Απόψεις Κωστάκης Αντωνίου Οι έξυπνοι Ισλανδοί και οι αφελείς Κύπριοι

Οι έξυπνοι Ισλανδοί και οι αφελείς Κύπριοι

O Kωστάκης Αντωνίου είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή.Η Ισλανδία γύρισε την πλάτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και απέσυρε την αίτησή της για ένταξη. «Μπορούμε και από μόνοι μας να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά μας», δήλωσε ο Πρωθυπουργός της χώρας.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Ισλανδία πρώτη αντιμετώπισε τις συνέπειες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της χώρας, τις αντιμετώπισε με επιτυχία για τους εξής λόγους: Δεν ακολούθησε τις συνταγές της Τρόικας και άφησε τις τράπεζές της να καταρρεύσουν. «Γιατί να τις στηρίξουμε;» είπε. «Ιδιωτικοί οργανισμοί είναι, έκαναν λάθη, ας τα πλήρωναν».

Ασφαλώς οι Ισλανδοί είναι έξυπνος λαός, με διορατικούς ηγέτες, και ούτε τις ευρωπαϊκές συνταγές ούτε και τα Μνημόνια της γερμανικής Ευρώπης ακολούθησαν. Αντιμετώπισαν τα προβλήματα με δικά τους μέτρα, σύμφωνα με τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα. Σήμερα, και βλέποντας το κατάντημα της Ευρωζώνης και το μαρτύριο που βιώνουν οι λαοί του Νότου από τον οικονομικό ναζισμό στον οποίο υποδουλώθηκαν, αντελήφθησαν σε ποια ζούγκλα επρόκειτο να εισέλθουν και άφησαν τους ηγέτες της Ε.Ε. στα κρύα του λουτρού.

Βεβαίως, ουδεμία σύγκριση μπορεί να γίνει με τους αφελείς και αρεσκόμενους να τελούν υπό ξένη επικυριαρχία Κυπρίους.
Και εμείς ως λαός και οι ηγέτες μας αποδειχθήκαμε τόσο άκριτοι, αδιάβαστοι και αρχοντοχωριάτες, ώστε πανηγυρίζαμε με ρίψη πυροτεχνημάτων την είσοδό μας στην ευρωπαϊκή ζούγκλα. Μη έχοντες, ούτε λαός ούτε ηγεσία, τη στοιχειώδη διορατικότητα να αντιληφθούμε σε ποιο κλαμπ νεο-αποικιοκρατικών κρατών εισερχόμαστε, όπου τα μεγάλα ψάρια τρώνε τα μικρά.

«Δεν εισερχόμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση για οικονομικούς λόγους, αλλά επειδή πιστεύουμε ότι η Ε.Ε. θα καταστεί καταλύτης για τη δίκαιη λύση του εθνικού μας προβλήματος», μας έλεγε ο Ιωάννης Κασουλίδης, και τότε Υπουργός Εξωτερικών σε κυβέρνηση ΔΗΣΥ.

Οι προφητείες του θα μείνουν στην ιστορία, ως διαψευσθείσες και πλήρως ανατραπείσες. Διότι η ανθηρή τότε οικονομία μας μετατράπηκε επί ημερών Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ερείπια, και γίναμε πειραματόζωα στα εργαστήρια του Ντράγκι και των λοιπών γερακιών της Ευρώπης. Επί διακυβερνήσεως ΔΗΣΥ κάναμε το μεγάλο βήμα αυτοκτονίας και επί διακυβερνήσεως ΔΗΣΥ βιώνει ο λαός τα «ευεργετήματα» της ένταξης.

Και ας μη μας πουν ότι εμείς φταίμε, διότι ναι μεν οι ηγέτες μας και οι τραπεζίτες μας τα έκαναν μαντάρα, αλλά ασφαλώς τα κουρέματα, την ανεργία, τη μετανάστευση, τα κοινωνικά συσσίτια και την απώλεια μίας ολόκληρης γενιάς νέων, η Ευρωπαϊκή Ένωση τη σχεδίασε και την εφάρμοσε. Πολύ πριν εισέλθουμε στην Ευρωζώνη, οι μεγαλοκαρχαρίες της Ευρώπης μαγείρευαν την κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος και εκδήλωναν σε κάθε περίπτωση την επιθυμία τους να αρπάξουν τους Ρώσους καταθέτες και να τους μεταφέρουν στις δικές τους χώρες.

Αλλά ακόμη πανηγυρικότερη διάψευση εισέπραξαν οι προφητείες Κασουλίδη στο εθνικό θέμα, ότι η Ε.Ε. θα αποτελούσε τον καταλύτη λύσης του Κυπριακού.
Έντεκα χρόνια συμπληρώνονται από την ένταξή μας και ο καταλύτης αποδεικνύεται βραχνάς για το εθνικό μας πρόβλημα.

Η Ε.Ε. υποστήριξε μετά μανίας το σχέδιο Ανάν, το οποίο κατέλυε κάθε αρχή του λεγόμενου ευρωπαϊκού κεκτημένου. Άνοιξε την πόρτα στην Τουρκία, η οποία κατέχει ευρωπαϊκό έδαφος, ώστε να καταστεί μέλος της. Δεν κατέβαλε καμία προσπάθεια άσκησης πίεσης στην Άγκυρα και δεν επέβαλε καμία κύρωση εναντίον της για τη 40χρονη κατοχή. Τη θωπεύει και δεν τολμά να εμπλακεί ενεργά στην προσπάθεια λύσης. Ακόμη και στην τελευταία περίπτωση της δεύτερης επιδρομής της Τουρκίας κατά της κυπριακής ΑΟΖ, η Ευρωπαϊκή Ενωση, πέραν κάποιων πλατωνικών φραστικών καταδικών, ουδέν μέτρον έλαβε κατά της Τουρκίας. Να μην μπούμε ότι απαθής παρακολουθεί και την άρνηση της Τουρκίας να εφαρμόσει το Πρωτόκολλο της Άγκυρας, το οποίο αποτελεί δέσμευση της Τουρκίας έναντι της ίδιας της Ένωσης.

Περιεκτικά, αυτή είναι μία σύντομη αναδρομή της πορείας της ένταξης της Κύπρου στην ευρωπαϊκή ζούγκλα. Σήμερα, ακούω τους Ισλανδούς να της γυρίζουν την πλάτη και τους χαίρομαι. Είναι έξυπνος λαός και διαθέτουν διορατικούς ηγέτες. Εμείς συλλέγουμε τα πολλά δεινά που επεσώρευσε η ένταξή μας, με πρώτο και πιο εφιαλτικό την απώλεια των νέων μας, και όσα εφιαλτικά έρχονται για τον λαό μας...

ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ
Μπέσα

«Ακόμη και στη μαφία του Πειραιά υπάρχει μπέσα», δήλωσε ο Στέλιος Κοιλιάρης. «Εδώ δεν υπάρχει». Τελικά, η Μπανανία είναι χειρότερη και από τη μαφία του Πειραιά.

- See more at: http://www.sigmalive.com/simerini/columns/stigma/214988/oi-eksypnoi-islandoi-kai-oi-afeleis-kyprioi#sthash.JMVr65tZ.dpuf

 


Top