Απόψεις Κωστάκης Αντωνίου Η χρεοκοπήσασα νύφη με το καλό όνομα...

Η χρεοκοπήσασα νύφη με το καλό όνομα...

O Kωστάκης Αντωνίου είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή.Το ψευδοκράτος θα έχει «κρατικό» αερομεταφορέα και το νόμιμο κράτος διαλύει τον δικό του

Αυτός ο τόπος κατάντησε παράδεισος του παραλόγου. Από τα στόματα των κυβερνώντων και άλλων ηγεμόνων του κατεστημένου εκφεύγουν τόσο παράλογοι λόγοι και εκδηλώνονται τόσοι παραλογισμοί, ώστε αδυνατεί να τους συλλάβει ο νους του κοινού ανθρώπου.

Ένα νοικοκυριό ξεπουλά όλα τα υπάρχοντά του, προκειμένου να εξασφαλίσει ακόμα λίγο χρόνο ζωής. Είναι φανερό ότι βρίσκεται στα πρόθυρα πτώχευσης. Οικονομικά, οι ένοικοί του έχουν απογυμνωθεί. Αλλά πώς ξεγελούν τον γείτονα, ότι τάχατες τίποτε δεν συμβαίνει; «Ξέρετε;» του λέγουν, «προχωρούμε σε αναδιάρθρωση του νοικοκυριού μας».

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τις Κυπριακές Αερογραμμές. Έχουν ξεπουλήσει όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία. Ο ίδιος ο Υπουργός Συγκοινωνιών δίνει μίαν ακριβή εικόνα της τραγικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο κρατικός αερομεταφορέας. «Δεν υπάρχουν άλλα στοιχεία προς πώληση, οι Κυπριακές Αερογραμμές διαθέτουν ένα ιδιόκτητο αεροπλάνο και πέντε ενοικιαζόμενα. Η περιουσία της εταιρείας είναι το όνομα και το πελατολόγιό της», παραδέχεται ο Μάριος Δημητριάδης. Και προβλέπει: «Χωρίς στρατηγικό επενδυτή οι Κυπριακές Αερογραμμές δεν μπορούν να επιβιώσουν μεσοπρόθεσμα».

Αλλά, ποιος είναι έτοιμος να νυμφευθεί μία χρεοκοπήσασα νύφη, ακόμη και αν έχει καλό όνομα; Ουδείς. Οι Κυπριακές Αερογραμμές βρίσκονται ένα βήμα πριν από τη διάλυση. Η Κυβέρνηση πετυχαίνει το «ακατόρθωτο». Βάζει λουκέτο στον κρατικό αερομεταφορέα. Η Κυβέρνηση του ΑΚΕΛ έκλεισε τη Γιουροσύπρια, η Κυβέρνηση του ΔΗΣΥ κλείνει τις Κυπριακές Αερογραμμές. Βίοι παράλληλοι.

Οι Κυπριακές Αερογραμμές ήταν το ιπτάμενο σύμβολο του κυπριακού κράτους. Σε λίγους μήνες, αυτό θα παύσει να υπάρχει. Και το τραγικότερο είναι: Πως το ψευδοκράτος έχει «κρατικό μεταφορέα». Το νόμιμο κράτος δεν θα έχει.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, Τώνης Δημητρίου, παραπλανούσε επί μήνες την κοινή γνώμη. Και συνεχίζει να την παραπλανεί. Ακολουθεί την ίδια τακτική με τους υπόλοιπους κυβερνώντες, οι οποίοι προεκλογικά, ακόμη και σήμερα, παραπλανούν τους πολίτες με δεσμεύσεις, εκτιμήσεις και ευχολόγια που χαϊδεύουν τ' αφτιά των αφελών.

Τι μας έλεγε ο κ. Αντωνίου στις 10 περασμένου Ιανουαρίου; Ιδού: «Αρχές Φεβρουαρίου, ευελπιστούμε ότι θα καλέσουμε τους ενδιαφερόμενους επενδυτές να μπούμε σε διαπραγμάτευση. Οι Κυπριακές Αερογραμμές είναι ο όγδοος μήνας που είναι ανοικτές, ενώ όλοι έλεγαν ότι θα κλείσουν. Μπαίνουμε με το δεξί στο 2014, με οικονομικά αποτελέσματα τα οποία θα ανακοινώσουμε αρχές Ιανουαρίου και θα δείτε πόσο καλά τα πήγαμε».

Πέρασε ο Φεβρουάριος, ήλθε ο Μάρτιος, πέρασε και αυτός, ήλθε ο Απρίλιος, φθάσαμε στον Ιούνιο και οι επενδυτές του Προέδρου των Κ. Αερογραμμών ακόμα να φανούν. Και όσον αφορά την αναφορά του «θα δείτε πόσο καλά τα πήγαμε», πράγματι οι πολίτες βλέπουν «πόσο καλά τα πήγε» το Δ.Σ. της εταιρείας. Τόσο καλά, που οι Κυπριακές Αερογραμμές πνέουν τα λοίσθια.

Είπαμε: Αυτοί οι κυβερνώντες είναι άσοι στην παραπλάνηση. Θα έσωζαν τις Κυπριακές Αερογραμμές, θα εξαφάνιζαν την ανεργία, θα πάτασσαν τη γραφειοκρατία, θα διέλυαν τα κοινωνικά παντοπωλεία, θα επαναδιεπραγματεύοντο τα μνημόνια προς όφελος των ευπαθών ομάδων, θα αξιοποιούσαν τα φωτεινά μυαλά, θα κυβερνούσαν ως κυβερνήτες όλων των Κυπρίων, θα διασφάλιζαν τη μη ιδιωτικοποίηση των ημικρατικών οργανισμών, δεν θα διόριζαν ευνοούμενους στα δημόσια αξιώματα, θα ετοίμαζαν πλαίσιο λύσης του Κυπριακού, θα εξοστράκιζαν την κουμπαροκρατία, θα τιμωρούσαν τους ενόχους της οικονομικής καταστροφής. Θα πλημμύριζαν την Κύπρο με επενδυτές.

Μόνο θάλασσα δεν υποσχέθηκαν να φέρουν στη Λευκωσία...

ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ
Προς δικαστές

Όταν, εντιμότατοι εκπρόσωποι της Δικαστικής Εξουσίας, η Κυβέρνηση σε συνεργασία με την Τρόικα καταργεί την εξουσία σας και την αντικαθιστά με την εξουσία του Γενικού Εισαγγελέα (δέσμευση περιουσιών, κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών), μήπως παραβιάζεται το Σύνταγμα και οδεύουμε προς επικίνδυνες ατραπούς;


Top