Απόψεις Κωστάκης Αντωνίου Με ψέμα και αλχημείες δεν κυβερνάς...

Με ψέμα και αλχημείες δεν κυβερνάς...

O Kωστάκης Αντωνίου είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή.Η Κυβέρνηση οδηγεί την κοινωνία σε αποσύνθεση και μετά την αποσύνθεση ακολουθεί η έκρηξη

Άκουα προχθές έναν αγανακτισμένο άνθρωπο, να βγαίνει σε τηλεοπτική εκπομπή και να διεκτραγωδεί το δράμα του: «Έχω υποβάλει αίτηση για λήψη του επιδόματος του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, από τον περασμένο Αύγουστο. Είμαι άνεργος και ο μισθός της συζύγου μου πάει ολόκληρος σε δόσεις. Δεν έχουμε άλλον πόρο ζωής. Παίρνω τηλέφωνο το Υπουργείο Εργασίας για να ρωτήσω πότε θα λάβω το επίδομα και το μόνο που ακούω, είναι να κάνω υπομονή. Πώς θα περάσω Χριστούγεννα;».

Άνθρωποι, όπως ο προαναφερθείς, υπάρχουν χιλιάδες. Ξεγελάστηκαν από τις υποσχέσεις των κυβερνώντων πως, τάχατες, το Ε.Ε.Ε. αποτελεί ένα μεγάλο δίκτυ προστασίας, και πως κανένας δεν θα στερείτο πλέον το ελάχιστον που εδικαιούτο. Σήμερα, χιλιάδες άνθρωποι κινδυνεύουν να περάσουν Χριστούγεννα χωρίς σεντ στην τσέπη. Οι κυβερνώντες, με διάφορες αλχημείες, κατάφεραν να τους εμπλέξουν σε μία δαιδαλώδη διαδικασία γραφειοκρατίας.

Στόχος, φυσικά, μέσα από αυτήν την πολυσέλιδη γραφειοκρατική αίτηση να καταφέρουν, με διάφορα προσχήματα, να αφαιρέσουν από πολλούς το δικαίωμα λήψης απόφασης και αφού δεν μερίμνησαν να επανδρώσουν τις υπηρεσίες του Υπουργείου, με επιπρόσθετο προσωπικό, βρέθηκαν μπλεγμένοι μέσα στην ίδια παγίδα που έστησαν για τους άλλους. Αδυνατούν να στείλουν στους δικαιούχους έγκαιρα το επίδομά τους. Την ώρα που βρίσκουν εκατομμύρια να διοχετεύσουν στη μαύρη τρύπα των τραπεζών...

Πρόσφατα, ένα νεογέννητο πέθανε καθ' οδόν προς το νοσοκομείο, διότι το νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς, όπου μεταφέρθηκε, δεν διέθετε γυναικολόγο. Ζήτησαν από τον πατέρα του να μεταφέρει τη ετοιμόγεννη γυναίκα του, η οποία παρουσίαζε πολλά προβλήματα υγείας, στο νοσοκομείο Πάφου. Το παιδάκι, τελικά, απεβίωσε. Χθες δημοσιεύθηκε η είδηση ότι στο νοσοκομείο Λευκωσίας αφέθη, χωρίς επιτήρηση, ασθενής με τάσεις αυτοκτονίας, με αποτέλεσμα να πέσει από τον τρίτο όροφο και να σκοτωθεί.

Αυτά και άλλα πολλά διαδραματίζονται στον υπό κατάρρευση τομέα της υγείας, ο οποίος πλέον τελεί υπό την καθοδήγηση των βάρβαρων μέτρων της Τρόικας. Και, εν μέσω αυτής της κατάρρευσης, δεν έχει κανένα πρόβλημα ο αρμόδιος υπουργός να βγαίνει και να εξαγγέλλει σύντομη εφαρμογή του ΓΕΣΥ!

Όταν μόλις χθες ετοίμασε τα νομοσχέδια -και θα είναι πολυσέλιδα και πολύπλοκα- θα σταλούν στη Βουλή την υστάτη και θα βάλουν το πιστόλι στον κρόταφο των βουλευτών να τα ψηφίσουν άρον-άρον, διαφορετικά «χάνουμε τη δόση».

Να μιλήσουμε για το δήθεν «δίκτυ προστασίας» των δανειοληπτών, το πλαίσιο αφερεγγυότητας, το οποίο εξαγγέλθηκε προτού ακόμη καθίσει στον θρόνο της αυτή η κυβέρνηση; Ο Υπουργός Οικονομικών, ο οποίος αγωνιζόταν, ο καημένος, νυχθημερόν να σώσει τις τράπεζες και να μαζεύει εκατομμύριο-εκατομμύριο τα ευρώ για να τα δώσει στους τραπεζίτες, δεν βρήκε χρόνο δυο χρόνια να ετοιμάσει το πλαίσιο. Δεν θα έχουμε «δίκτυ προστασίας» των δανειοληπτών, αλλά δίκτυ εγκλωβισμού στις πιο γρήγορες και πιο μαζικές εκποιήσεις.

Στον τομέα της άμυνας, αντί ο αρμόδιος Υπουργός να λογοδοτεί για τη συρρίκνωση του προϋπολογισμού αμυντικής θωράκισης, θριαμβολογεί καθημερινά για τον εκσυγχρονισμό της Εθνικής Φρουράς, προφανώς για να αποκεντρώσει την προσοχή των πολιτών, ότι η Κύπρος κατέστη στην ουσία ανοχύρωτη πολιτεία. Εκσυγχρονισμό της Εθνικής Φρουράς, ακούμε επί τεσσάρων-πέντε διαδοχικών κυβερνήσεων. Ακούμε, αλλά αντί εκσυγχρονισμού, παρακολουθούμε αφοπλισμό.

Τις Κυπριακές Αερογραμμές, και αφού οι Υπουργοί Οικονομικών και Συγκοινωνιών τις κατέστησαν πτώμα, ανέθεσαν σε διοικητικά συμβούλια για να βρουν αγοραστές πτώματος! Χθες διαβάσαμε μία ανακοίνωση της ΠΣΕΜ, της οργάνωσης που εκπροσωπεί τους μαθητές, σχετικά με συνάντηση που είχαν με τον Υπουργό Συγκοινωνιών. Απέρριψε το αίτημά τους σχετικά με το θέμα των κομίστρων, απέρριψε το αίτημα για τα φοιτητικά αεροπορικά εισιτήρια και, γενικά, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «η όλη συμπεριφορά του έδειξε πως θεωρούσε ότι δεν είχε απέναντί του ίσους συνομιλητές, αλλά κάποια παιδιά, τα οποία μπορούσε να κοροϊδέψει».

Η αλαζονεία, το ψέμα, η απάνθρωπη συμπεριφορά σε ανθρώπους που υποφέρουν από την κρίση, είναι το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της κυβέρνησης. Επί των ημερών της κατέρρευσαν όλα. Κανένας τομέας δεν στέκει στα πόδια του. Παραπλανούν τον κόσμο, χλευάζουν τους δυστυχείς, δεν ακούν τον απλό πολίτη, τα σκορπούν όλα στις τράπεζες και δεν διαθέτουν παρά αποφάγια για την ανακούφιση της κοινωνίας, η οποία βυθίζεται κάθε χρόνο πιο βαθιά στη δυστυχία και στη στέρηση.

Κάποτε θα διαπιστώσουν ότι, με ψέματα και αλχημείες, δεν μπορούν να κυβερνήσουν. Αν δεν αλλάξουν αμέσως νοοτροπία και πολιτικές, θα σπρώξουν την κοινωνία σε πλήρη αποσύνθεση και εν συνεχεία σε έκρηξη.


Top