Απόψεις Κωστάκης Αντωνίου Στις αγορές μπαίνουμε, από τις φυλακές πώς βγαίνουμε;

Στις αγορές μπαίνουμε, από τις φυλακές πώς βγαίνουμε;

O Kωστάκης Αντωνίου είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή.Δεν αισθάνονται ενοχές ο Πρόεδρος και ο Υπουργός Οικονομικών από την κάλυψη που προσφέρουν στους μεγαλοφειλέτες και στη δίωξη που ασκούν κατά των νοικοκυραίων;

Εάν έχουν ίχνος ευαισθησίας αυτή η πολιτεία, το κράτος και ο επικεφαλής του, για το δράμα που βιώνουν νοικοκυραίοι οι οποίοι οδηγούνται στις φυλακές επειδή η οικονομική κρίση δεν τους επιτρέπει να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, τουλάχιστον θα έπρεπε να σταματήσουν να προκαλούν το αίσθημα όσων υποφέρουν από τις διώξεις τους, μιλώντας για ανακάμψεις της οικονομίας, για έξοδο στις αγορές και για οικονομικά θαύματα.

Έχετε μελετήσει το χθεσινό ρεπορτάζ του συναδέλφου Μάριου Αδάμου, κύριε Πρόεδρε και κύριε Υπουργέ των Οικονομικών; Αισθανθήκατε να σας αγγίζει; Αισθάνεστε ενοχές για το κατάντημα στο οποίο εσύρατε τους ανθρώπους; Αυτό είναι το οικονομικό θαύμα της πολιτικής σας;

Την ώρα που προσφέρετε κάλυψη στους μεγαλοφειλέτες των τραπεζών, στους φοροφυγάδες και σε μεγαλοφειλέτες των Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σπεύδετε να κλείσετε στις φυλακές αρρώστους και οικονομικά δυσπραγούντες.

Και εσείς, κύριε Αρχηγέ της Αστυνομίας, πώς επιτρέπετε σε αστυνομικούς να συμπεριφέρονται με τόση σκληρότητα έναντι ανθρώπων και να μην τους επιτρέπουν να πάρουν μαζί στους, στο κελί, τα ρούχα τους και ακόμη φάρμακα που είναι απαραίτητα για την προστασία της υγείας τους;

Πόσο βάρβαρο έχει καταντήσει αυτό το κράτος, όταν για οφειλές 300 ευρώ φυλακίζει νοικοκυραίους, τη στιγμή που αφήνει ελεύθερους να κυκλοφορούν μεγαλοφειλέτες δις ευρώ;

Περιπαίζουν καθημερινά τον κόσμο για ψευδοπροόδους και ψευδοανακάμψεις της οικονομίας. Και ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ούτε ο Υπουργός Οικονομικών ούτε κανένας ταγός και μεγαλοσχήμων αυτού του κράτους μπορούν να κοιτάξουν έξω από τα παράθυρα των γραφείων τους το δράμα και την τραγωδία της κοινωνίας. Να δουν σε αυτό το δράμα τον καθρέφτη της πολιτικής τους.

Σε αυτήν την περίοδο της μεγάλης οικονομικής κρίσης, το πρώτο μέλημα του κράτους, του Προέδρου, των Υπουργών, των τραπεζιτών ήταν να βοηθήσουν στην άμβλυνση των δεινών των ανθρώπων. Και όχι να τα μεγεθύνουν και να τα πολλαπλασιάζουν με επιπλέον βαρβαρότητες, πέραν εκείνων που τους επιβάλλει η Τρόικα.

Στην Ελλάδα, που βιώνει ακόμη μεγαλύτερα δεινά από την Κύπρο, εγκρίθηκε ομόφωνα από τη Βουλή των Ελλήνων νομοσχέδιο για την παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους ανθρώπους βρίσκονται στα όρια ακραίας φτώχιας. Εδώ η ΑΗΚ κόβει το ρεύμα σε δεινοπαθούσες οικογένειες.

Καταντήσαμε, σε αυτόν τον τόπο, όποιος ασκεί εξουσία, να έχουν αποδυθεί σε μία βάρβαρη καταδίωξη των απλών ανθρώπων. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, οι Υπουργοί, η Αστυνομία, ο Φόρος Εισοδήματος, οι τράπεζες, τα κυβερνητικά τμήματα, όλοι να τρέχουν, ο καθένας από το δικό του πόστο, να χαρατσώσουν τους απλούς ανθρώπους, να τους στέλλουν φυλακή, να τους απομυζούν, με στόχο να γεμίσουν τα δημόσια ταμεία. Έχει ξεκινήσει ένα ανήθικο κυνηγητό σε βάρος της κοινωνίας και όπου αρπάξει-αρπάξει.

Για να δικαιούται κάποιος να λάβει ένα πενιχρό κυβερνητικό επίδομα, καλείται να συμπληρώσει πολυσέλιδες αιτήσεις και να πιστοποιήσει ότι δεν έχει πού την κεφαλή κλίναι. Και αν εγκρίνουν το αίτημά του οι μανδαρίνοι των Υπουργείων.

Όταν όμως το κράτος έχει να λαμβάνει δέκα ευρώ οφειλές από τον πολίτη, τον κλείνει στις φυλακές, χωρίς να του επιτρέπει καν να πάρει μαζί του το φάρμακο που τον διατηρεί στη ζωή.
Πώς κατήντησε αυτόν τον τόπο αυτή η Κυβέρνηση; Αν διέθετε ίχνος ανθρωπιάς, θα έσπευδε να παραγράψει χρέη πολιτών που αποδεδεγμένα δεν είναι σε θέση να καταβάλουν τις οφειλές τους. Και όχι να τους συλλαμβάνει και να τους οδηγεί στις φυλακές.

Η Βουλή πρέπει να επιληφθεί του θέματος. Και να απαλλάξει νοικοκυραίους από αυτόν τον εξευτελισμό και το μαρτύριο στο οποίο τους υποβάλλει η Κυβέρνηση. Διότι, αν απευθυνθούμε στην Κυβέρνηση και όσους ασκούν εξουσία, σίγουρα δεν πρόκειται να ανταποκριθούν. Δεν διαθέτουν την ευαισθησία και την ανθρωπιά να μεριμνήσουν για την προστασία των απλών ανθρώπων. Αυτών η σκέψη και η αγωνία είναι πώς θα προστατεύσουν τους μεγαλοκαρχαρίες...

ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ
Κτίζει στα ψέματα
Εκείνη η δέσμευση της Κυβέρνησης, ότι θα προχωρούσε σε δημιουργία κυπριακού αερομεταφορέα για να διαδεχθεί τις διαλυθείσες Κυπριακές Αερογραμμές, πού βρίσκεται; Σίγουρα στο πουθενά. Πούλησαν άλλο ψέμα για να μαλακώσουν τις αντιδράσεις των υπαλλήλων της εταιρείας και τώρα που ξεχάστηκε το θέμα, ξέχασε και η Κυβέρνηση τις δεσμεύσεις της. Σίγουρα, στην πολιτική ιστορία της Κύπρου δεν υπήρξε προηγούμενο που μία κυβέρνηση ανήλθε στην εξουσία με τόσα ψέματα και συνεχίζει να κυβερνά, κτίζοντας πάνω σε ψέματα...


Top