Απόψεις Κωστάκης Αντωνίου Το βαθύ κράτος της διαπλοκής

Το βαθύ κράτος της διαπλοκής

O Kωστάκης Αντωνίου είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή.Κυβέρνηση, Νομική Υπηρεσία, Αστυνομία θα καταρρεύσουν, αν δεν οδηγήσουν τους ενόχους ενώπιον των δικαστηρίων

Κάθε μέρα που περνά, γίνεται όλο και πιο ισχυρή η πεποίθηση του λαού ότι το οικονομικό έγκλημα, σε όλες τις εκφάνσεις και σε όλα τα επίπεδά του, και η λεηλασία των μόχθων των πολιτών, δεν πρόκειται να εξιχνιασθούν και ούτε θα δούμε τους ενόχους, ή τους περισσότερους από αυτούς, στη φυλακή. Οι αρμόδιες Αρχές έχουν εισέλθει σε ένα λαβύρινθο και σε ένα δαιδαλώδες βρόμικο σύστημα, από το οποίο δεν πρόκειται να εξέλθουν.

Οι έρευνες καρκινοβατούν, εμπλεκόμενοι απαλλάσσονται με διάφορους τρόπους και με διάφορα εφευρήματα τα οποία αδυνατεί να αντιληφθεί ο νους του απλού ανθρώπου, άρχισαν να ακούονται φωνές να διαγράψουν οι πολίτες το "αμαρτωλό παρελθόν" και να επικεντρωθούν στο (ποιο;) μέλλον, η μία βρόμικη υπόθεση ακολουθεί την άλλη, δεν προλαβαίνουν οι αρμόδιοι να ολοκληρώσουν τη μια έρευνα και άλλη, ύποπτη, βρίσκεται ενώπιόν τους. Γενικά είναι τόσο βαθύ το βαθύ κράτος της βρομιάς, της διαπλοκής, της συγκάλυψης και της αδιαφάνειας, ώστε όλα μαρτυρούν του λόγου το ασφαλές: Ούτε τιμωρία ούτε κάθαρση θα υπάρξει.

Δεν γνωρίζουμε ώς πότε, αυτός ο λαός, θα ανέχεται τις κοροϊδίες, τα βρόμικα παιγνίδια που παίζονται μπροστά στα μάτια του, τις συγκαλύψεις, τις αποκρύψεις, τις νομικίστικες υστεροβουλίες και πολλά άλλα. Φαίνεται να έχει ιώβεια υπομονή, ο Κυπραίος, ή έχει ολοκληρωτικά καταληφθεί από το πλέγμα του ραγιαδισμού και της παράδοσης στη μοίρα του, ώστε δεν διαθέτει πλέον δυνάμεις και αντοχές να αντιδράσει. Ακόμη και στοιχειωδώς.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ένα έγκλημα, το οποίο ξεκίνησε από το 2006, παρέμεινε στα συρτάρια των αρμοδίων, αδιερεύνητο και ξεχασμένο, μέχρι το 2013. Δεν είναι τυχαίο ότι γεγονότα και ύποπτες πράξεις, που ακολούθησαν και συνεχίζουν να έρχονται στην επιφάνεια, δεν έχουν εξιχνιασθεί. Δεν μπορεί, χρηματοδοτήσεις κομμάτων οι οποίες έγιναν το 2008, να παραμένουν, ακόμη και σήμερα, ανεξιχνίαστες, παρ΄ όλον ότι υπάρχουν παραδοχές. Και να μας δηλώνει ο Γενικός Εισαγγελέας πως υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος για να εξακριβωθούν τα γεγονότα.

Όσο μακραίνει ο χρόνος εξιχνίασης ενός εγκλήματος τόσο πιο δύσκολη γίνεται η απόδοση δικαιοσύνης. Σε όλο αυτόν τον χρόνο που χάθηκε, σημαντικά στοιχεία θα έχουν εξαφανιστεί, ενώ με τις παρεμβάσεις του κομματικού συστήματος, των υψηλών προστατών και πολλών άλλων, θα χαθούμε μέσα σε ένα λαβύρινθο και σε μία κατάσταση, όπου θα είναι αδύνατη η αποκάλυψη της αλήθειας και η τιμωρία των ενόχων.

Η Κυβέρνηση, η Γενική Εισαγγελία, η Αστυνομία αναλαμβάνουν τεράστιες ευθύνες. Όσοι, μέσα ή έξω από την πολιτική, κάτω από εκβιαστικά επιχειρήματα και γελοίες κινδυνολογίες, προσπαθούν να σταματήσουν αποκαλύψεις και να θέσουν φρένο στο ανακριτικό έργο, για να μην κινδυνέψει, δήθεν, το χρηματοπιστωτικό σύστημα, όσοι έχουν ισχυρές πλάτες, και επιχειρούν να προστατεύσουν ημετέρους, καθίστανται συνυπεύθυνοι.

Αυτό το κράτος δεν θα επιβιώσει, αν συνεχίσει να καλύπτει -κάτω από διάφορα προσχήματα, αιτιάσεις, αδιαφάνεια, κινδυνολογίες και εκβιασμούς- τους μεγάλους ενόχους της οικονομικής καταστροφής του. Ούτε Κυβερνήσεις ούτε Νομικές Υπηρεσίες ούτε Αστυνομίες ούτε πολιτικοί και άλλοι θα μπορέσουν να αποφύγουν την κατάρρευση, αν συνεχίσουν να συμπεριφέρονται κατά τον τρόπο που συμπεριφέρθηκαν ώς σήμερα.

ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ
Ο φόβος τους
Τώρα μπορεί να αντιληφθεί ο μέσος πολίτης γιατί οι αρμόδιες Αρχές δεν υποχρεώνουν τον Ανδρέα Βγενόπουλο να έλθει στην Κύπρο και να δώσει λόγο για όσα του καταμαρτυρούνται. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι και αυτός έχει στο χέρι πολλούς μεγαλόσχημους, ώστε, αν κατεβεί στην Κύπρο, δεν γνωρίζουμε πόσοι πολιτικοί, τραπεζίτες και άλλοι θα μείνουν άσπιλοι...


Top