Απόψεις Κωστάκης Αντωνίου Η Ευρώπη της τρομοκρατίας και των εκβιασμών

Η Ευρώπη της τρομοκρατίας και των εκβιασμών

O Kωστάκης Αντωνίου είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή.Χρόνο ζητά ο Αλέξης Τσίπρας, από τους λεγόμενους εταίρους του. Δεν θα τον έχει. Η Ευρώπη του δήθεν διαλόγου, του συμβιβασμού και της συναίνεσης, βρίσκεται στις ψευδαισθήσεις των ευρωλάγνων. Η Ευρωπαϊκή Ένωση κουβαλά μαζί της τα αποικιοκρατικά σύνδρομα. Άλλωστε, οι ισχυρότερες χώρες της, αποικιοκρατικές δυνάμεις ήταν.

Η Γερμανία με το ναζιστικό παρελθόν, η Βρετανία με τις καταπιέσεις των μικρότερων λαών.

Η Γαλλία με τις απέραντες αποικιοκρατικές κτήσεις. Το παρελθόν είναι συνυφασμένο με τη σημερινή αποικιοκρατική συμπεριφορά. Ισότιμα μέλη, δήθεν. Οι μεγάλοι αποφασίζουν και πνίγουν τους μικρούς. Διά της τρομοκρατίας, των απειλών και των εκβιασμών. Και της καταλήστευσης του πλούτου τους.

Είναι ενδεικτικό τούτο: Ελάχιστες μόνο ώρες, μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα και λίγες ώρες πριν από το καθοριστικό ραντεβού, Σόιμπλε-Βαρουφάκη, ο Μάριο Ντράγκι έκλεισε τις στρόφιγγες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προς τις ελληνικές τράπεζες. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που εκβίαζε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ότι αν δεν δεχόταν το κούρεμα καταθέσεων, θα έκλεινε τις πηγές χρηματοδότησης προς τις κυπριακές τράπεζες. Είναι ο ίδιος άνθρωπος, για τον οποίο ο Αβέρωφ Νεοφύτου είχε ζητήσει τη δίωξή του. Τώρα, βεβαίως, ο Ντράγκι έγινε ακριβός φίλος...

Τέλος πάντων. Ο κ. Ντράγκι, τελικά, χρησιμοποιώντας την τρομοκρατία, και τον αδίστακτο εκβιασμό, έσυρε πρώτος τον χορό των εκδικητικών ενεργειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ελλάδας. Διακρίνει κανείς στοιχείο διαλόγου, συμβιβασμού, συναίνεσης της Ευρώπης, σε αυτήν την εκβιαστική ενέργεια;

Το άλλο: Ο Αλέξης Τσίπρας δεν μελέτησε καλά το κυπριακό παράδειγμα για να κατανοήσει την τρομοκρατία που ασκεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, με επικεφαλής τη Γερμανία, εις βάρος των αδύναμων μελών. Πρώτιστα ξεκίνησε έναν βρόμικο πόλεμο κατά της Κύπρου, παρουσιάζοντάς την ως παράδεισο ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, και Ρώσων ολιγαρχών. Οι στόχοι ήταν πασιφανείς. Οι μεγαλοκαρχαρίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήθελαν αφενός να προετοιμάσουν το έδαφος για το επερχόμενο κούρεμα καταθέσεων, να υποχρεώσουν τους Ρώσους καταθέτες να φύγουν από την Κύπρο, να τους κατευθύνουν στη Γερμανία, και να διαλύσουν το χρηματοπιστωτικό της σύστημα.

Ο πόλεμος δεν άρχιζε τότε. Ξεκινούσε από πολύ παλαιότερα. Όσοι θέλουν να πληροφορηθούν τον αμείλικτο πόλεμο που δεχόταν η Κύπρος, ας απευθυνθούν στον πρώην Υπουργό Οικονομικών, Μάκη Κεραυνό, για να ακούσουν με πόση μανία ο τότε Πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί επιτίθετο κατά της Κύπρου στις ευρωπαϊκές συνάξεις. «Μας κλέβετε τους πελάτες», είχε απειλήσει τον Μάκη Κεραυνό σε μία τέτοια σύναξη.

Ας μελετήσει, ακόμη, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας και τι διαδραματίστηκε στα Γιούρογκρουπ, από τους τρομοκράτες της Ευρώπης, εις βάρος ενός δικού τους, όχι αριστερού ηγέτη, του Νίκου Αναστασιάδη, και πόσο χρόνο τού έδωσαν. Τον κουβάλησαν με αεροπλάνο στις Βρυξέλλες, τον έκλεισαν σε ένα δωμάτιο, του έβαλαν το πιστόλι στον κρόταφο και τον σφυροκοπούσαν επί ώρες εκβιάζοντάς τον να αποδεχθεί το κούρεμα καταθέσεων. Και ο Νίκος Αναστασιάδης πήγε εκεί, με νωπή την ετυμηγορία του κυπριακού λαού.

Όπως ο Αλέξης Τσίπρας. Την επικαλέστηκε. Ζήτησε να του δοθεί χρόνος (όπως ο Τσίπρας), να επιστρέψει στην Κύπρο, να διαβουλευθεί με συνεργάτες και κόμματα και να δώσει απαντήσεις. Του απαγόρευσαν. «Ή αποδέχεσαι τους όρους μας, ή επιστρέφεις σε μία χρεοκοπημένη χώρα», του είπαν.

Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση. Χωρίς ψευδαισθήσεις, χωρίς ωραιοποιήσεις. Τρομοκρατική, εκβιαστική, σφαγιαστική, εις βάρος των ασθενεστέρων μελών. Σκοτώνει τα αδύναμα καναρίνια μέσα στα γερμανικά, τα βρετανικά και τα γαλλικά ανθρακωρυχεία και, αφού τα σκοτώσει, ληστεύει και τον πλούτο τους. Να μην ακούει ο λαός παραμύθια και ωραιοποιήσεις ευρωλάγνων πολιτικών και κυβερνήσεων. Οι τελευταίοι προσπαθούν να δικαιώσουν μόνο τις πολιτικές και τις ευρωλαγνείες τους. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί ένα απέραντο ανθρακωρυχείο, όπου πνίγουν τα αδύναμα καναρίνια.

Ο Αλέξης Τσίπρας κρατεί στο χέρι χαρτί, να απαντήσει και να τρομοκρατήσει τους τρομοκράτες του; Αν έχει, θα κερδίσει τη μάχη. Αν όχι, να ετοιμαστεί για το ανθρακωρυχείο...

ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ
Ολάντ: Ο θυρωρός της Μέρκελ


Ακούστε τι συμβούλευσε ο Γάλλος Πρόεδρος τον Αλέξη Τσίπρα. «Πήγαινε να δεις τη Μέρκελ». Οποίο κατάντημα για τη μεγάλη Γαλλία του Ντε Γκολ, του Ζισκάρ Ντ' Εστέν και του Φρανσουά Μιτεράν. Να διαδραματίζει, διά του Ολάντ, χρέη θυρωρού της Μέρκελ. Και αντί να αναλάβει ρόλο σημαιοφόρου της ανάπτυξης και της ευημερίας των λαών της Ευρώπης, απλώς δείχνει την είσοδο του ανθρακωρυχείου στα υποψήφια θύματα.


Top