Απόψεις Κωστάκης Αντωνίου Η προφητεία Κασουλίδη και ο καταλύτης

Η προφητεία Κασουλίδη και ο καταλύτης

O Kωστάκης Αντωνίου είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή.Το προκεχωρημένο φυλάκιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πώς το «προστατεύει» η Ευρώπη

«Η Κύπρος αποτελεί φυλάκιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης. Παρέλειψε, ωστόσο, να μας εξηγήσει, πώς η Ευρωπαϊκή Ένωση προστατεύει αυτό το «φυλάκιο», πώς διασφαλίζει τα ευρωπαϊκά εδάφη του και πώς κατοχυρώνει τον ορυκτό πλούτο του, που, στο κάτω κάτω, είναι και δικός της.

Έχουμε, λοιπόν, και λέμε:
Πρώτο: Η Ευρωπαϊκή Ένωση προστατεύει το φυλάκιό της, με την υποστήριξη ενός ρατσιστικού σχεδίου διαχωρισμού του λαού της, το οποίο καταργούσε και παραβίαζε κάθε αρχή ευρωπαϊκού δικαίου (σχέδιο Ανάν).

Δεύτερο: Η Ευρωπαϊκή Ένωση προστατεύει το φυλάκιο της, ανοίγοντας την πόρτα εισόδου στην οικογένεια της, στη χώρα που εισέβαλε, κατέκτησε και κατέχει για 40 χρόνια το φυλάκιό της.

Τρίτο: Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρακολουθεί απαθέστατα και δεύτερη εισβολή εναντίον του φυλακίου της και αρνείται να διακόψει την ενταξιακή πορεία του επιδρομέα, ούτε επιβάλλει οποιαδήποτε κύρωση σε βάρος του.

Τέταρτο: Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιβάλλει κυρώσεις σε άλλη χώρα(Ρωσία), διότι, κατά την αντίληψή της, επέδραμε εναντίον άλλης χώρας, μη μέλους της, αλλά την ίδια ώρα δεν επιβάλλει κυρώσεις εναντίον ενός μέλους της προς ένταξη, για την επιδρομή του εναντίον άλλου κράτους μέλους της.

Πέμπτο: Η Ευρωπαϊκή Ένωση, παραβιάζοντας κάθε αρχή ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προστασίας της περιουσίας, επιβάλλει στο φυλάκιό της τη ληστεία των καταθέσεων και ένα εφιαλτικό πρόγραμμα καταπίεσης του λαού του φυλακίου της.

Αυτών, και πολλών άλλων «ευεργετημάτων», τυγχάνει το «φυλάκιο» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Και πώς αντιδρά η ηγεσία αυτού του «φυλακίου»; Δεν απαιτεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και να επιβάλει κυρώσεις κατά του επιδρομέα, αλλά συνεχίζει να κύπτει τη σπονδυλική στήλη και να εγκωμιάζει την Ευρωπαϊκή Ένωση για την απαράδεκτη συμπεριφορά της έναντι του φυλακίου της.

Δεν μας λέει ο κ. Κασουλίδης, γιατί ενέταξε η κυβέρνησή του την Κυπριακή Δημοκρατία στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Θυμάται τι μας έλεγε τότε; «Δεν εντασσόμεθα στην Ευρωπαϊκή Ένωση για οικονομικούς λόγους. Είμαστε ισχυροί οικονομικά. Εντασσόμεθα επειδή η Ευρωπαϊκή Ένωση θα καταστεί καταλύτης για τη δίκαιη λύση του Κυπριακού».

Δέκα χρόνια περιμένουμε να εκπληρωθεί αυτή η «προφητεία» του κ. Κασουλίδη. Δέκα χρόνια περιμένουμε αυτόν τον «καταλύτη» να συμβάλει στην εξεύρεση δίκαιης λύσης. Και, αντί λύσης, μας πρόσφερε κούρεμα, μνημόνια, σχέδιο Ανάν. Και όλες αυτές τις πληγές, με συνεισφορά της παράταξης του κ. Κασουλίδη.

Αλλά όταν ένας πολιτικός και μια παράταξη είναι αγκυλωμένοι στις ιδεοληψίες και στις ψευδαισθήσεις, όταν αντιμετωπίζουν τα σχέδια Ανάν ως ευλογία και τα κουρέματα καταθέσεων και τα μνημόνια ως ευκαιρία οικονομικής ανόρθωσης, τότε δικαιολογούνται τα εγκώμια προς εκείνους οι οποίοι έχουν βυθίσει αυτόν τον λαό, διά της «κοινοτικής αλληλεγγύης» τους, στη φτώχια, ενώ παρακολουθούν απαθείς τα 40χρονα εθνικά δεινά του.

Αλλά δεν είναι με αυτές τις ιδεοληψίες, τις αγκυλώσεις και τις θωπείες, που η Κύπρος οδεύει προς την καταστροφή, αναμένοντας να επαληθευτεί η «προφητεία» Κασουλίδη και να ενεργήσει ο «καταλύτης»;

ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ
Υπάρχουν ή ετάφησαν;
Τι γίνεται με εκείνο το Συμβούλιο Εθνικής Οικονομίας; Υπάρχει ακόμη, ή διελύθη μετά τη δήλωση του Προέδρου του ότι επίκειται νέο κούρεμα καταθέσεων;
Και το άλλο; Το Συμβούλιο Γεωστρατηγικών Ερευνών, υπάρχει, συνέρχεται, μελετά, υποβάλλει σκέψεις, ή απέθανε μετά τη γέννησή του;


Top