Απόψεις Κωστάκης Αντωνίου Ένα σαπιοκάραβο σε βρόμικα νερά...

Ένα σαπιοκάραβο σε βρόμικα νερά...

O Kωστάκης Αντωνίου είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή.Η κρίση, όμως, αποπυροδοτείται!

"Αποπυροδοτείται η κρίση με Γιωρκάτζη", πανηγυρίζει η κυβερνητική "Αλήθεια". Μια τόσο δα κινησούλα αναμένει το Προεδρικό από τη Διοικητή, και όλα θα ξαναγίνουν μέλι-γάλα.
Εδώ, βγαίνει ολόκληρος Πρόεδρος της Δημοκρατίας και καταγγέλλει τη Διοικητή σαν "πλαστογράφο", που αφαιρεί από συμβόλαια, πρόνοιες που αποκρύβουν τη σύγκρουση συμφερόντων, την καταγγέλλει ως "ψεύτη" που λέγει πράγματα ότι της είπε, αλλά δεν της είπε. Εδώ, υπάρχει μία σκευωρία με άγνωστο σκευωρό. Ποιος είναι και πού εντοπίζεται; Στο Προεδρικό ή στην Κεντρική Τράπεζα;

Εδώ, βγαίνει η κ. Γιωρκάτζη και, παρ' όλα τα κοσμητικά επίθετα με τα οποία την στόλισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, δηλώνει ότι "τρέφει απεριόριστη εκτίμηση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας", ωσάν και ο Πρόεδρος την έλουσε με ροδόσταγμα στην εκρηκτική δήλωσή του.

Εδώ, στο Προεδρικό κανείς δεν ξέρει πού παν τα τέσσερά του, τι πράττει ο ένας και τι δεν πράττει ο άλλος, έγγραφα χάνονται, άλλα στοιβάζονται στα συρτάρια, ο Πρόεδρος δεν διαβάζει και υπογράφει χωρίς να ξέρει τι υπογράφει, αλλά μην ανησυχείτε, η κρίση αποπυροδοτείται.

Ο πρώτος θεσμός της χώρας συγκρούεται με άλλο εκπρόσωπο ανεξάρτητου θεσμού, του καταλογίζει ανήκουστα πράγματα, αλλά ο Υπουργός Οικονομικών και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δηλώνουν ότι η συνεργασία είναι αγαστή.

Ο Υπουργός Εσωτερικών δηλώνει με έπαρση ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έβαλε τον πήχη ψηλά σε θέματα ηθικής, αλλά το καράβι που λέγεται κυπριακό κράτος βουλιάζει μέσα στην ανηθικότητα και στη διαπλοκή.

Ο αρχηγός του κυβερνώντος κόμματος δηλώνει ότι η Κύπρος έχει γίνει διεθνώς ρεζίλι, και στο εσωτερικό είναι δύσκολο να πεισθεί ο κόσμος ότι όλα δεν είναι στημένα, αλλά μην ανησυχείτε, η κρίση αποπυροδοτείται.
Τα κρίσιμα ερωτήματα, κανείς δεν βγαίνει να τα απαντήσει. Ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ούτε η Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας. Αποκαλύπτεται, όπως καταγγέλλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μία ολόκληρη πλαστογραφία, αλλά ο πλαστογράφος δεν εντοπίζεται, ούτε θα αποκαλυφθεί ποτέ. Το σαπιοκάραβο, που ονομάζεται Κυπριακή Δημοκρατία, συνεχίζει τον πλουν του στα βρόμικα νερά. Η κρίση πάντως αποπυροδοτείται και εσείς, αφελείς, αχάμπαροι ιθαγενείς, δεν θα μάθετε ποτέ τους ενόχους.

Προσέξτε μία σημαντική αναφορά του Γενικού Εισαγγελέα στη χθεσινή δήλωσή του. Αναφέρει ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση "δεν έχει υποβληθεί καμία καταγγελία ή παράπονο από κανέναν εμπλεκόμενο". Η αναφορά είναι σημαντική για τον τρόπο συμπεριφοράς του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καταγγέλλει με δήλωσή του τη Διοικητή σαν "πλαστογράφο", αλλά δεν ζητεί από τον Γενικό Εισαγγελέα να διατάξει έρευνα και να τη διώξει, εφόσον οι ισχυρισμοί του αποδειχθούν αληθείς. Και η Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, η οποία δέχεται τόσο βαριά κατηγορία, και έναν ανηλεή προπηλακισμό, δεν υποβάλλει καταγγελία στον Γενικό Εισαγγελέα, ούτε ζητεί από τον Γενικό Εισαγγελέα να διατάξει έρευνα, να εντοπίσει τον πλαστογράφο και να εκθέσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εάν αποδειχθεί πως η καταγγελία που εκτόξευσε εναντίον της, αποτελεί σκευωρία.

Ούτε ο καταγγέλλων έχει παράπονο, ούτε η καταγγελλόμενη υποβάλλει καταγγελία. Ούτε ο πρώτος, που "σήκωσε τον πήχη της ηθικής ώς τον ουρανό", θέλει να διωχθεί η δεύτερη, ούτε η δεύτερη αισθάνεται ότι, για λόγους αξιοπρέπειας, πρέπει να ζητήσει διερεύνηση των καταγγελιών εναντίον της. "Τρέφει απεριόριστη εκτίμηση στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας".

Θέλουν και οι δύο να κρύψουν από τους πολίτες την αλήθεια; Και γιατί; Τι υπάρχει στο βάθος της διαμάχης που δεν βλέπουμε;
Αυτή η συμπεριφορά, των δύο εκπροσώπων θεσμών, καταδεικνύει και τη σαθρότητα αυτού του κράτους. Καταδεικνύει σε πιο αξιοθρήνητο επίπεδο έχουν υποβιβαστεί οι θεσμοί. Και μαρτυρεί πόσα σκοτεινά και αδιαφανή διαδραματίζονται πίσω από την πλάτη του λαού.

Αλλά, πάντως, μην ανησυχείτε, κορόιδα. Η κρίση αποπυροδοτείται...

ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ
Η ευημερία στον πάτο
"Η κυπριακή οικονομία και ο τραπεζικός τομέας έχουν πλέον σταθεροποιηθεί", δήλωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Την ίδια στιγμή, ο Δείκτης Ευημερίας για την Κύπρο σημείωσε, σε δύο χρόνια, πτώση δέκα θέσεων. Σύμφωνα με τον Δείκτη, η Κύπρος έπεσε τρεις θέσεις καταλαμβάνοντας την 40ή θέση για το 2014, έναντι της 37ης το 2013 και της 30ής το 2012. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μόλις το 7,2% του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας πιστεύουν ότι είναι τώρα η καλύτερη στιγμή να αναζητήσουν εργασία, ενώ το 79,9% πιστεύουν ότι η κυβερνητική διαφθορά είναι ευρέως διαδεδομένη. Είναι αυτό το κατάντημα, λόγος πανηγυρισμού;


Top