Απόψεις Κωστάκης Αντωνίου Ναι, να διδάσκεται η διζωνική ομοσπονδία στα σχολεία

Ναι, να διδάσκεται η διζωνική ομοσπονδία στα σχολεία

O Kωστάκης Αντωνίου είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή.Να μάθουν οι μαθητές και για την ομιλία στην «Αργώ» και για τη γνήσια διζωνική (σχέδιο Ανάν) και σε ποιο άλλο πλανήτη υπάρχει αυτή η ρατσιστική παραλλαγή ομοσπονδίας

Πώς να τη χαρακτηρίσουμε; Αφελή, αόριστη, υποκινούμενη, νεφελώδη, αυτήν την πρόταση του Νίκου Τορναρίτη για διδασκαλία, δήθεν, του μαθήματος της ομοσπονδίας στα σχολεία; Να τη συνδέσουμε με την καταβαλλόμενη, από διάφορες οργανώσεις (UNDP) και άλλες, προσπάθεια "προσέγγισης των δύο κοινοτήτων"; Ενόψει τι; Μίας μη διαφαινόμενης λύσης, η οποία έχει ναυαγήσει στον βάλτο των τουρκικών επιδιώξεων;

Ή για την προετοιμασία αποδοχής μίας απαράδεκτης λύσης; Αντί ο Νίκος Τορναρίτης, ως υπεύθυνος πολιτικός, να καθίσει και να αναζητήσει λύσεις πώς αντιμετωπίζει η ελληνοκυπριακή πλευρά τα εφιαλτικά διλήμματα που έρχονται, κάθεται και ασχολείται με ανεμόμυλους; Τι επιδιώκει; Προβολή; Και τι αναζητά; Εύσημα; Και από ποίους;

"Θα πρέπει", λέγει, "οι μαθητές σε κάποια στιγμή, να καταστούν κοινωνοί του θέματος της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Αυτό δεν πρέπει να φοβίζει αλλά θα έπρεπε να γίνει από καιρό", δηλώνει.
Αλλά αν υπάρχει κάποιος που πρέπει να φοβάται, όταν η νέα γενιά καταστεί κοινωνός του τι εστί διζωνική ομοσπονδία, αυτός πρέπει να είναι ο ίδιος ο Νίκος Τορναρίτης και το κόμμα του.

Ναι, ο υπογράφων προκαλεί και υπερθεματίζει: Να διδάσκεται η διζωνική ομοσπονδία στα σχολεία και να γίνει κοινωνός η νέα γενιά, ποιο ρατσιστικό, εκτρωματικό πολίτευμα επεφύλαξε για τους νέους της Κύπρου η πολιτική ηγεσία τους.

Ναι, να μάθει ότι το ξενόφερτο πολιτειακό σύστημα, το οποίο προδιαγράφει την εξαφάνιση του κυπριακού Ελληνισμού από τη γη των πατέρων του, είναι αγγλικής έμπνευσης.

Να πληροφορηθεί η νέα γενιά ότι ο πρώτος Κύπριος πολιτικός, ο οποίος το ενστερνίστηκε και άσκησε πίεση επί του Μακαρίου να το αποδεχθεί, ήταν ο πατριάρχης του Δημοκρατικού Συναγερμού, Γλαύκος Κληρίδης, στην ομιλία του στην "Αργώ". Πολυπεριφεριακή ομοσπονδία, ήταν τότε ο στόχος της κυπριακής ηγεσίας. Και ο ΔΗΣΥ κατεύθυνε τους στόχους προς τη διζωνική. Ακούσαμε στις επετειακές τηλεοπτικές εκπομπές, πριν από μερικές ημέρες, τη συνέντευξη που έδωσε ο Μακάριος στον Μιχάλη Κακογιάννη.

Σε ερώτηση του Κακογιάννη, αν μπορεί να εξευρεθεί και να λειτουργήσει σύστημα ομοσπονδίας, ο Μακάριος ήταν αρκούντως διαφωτιστικός: "Αν ήταν πολυπεριφερειακή ομοσπονδία, ίσως. Αλλά με ομοσπονδία δύο ζωνών, οι Τούρκοι θα διεκδικήσουν συνοσπονδία δύο κρατών", είπε. Κατανοούσε το λάθος που διέπραξε συνομολογώντας με τον Ντενκτάς συμφωνία δικοινοτικής ομοσπονδίας. Και διέβλεψε τις συνέπειες του μοιραίου σφάλματός του.

Να πληροφορηθεί, ακόμη, η νέα γενιά και για το σχέδιο Ανάν. Ας μην προσπαθούν οι υποστηρικτές του σχεδίου να παραποιήσουν την απόφαση του κυπριακού Ελληνισμού. Το σχέδιο Ανάν ήταν γνήσια διζωνική ομοσπονδία. Να εξηγήσουν οι αντικειμενικοί, και όχι προπαγανδιστές, καθηγητές, που θα αναλάβουν τη σύνταξη του εγχειριδίου, στους μαθητές, ότι το σχέδιο Ανάν είναι η λύση που οραματίζεται ο κ. Τορναρίτης και οι άλλοι. Και που θέλουν να διδάσκεται στα σχολεία.

Να διδαχθούν, λοιπόν, οι νέοι τι σημαίνει και πώς εφαρμόζεται η διζωνική ομοσπονδία και τότε δεν ξέρουμε πού θα τρέξουν να κρυφθούν, όσοι υποστηρίζουν την εισαγωγή της ομοσπονδίας στη διδακτέα ύλη των εκπαιδευτηρίων. Να πληροφορηθούν, ακόμη, πως σε κανένα μέρος και σε κανένα κράτος του πλανήτη, δεν υπάρχει σύστημα διζωνικής ομοσπονδίας, στο οποίο διαχωρίζονται δύο πληθυσμοί μίας χώρας, στη βάση της εθνικής καταγωγής τους και στα τετελεσμένα που διαμόρφωσε μία εθνοκάθαρση και μία βάρβαρη επιδρομή.

Ουδεμία ένσταση έχουμε. Αντίθετα, προκαλούμε: Να διδάσκεται η διζωνική ομοσπονδία στα σχολεία. Στους πρόσφυγες μαθητές, στα παιδιά των αγνοουμένων, στους νέους των προσφυγικών συνοικισμών. Αλλά, είμαστε σίγουροι ότι βεβαία θα είναι η καταβαράθρωση των όποιων σκοπιμοτήτων εξυπηρετεί η πρόταση Τορναρίτη. Μπούμερανγκ θα καταστεί και για τους εμφανείς και, ενδεχομένως, για τους αφανείς υποστηρικτές της...

ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ
Ευσεβοποθισμοί

Έχουν την ψευδαίσθηση ο ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ, πως με τη "διδασκαλία" της ομοσπονδίας στα σχολεία θα μπορέσουν να μολύνουν την κρίση της πλειοψηφίας των νέων και θα αποδεχθούν τη φιλοσοφία που διδάσκονται στα κομματικά σεμινάρια οι ενταγμένοι στις κομματικές οργανώσεις νεολαίας;


Top