Sports Football Πιέρος: «Θα είχαμε τρελαθεί, αν δεν ήταν η...»

Πιέρος: «Θα είχαμε τρελαθεί, αν δεν ήταν η...»

Ο Πιέρος Σωτηρίου μίλησε στον Super Sport FM 104.0 για την κατάσταση με τον κορωνοϊό στο Καζακστάν, πως βιώνει ο ίδιος αυτή την κατάσταση, την απόφαση του να πάει στην Αστάνα και πολλά άλλα και ενδιαφέροντα.

«Έχουν πάρει τα μέτρα πολύ πιο γρήγορα εδώ. Έκλεισαν τα αεροδρόμια από την πρώτη στιγμή, δεν μπορούσαν να έρθουν στην χώρα αυτοί που ήταν εκτός. Ακόμη και οι εγχώριες πτήσεις δεν πραγματοποιούνταν. Είχαμε παίξει τα πρώτα δύο παιχνίδια του πρωταθλήματος και μετά έκλεισαν όλα. Στις 25 Μαρτίου, έμειναν όλοι στο σπίτι. Υπήρξε περίπολος από τα ελικόπτερα, απολύμαναν την ατμόσφαιρα. Έχουμε 500 κρούσματα τώρα, ένα αριθμό που είναι λίγος για το Καζακστάν. Ανταποκρίθηκε ο κόσμος από την πρώτη στιγμή, έμειναν σπίτι και άκουσαν τις εντολές του προέδρου. Είναι μία δοκιμασία που πρέπει να καταλάβουμε ότι για να τα καταφέρουμε, πρέπει να μείνουμε σπίτι. Σε αυτό τον τομέα πρέπει να ανταποκριθούμε», ανέφερε αρχικά.

…το αν υπάρχει ενημέρωση για το τι θα συμβεί με το πρωτάθλημα: «Ακόμη δεν το γνωρίζουμε. Η καραντίνα εδώ είναι μέχρι τις 16 Απριλίου. Δεν γνωρίζουμε όμως αν θα πάρει παράταση αυτό για μεταγενέστερο στάδιο».

…το αν έχει επικοινωνία με τα δικά του άτομα: «Έχω επαφή, αν δεν ήταν η τεχνολογία, θα είχαμε τρελαθεί. Θέλεις να είσαι μαζί τους αυτό το διάστημα, να τους αγκαλιάσεις. Πρέπει να καταλάβουμε ότι πεθαίνει κόσμος, πρέπει να μείνουμε σπίτι, γιατί η υγεία είναι πάνω απ’ όλα».

…το αν προπονείται: «Μένω σε ξενοδοχείο αυτό το διάστημα. Λόγω των υποχρεώσεων που είχαμε, το γήπεδο μας το φτιάχνουν και στα εντός έδρας παιχνίδια πάμε εκτός και αγωνιζόμαστε. Δεν είχα βρει χρόνο να ψάξω για διαμέρισμα. Είμαι τυχερός, γιατί έχει γυμναστήριο εδώ και μόνο οι παίκτες της Αστάνα μπορούν να προπονηθούν. Προσπαθώ να κρατηθώ σε καλό επίπεδο όσο μπορώ και θα δείξει όταν τελειώσει αυτό το πράγμα».

…το πρωτάθλημα στο Καζακστάν: «Ξεκίνησα πάρα πολύ καλά, έχω δύο γκολ στο πρωτάθλημα και ένα στο Σούπερ Καπ. Είμαστε πρώτοι, πιστεύω -όταν αρχίσουμε ξανά- να συνεχίσουμε από εκεί που μείναμε».

…το αν είναι δύσκολη η προσαρμογή στο Καζακστάν: «Είναι. Πρέπει να το κατανοήσεις, ότι ήρθες σε μία ομάδα έξω από την Ευρώπη, με άλλη κουλτούρα, άλλο κόσμο. Δεν παύει αυτή η ομάδα να είναι σε επαγγελματικό επίπεδο και κάθε χρόνο να προσπαθεί να παίρνει το πρωτάθλημα και να πηγαίνει σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

…την παρουσία του στην Κοπεγχάγη: «Πέρασα πάρα πολύ ωραία. Είναι φυσιολογικό, όταν φεύγεις από την ομάδα που ήσουν δυόμισι χρόνια να συγκινηθείς. Είχα δεθεί με αυτή την ομάδα. Η πρόταση της Αστάνα ήταν λίγο περίεργη. Δεν ήταν στις πρώτες μου επιλογές, όμως το μελέτησα αυτό με τους ανθρώπους που έχω εμπιστοσύνη και συμφωνήσαμε ότι έπρεπε να κάνω το επόμενο βήμα. Είχα λίγα 24ωρα μπροστά μου, όμως εν τέλει πήρα αυτή την απόφαση.

Είναι ακόμη ένα βήμα στο εξωτερικό που για έναν Κύπριο ποδοσφαιριστή λέει πολλά. Ελπίζω να με βοηθήσει στην καριέρα μου. Θα προσπαθήσω να βοηθήσω την Αστάνα. Δεν επαναπαύομαι και θέλω να δουλεύω σκληρά, κάνοντας βήματα μπροστά. Στηρίζω τις αποφάσεις που έχω κάνει».

…την πορεία της καριέρας του: «Κανένας δεν μου χαρίστηκε στην καριέρα μου. Σίγουρα υπήρξαν προπονητές που με βοήθησαν και που μου έδιναν το χρόνο να αγωνιστώ, τους χρωστάω και αυτούς, όμως χάρη στη δουλειά μου ανταμείφθηκα».

 

Top