Sports all other sports Watersports Ευρώπη εν πλω σε Κυπριακό καράβι

Ευρώπη εν πλω σε Κυπριακό καράβι

Κύπρος, Προεδρία Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ιστιοπλοΐα. Υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ των τεσσάρων. Ποια είναι αυτή η σύνδεση; Το σκάφος  Esimit Europa 2. 
Το σκάφος Esimit Europa 2 αποκτήθηκε πριν από δύο  χρόνια από την εταιρεία Esimit Europa Limited και μετά από πρόσκληση των Κυπριακών Αρχών εγγράφηκε στο Κυπριακό νηολόγιο. Τους τελευταίους μήνες, η συνεργασία της εταιρείας  με τις Κυπριακές αρχές έχει ενδυναμωθεί. Ένδειξη της ενδυνάμωσης  αποτελεί το γεγονός ότι το σκάφος έχει προσκληθεί για να λάβει μέρος στις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται στην Κύπρο με την ευκαιρία της ανάληψης της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κύριος χορηγός είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ενέργειας στον κόσμο, η Ρωσική Gazprom.
 Η  βασική ιδέα και επιδίωξη είναι η διάδοση του μηνύματος για την συμφιλίωση των λαών της Ευρώπης. Το Esimit Europa 2 ενσαρκώνει και αντιπροσωπεύει όλα τα κύρια συστατικά της ιδέας του έργου: «Συνεργασία, Καινοτομία και Αριστεία». Γι αυτό το λόγο η ιδιοκτήτρια εταιρεία, εφαρμόζει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στην ιστιοπλοΐα αλλά και αναπτύσσει καινούργια (τεχνολογία ) σε αυτό τον τομέα σε συνεργασία με τους εταίρους της. Περαιτέρω, αφού το έργο είναι Ευρωπαϊκό, στόχος είναι να στελεχώνεται το σκάφος με τους καλύτερους Ευρωπαίους ιστιοπλόους για να αντιπροσωπεύουν την Ενωμένη Ευρώπη σε κάθε αγώνα.


 Το Esimit Europa 2 είναι το πιο γρήγορο και τεχνολογικά ανεπτυγμένο σκάφος στην κατηγορία των ιστιοφόρων παγκόσμια, ικανό να  αναπτύσσει ταχύτητα πέραν τον 38 κόμβων. Έχει μήκος 30 μέτρα (100 πόδια), ο ιστός του είναι 44 μέτρα ύψος και έχει την δυνατότητα να ταξιδεύει όταν υπάρχουν ακραία καιρικά φαινόμενα. Με πλήρωμα που αποτελείται από 24 μέλη, λαμβάνει μέρος στους πιο διακεκριμένους αγώνες στην Ευρώπη. Επίσης, υπό την  έννοια του σκάφους ως σύμβολο της ενωμένης Ευρώπης, συμμετέχει σε σημαντικές εκδηλώσεις, δίνοντας το μήνυμα: «Joining all Europeans together on the same boat».
«Γκαλά» στην Τεργέστη με επίσημη Κυπριακή παρουσία
Πραγματοποιήθηκε  στις 15 Οκτωβρίου στην Τεργέστη της Ιταλίας το Esimit  European Gala Event. Την επομένη μέρα έγινε η 44η ρεγκάτα της Barcolana. Η Κύπρος ήταν παρούσα και στα δυο αυτά  γεγονότα, δια του Ανδρέα Μαυρογιάννη, Υφυπουργού προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας για Ευρωπαϊκά  θέματα. Στην ομιλία του στην τελετή τόνισε το αίσθημα υπερηφάνειας που διακατέχει την Κύπρο για το ότι  το Esimit Europa 2 μετέχει στη ρεγκάτα της Barcolana (την οποία  χαρακτήρισε ως μία από τις  διεθνώς καθιερωμένες ιστιοπλοϊκές  διοργανώσεις), με το έμβλημα της Κύπρου και της Κυπριακής Προεδρίας, της  Ενωμένης Ευρώπης, εκπροσωπώντας με αυτό τον τρόπο την Κυπριακή Προεδρία και την Ευρωπαϊκή σημαία.
Αναφέρθηκε ακόμη στη διαρκή έφεση και παράδοση της Κύπρου στο άθλημα της ιστιοπλοΐας αλλά και την γενικότερη παράδοση που διατηρεί το νησί στη ναυτιλία. Γεγονός που  διαφαίνεται από την αριθμητικά επαρκέστατη εγγραφή πλοίων στο Κυπριακό νηολόγιο. Σφραγίστηκε βέβαια ανεξίτηλα αυτή η παράδοση με τον πρόσφατο άθλο του αργυρού Ολυμπιονίκη Παύλου Κοντίδη.
Τόνισε επίσης ότι η αιτιολογία της απονομής του Νόμπελ Ειρήνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενσαρκώνεται μέσα από το πνεύμα του Esimit Europa 2. Αυτή ακριβώς είναι και η επιδίωξη της  Κύπρου. Να μεταφέρει τις αξίες του ομαδικού πνεύματος και της αφοσίωσης εν πλω στην υλοποίηση του στόχου για υπερπήδηση της κρίσης σε μια καλύτερη Ευρώπη.

ΦΩΤΟ
*Από αριστερά προς δεξιά: Γιώργος Χρίστου (λογιστής της εταιρείας Esimit Europa,)Ανδρέας Μαυρογιάννης (Υφυπουργός  Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας για Ευρωπαϊκά  θέματα), Igor Simcic- (ιδιοκτήτης της εταιρείας Esimit Europa) Μάριος Ηλιάδης (νομικός σύμβουλος της εταιρείας) Γιώργος Παπαδόπουλος (διευθυντής της εταιρείας)
*Το σκάφος στη ρεγκάτα της Μπαρκολάνα

 

Top