Απόψεις Κωστάκης Αντωνίου Ο «Φριντ» ως προεκλογικό όπλο στη φαρέτρα του Προέδρου...

Ο «Φριντ» ως προεκλογικό όπλο στη φαρέτρα του Προέδρου...

O Kωστάκης Αντωνίου είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή.


Πότε θα μας πει το Προεδρικό αν ο Λίο
πέθανε από ανακοπή καρδίας ή τον πάτησε
αυτοκίνητο της προεδρικής φρουράς;
 
Eίναι γεγονός ότι μία εικόνα με χαριτωμένα ζωάκια, κυρίως σκυλάκια και γατάκια, είναι από τις εικόνες που ελκύουν περισσότερο την προσοχή και τη συμπάθεια  του κοινού. Αλλά το να χρησιμοποιεί ένας Πρόεδρος Δημοκρατίας ένα σκυλάκι, προκειμένου να επιδείξει στους ψηφοφόρους την αγάπη του στα ζώα και να αλιεύσει συμπάθεια, συγκίνηση και φυσικά ψήφους από το εκλογικό σώμα, είναι ό,τι πιο παλαιοκομματικό κόλπο έχει να επιδείξει  Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Επέλεξε αυτήν την προεκλογική περίοδο ο Νίκος Αναστασιάδης, να κάμει "παιχνίδι" με τα ζώα και τους φιλόζωους, προφανέστατα κατόπιν συστάσεων  του εκλογικού του επιτελείου. Τόσον  καιρό, μετά τον θάνατο του Λίο, δεν ενδιαφέρθηκε να "υιοθετήσει" σκυλάκι από το Καταφύγιο. Το πράττει τώρα και φωτογραφίζεται με το σκυλάκι, σε σχέσεις αγάπης και στοργής, προκειμένου να επιδείξει στους φιλόζωους τα φιλοζωϊκά αισθήματά του και να αντλήσει συμπάθειες από όσους αφελείς εντυπωσιάζονται από τέτοιες προκατασκευασμένες εικόνες. 
Το θέμα είναι ότι αυτή η κίνηση με τον "Φριντ", που ονομαζόταν "Λέννι", αλλά μεταβαπτίστηκε σε "φρυδά" μήπως και ορισμένοι παρεξηγήσουν τον Πρόεδρο ότι είναι  θαυμαστής του... Λένιν, δεν είναι μία τυχαία, μεμονωμένη κίνηση. Εντάσσεται και αυτή στον προεκλογικό αγώνα του Αναστασιάδη. Να υπενθυμίσουμε ότι της "υιοθεσίας" "Φριντ" προηγήθηκε ο διορισμός του Προέδρου του Κόμματος για τα Ζώα, ως συμβούλου του Προέδρου της Δημοκρατίας. Όλα τα 'χε η Μαριορή και ο φερετζές της έλειπε. Χρειαζόταν σύμβουλο για τα Ζώα ο Πρόεδρος; Και αφού χρειαζόταν, γιατί δεν έπαιρνε κάποιον αξιωματούχο, ο οποίος επέτρεψε να κατακλυσθεί η Κύπρος από άγρια ζώα; Κροκόδειλοι, πύθωνες, ραγκούν και άλλα άγρια ζώα, τα οποία ζουν σε ζούγκλες, έχουν εισαχθεί στην Κύπρο, με άδεια των Αρχών...
Τέλος πάντων. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αποφάσισε να εντάξει και τα... σκυλιά στον αγώνα επανεκλογής του. Ο "Φριντ" διορίστηκε επικεφαλής του ζωικού εκλογικού επιτελείου του Προέδρου. Και μην εκπλαγείτε αύριο να τον συνοδεύει στον προεκλογικό εξώστη και να "δεσμεύεται", όπως το αφεντικό του. 
Στο μεταξύ, άγνωστο και μυστήριο παραμένει το αίτιο του θανάτου του Λίο, του μακαριστού σκύλου του Προέδρου που έφυγε πριν από μήνες. Το Προεδρικό ανακοίνωσε ότι ο Λίο πέθανε από ανακοπή καρδιάς. Αργότερα εγνώσθη ότι ο Λίο πέθανε όταν πατήθηκε από αυτοκίνητο της προεδρικής φρουράς. Τι από τα δύο προκάλεσε τον θάνατο του Λίο; Και όταν το Προεδρικό, είτε παραπλανεί είτε αποκρύβει την αλήθεια για τα αίτια του θανάτου του σκύλου του Προέδρου, και αν σε αυτό το θέμα συμπεριφέρεται κατά τον τρόπο που συμπεριφέρεται, δικαιούται ο οιοσδήποτε να διερωτηθεί πόσα άλλα αποκρύβει, ή σε πόσες άλλες παραπλανήσεις του λαού, στο εθνικό πρόβλημα και σε εσωτερικά θέματα, καταφεύγει το Προεδρικό; 
Βιώνουμε την παλαιοκομματικότερη προεκλογική εκστρατεία Προέδρου της Δημοκρατίας, από συστάσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας. Και αυτό δεν είναι το μόνο θλιβερότερο. Το απείρως χειρότερο είναι ότι ο Νίκος Αναστασιάδης είναι ο ιστορικός ηγέτης μίας παράταξης που ευαγγελίζεται τον ευρωπαϊσμό και τον εκσυγχρονισμό και αγωνίζεται, λέει, να μεταρρυθμίσει το κράτος. 
Αν μιλούσε ο "Φριντ", θα είχε πολλά να πει...

Top