Απόψεις Κωστάκης Αντωνίου Δεν υπάρχει ένας μάγκας ελληνόφρων στον ΔΗΣΥ;

Δεν υπάρχει ένας μάγκας ελληνόφρων στον ΔΗΣΥ;

O Kωστάκης Αντωνίου είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή.Το προσβλητικό για την Ελλάδα ανακοινωθέν του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και η σιωπή στελεχών και βουλευτών του ΔΗΣΥ

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί σε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας η ανθελληνική ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στην οποία, αφού μηδενίζεται εντελώς η ετυμηγορία του ελληνικού λαού, καλείται ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «να σεβαστεί όλες τις δεσμεύσεις» έναντι της Ε.Ε. και διατυπώνεται η έμμεση απειλή ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία, η κατάσταση θα πλήξει τον ελληνικό λαό. Οι ηγέτες της ευρωπαϊκής συντηρητικής παράταξης, αγνοώντας το μαρτύριο που βιώνει ο ελληνικός λαός εδώ και πέντε χρόνια, ως αποτέλεσμα των βάρβαρων μέτρων που του επέβαλαν, μιλούν, οι αχρείοι, για «οικονομική πρόοδο, επιστροφή στην ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας»!

Η σκαιά αυτή παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας και η σκαιά περιφρόνηση της βούλησης του ελληνικού λαού προκάλεσε αντιδράσεις, σε βαθμό που η Ντόρα Μπακογιάννη έγραψε στον λογαριασμό της στο Τwitter: «Κρίμα για το ΕΛΚ. Υποτιμούν ότι σε μία διαπραγμάτευση είμαστε πρωτίστως όλοι Έλληνες». Κριτική ασκείται και από άλλα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Το κομματικό σαράκι κατατρώει την Ελλάδα και την Κύπρο, και η κομματική μισαλλοδοξία υπονομεύουν ακόμη και εθνικές διεκδικήσεις, τις οποίες όφειλαν να στηρίζουν το ενωμένο Έθνος και όλες οι κομματικές παρατάξεις, ανεξαρτήτως ιδεολογίας και φιλοσοφίας. Μονάχα έτσι μπορεί ο Ελληνισμός να προσδοκά σε καλύτερες μέρες και να διεκδικεί με προοπτικές καλύτερο μέλλον. Κάθε φορά που οι ξένοι βρίσκουν εσωτερικά στηρίγματα μέσα στον Ελληνισμό, επιτυγχάνουν να περάσουν τα ανθελληνικά σχέδιά τους στα εθνικά θέματα. Και εθνικό θέμα είναι πλέον η Οικονομία. Και για την Ελλάδα και για την Κύπρο.

Η επαίσχυντη ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος εγκρίθηκε με την υποστήριξη της ηγεσίας του Δημοκρατικού Συναγερμού, και επομένως και της κυβέρνησης, που αποτελούν ιδεολογικούς ομογάλακτους του ΕΛΚ. Συνεπώς και η κυβέρνηση της Κύπρου, και το μεγαλύτερο κόμμα της Κύπρου στέκονται αντίθετοι και υπονομεύουν την προσπάθεια της Ελλάδας να διεκδικήσει ό,τι μπορεί, απέναντι στους αδίστακτους «εταίρους». Τα κενά λόγια τους δεν πείθουν. Οι πράξεις τους επιβεβαιώνουν το αντίθετο.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, μόλις πρόσφατα, είχε δηλώσει πως «εμείς δεν είμαστε απλώς ελληνόφωνοι, είμαστε πρωτίστως ελληνόφρονες και είμαστε δίπλα από την Ελλάδα, ανεξάρτητα από κυβερνήσεις». Αλλά ποια στάση τήρησε ο ΔΗΣΥ, στη σύναξη των ηγετών του ΕΛΚ; Δεν ακούσαμε να είχε εκφέρει διαφωνία στο περιεχόμενο του ανακοινωθέντος. Αν διαφώνησε, να το πει και να του αποδώσουμε τα εύσημα. Έως ότου όμως σιωπά, λογικό είναι να θεωρούμε ότι συναίνεσε. Και ερωτούμε:

Επιτέλους, δεν υπάρχει ένας μάγκας ελληνόφρων σε αυτό το κόμμα, που να υψώσει φωνή διαμαρτυρίας κατά του αχρείου ανακοινωθέντος και να επικρίνει την ηγεσία του κόμματος για τη συναίνεσή της σε ένα ανθελληνικό κείμενο, που προσβάλλει τον ελληνικό λαό; Πού είναι οι «ελληνόφρονες» Αναπληρωτές Πρόεδροι, Αντιπρόεδροι, βουλευτές, και άλλοι κομματικοί αξιωματούχοι να αρθρώσουν φωνή; Δεν έχουν προσωπική άποψη, δεν αισθάνονται την ανάγκη να αποδείξουν ότι δεν είναι απλώς ελληνόφωνοι, αλλά ελληνόφρονες που αγαπούν την Ελλάδα, ανεξαρτήτως του ποια κυβέρνηση διαχειρίζεται την τύχη της; Φαίνεται ότι όλους αυτούς τους ενδιαφέρει περισσότερο η καρέκλα τους, το κόμμα τους, τους ενώνουν οι ιδεολογικές αγκυλώσεις τους. Αδίκως κατηγορείται μόνο ο Χριστόφιας, πως έχει ως πρώτη αρχή «το κόμμαν τζαι τ' αμμάθκια μας». Άνθρωποι της ίδιας συνομοταξίας πλεονάζουν και στον ΔΗΣΥ.

Την περασμένη βδομάδα, απλοί άνθρωποι σε κάθε σημείο της γης διαδήλωσαν υπέρ των προσπαθειών της ελληνικής κυβέρνησης να αλλάξει, στον βαθμό που θα της επιτραπεί, τη φιλοσοφία του οικονομικού ναζισμού της Ευρώπης. Έγινε και στη Λευκωσία παρόμοια συγκέντρωση. Με συμμετοχή όλων των κομμάτων. Απουσίαζε επιδεικτικά μόνον ο δήθεν ελληνοκεντρικός ΔΗΣΥ. Πού ήταν η ηγεσία του, πού ήταν οι ψηφοφόροι του; Ό,τι πει το κόμμα τους. Σύρονται ως πρόβατα σε κάθε προσταγή και σε κάθε πολιτική της ηγεσίας τους. Με ελάχιστα διαλείμματα ορθοφρονούσης και ανεξάρτητης τοποθέτησης. Είναι ενδεικτικό: Τον Απρίλιο του 2004, το 66% παρήκουσαν στις εντολές της ηγεσίας και ψήφισαν κατά του σχεδίου Ανάν. Και ένα μήνα αργότερα, τον Μάιο επέστρεψαν στη μάντρα και ανέδειξαν τον ΔΗΣΥ πρώτο κόμμα στις Ευρωεκλογές!

Εν ολίγοις

Ο νέος Κάπταιν Νέμο
Πιστεύαμε ότι ο Κάπταιν Νέμο, που θα δηλητηρίαζε τη Λευκωσία με τοξικά αέρια τα οποία θα έριχνε στους αγωγούς της υδατοπρομήθειας, είχε τελειώσει με το τέλος της διακυβέρνησης Κυπριανού. Τώρα ακούμε ότι επιστρέφει και ετοιμάζεται να δηλητηριάσει ανθρώπους στη φυλακή. Αυτός ο τόπος και οι άνθρωποί του θα συνεχίσουν να παραμένουν γραφικοί στον αιώνα τον άπαντα...


Top