζησαν λόγω της CYTA και των τηλεοπτικών τους δικαιωμάτων.
Μια πρόσφατη άλλη απόφαση και πάλι μας δικαιώνει σε ότι αφορά τα τηλεοπτικά των σωματείων μας. Η εκ νέου εμπλοκή της ΚΟΠ στο θέμα για να προστατεύσει το άθλημα το 2013 μετά την γνωστή κρίση και η αγορά εκ μέρους μας των τηλεοπτικών δικαιωμάτων πλείστων σωματείων μας.
Μετά από προσφορές, έχουμε καταλήξει σε συμφωνία με την CYTA για την αγορά και εκμετάλλευση των δικαιωμάτων αυτών και από το 2016 μέχρι το 2019 οι ομάδες που είχαν συμβληθεί με την ΚΟΠ θα προβάλλονται στη Cytavision.
Η χορηγία του πρωταθλήματος λοιπόν, είναι το επιστέγασμα της μακρόχρονης συνεργασίας η οποία δοκιμάστηκε στο χρόνο και μας απέδειξε ότι γίνεται με αμοιβαίο όφελος.
Θα πρέπει να αναφερόμαστε όλοι πλέον στο Πρωτάθλημα CYTA, γιατί αυτή θα είναι η επίσημη ονομασία του πρωταθλήματος μέχρι το 2019.
Θέλω να ευχαριστήσω εκ μέρους τόσο της ΚΟΠ αλλά και εκ μέρους των σωματείων μας, τον πρόεδρο κ. Χρίστο Πατσαλίδη ,τον αντιπρόεδρο κ. Ανδρέα Μαραγκό, και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ της Cyta , τον αναπληρωτή ανώτατο εκτελεστικό διευθυντή κ. Μιχάλη Αχιλλέως, τον προϊστάμενο και τα άλλα στελέχη της Cytavision , για την συνεργασία και την θετική  διάθεση που είχαν για να καταλήξουμε σε αυτές τις συμφωνίες.
Σας ευχαριστώ αγαπητοί φίλοι, και εύχομαι κάθε επιτυχία στον οργανισμό σας".

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Cyta, κος Χρίστος Πατσαλίδης, δήλωσε ότι αυτή η κίνηση ικανοποιεί το στόχο για μεγιστοποίηση της αξίας του Οργανισμού και ότι η χορηγία του «Πρωταθλήματος Cyta» αποτελεί μια επένδυση του Οργανισμού που, μετά και την εξασφάλιση των δικαιωμάτων του πακέτου της ΚΟΠ για την περίοδο 2016-19, συμπληρώνει και ενδυναμώνει καταλυτικά την παρουσία της Cyta στο χώρο. Είπε, επίσης, ότι η Cyta, ως ο ηγέτης στον τομέα των τηλεπικοινωνιών στην Κύπρο, στηρίζει ενεργά σημαντικούς τομείς της κοινωνίας, όπως είναι ο αθλητισμός.

Ο Αναπληρωτής Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Cyta κος Μιχάλης Αχιλλέως, τόνισε ότι η συμφωνία φέρνει τον Οργανισμό ακόμα πιο κοντά στους πελάτες του, φροντίζοντας ώστε να φτάνει στα σπίτια τους το αγαπημένο τους άθλημα. Τόνισε, επίσης, ότι η Cyta στοχεύει στην παροχή υπηρεσιών και προσφορών από την τηλεόραση, το κινητό, το tablet και το διαδίκτυο, που θα καλύψουν πλήρως τις ανάγκες του σύγχρονου ποδοσφαιρόφιλου και, παράλληλα, μέσα από διαγωνισμούς, κληρώσεις κλπ, θα δώσει την ευκαιρία στους πελάτες της να διεκδικήσουν μοναδικές εμπειρίες φιλοξενίας σε αγώνες και να απολαύσουν από κοντά το αγαπημένο τους άθλημα και δώρα.

 

Top