Απόψεις Κωστάκης Αντωνίου Ποιος «Ιούδας» προδίδει τους δασκάλους του;

Ποιος «Ιούδας» προδίδει τους δασκάλους του;

O Kωστάκης Αντωνίου είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή.


Δεν γνωρίζουμε πόσο καλός μαθητής ήταν στο μάθημα των Θρησκευτικών ο Γιώργος Παμπορίδης, αλλά είμαστε βέβαιοι πως γνωρίζει πολύ καλά ποιος ήταν ο Ιούδας ο Ισκαριώτης. Ήταν ο μαθητής του Χριστού, ο οποίος πρόδωσε με ένα φιλί τον Δάσκαλο του, παραδίδοντάς τον στους στρατιώτες του Καϊάφα. "Με ένα φιλί προδίδεις τον Δάσκαλό σου;", του είχε πει ο Χριστός. 
Με βάση, λοιπόν, τη θρησκευτική παράδοση, ο "πολιτικός αρχηγός" στον οποίο αναφέρεται ο Υπουργός Υγείας πρέπει να είναι "μαθητής", ή μέλος της Κυβέρνησης. Αποκλείεται ο "προδότης" να βρίσκεται στις τάξεις των υποστηρικτών του Καϊάφα,  κατά μεταφορά στα σημερινά, στις τάξεις της αντιπολίτευσης.
Ας σοβαρευτούμε. Αν ο Υπουργός Υγείας κατέχει οποιαδήποτε στοιχεία περί "Ιούδα πολιτικού αρχηγού", ο οποίος ναρκοθετεί το ΓεΣΥ, δεν "τιτιβίζει" μέσα από το διαδίκτυο. Συγκαλεί δημοσιογραφική διάσκεψη και καταγγέλλει επώνυμα στον λαό τον "Ιούδα" και παραθέτει στοιχεία εις βάρος του για το πώς θα υπονομεύσει το ΓεΣΥ. Δεν μιλά αόριστα, και δεν  αφήνει να αιωρούνται αιχμές κατά πολιτικών αντιπάλων. Δεν παίζουμε πολιτικά και κομματικά παιχνίδια με το ΓεΣΥ μεσούσης της προεκλογικής εκστρατείας. Και δεν αφήνουμε τους πολίτες να προσπαθούν να ερμηνεύσουν τα μισόλογα του κ. Παμπορίδη και να εντοπίσουν ποιος είναι ο πολιτικός που ανέλαβε να διαδραματίσει ρόλο "Ιούδα".
Αλλά επειδή, όπως προανέφερα, ο Ιούδας ήταν μαθητής του Χριστού και όχι μέλος των διωκτών του, μπορώ να υποθέσω ότι ο "Ιούδας" είναι "μαθητής" του Αναστασιάδη. Μπορεί, για παράδειγμα, να είναι ο Χάρης Γεωργιάδης ή ο Αβέρωφ Νεοφύτου, οι οποίοι έχουν κατηγορηθεί ότι προκρίνουν το πολυασφαλιστικό και όχι το μονοασφαλιστικό ΓεΣΥ. Μπορεί να είναι κάποιος στο Υπουργείο Υγείας, τον οποίο κάποτε είχε κατηγορήσει ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ότι τον παραπλάνησε στο θέμα της επάνδρωσης των κρατικών νοσηλευτηρίων. Μπορεί να είναι και ο ίδιος ο Πρόεδρος, ο οποίος προεκλογικά και μετεκλογικά υποσχέθηκε να υλοποιήσει το ΓεΣΥ, πριν από τη λήξη της θητείας του και ενώ η θητεία λήγει, τα κρατικά νοσηλευτήρια έχουν αφεθεί να καταρρεύσουν, οι ασθενείς ταλαιπωρούνται και κινδυνεύουν και δεν υπάρχει επαρκής αριθμός ιατρών και νοσηλευτών ώστε να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των ασθενών. Δεν υπάρχει ομάδα ασθενών, η οποία να μην παραπονιέται για ελλιπή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για έλλειψη φαρμάκων, απαραίτητων για την καταπολέμηση της ασθένειας τους, για κινδύνους που προκύπτουν για την υγεία τους. Για το μαρτύριο που βιώνουν στα Τμήματα  Πρώτων Βοηθειών και για τις πρωτοφανείς ελλείψεις που παρατηρούνται στα κρατικά νοσοκομεία. 
Όλα αυτά δεν τα έχουν προκαλέσει οι "Ιούδες" της αντιπολίτευσης. Είναι δημιουργήματα της Κυβέρνησης. 
Εδώ και πέντε σχεδόν χρόνια κυβερνά αυτή η ομάδα. Και στα πέντε αυτά χρόνια τίποτε δεν έπραξε για την εφαρμογή του ΓεΣΥ. Τώρα που λήγει η θητεία της και ο Πρόεδρός της ήδη βρίσκεται στον προεκλογικό εξώστη, θυμήθηκε το ΓεΣΥ. Και τρέχει να προλάβει, ώστε αύριο ο Νίκος Αναστασιάδης να μπορεί να δηλώνει προς τους πολίτες, ότι "για πρώτη φορά" Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφερε τόσο κοντά στην πραγματοποίηση το ΓεΣΥ. "Ψηφίστε με"!
Στα πέντε αυτά χρόνια, η Κυβέρνηση δεν έκτιζε ΓεΣΥ. Χαλούσε κάθε βάση του ΓεΣΥ και γκρέμιζε ολοκληρωτικά το σύστημα Δημόσιας Υγείας. Και αντί να αναλάβει την ευθύνη της "προδοσίας" των προσδοκιών του λαού, ψάχνει για "Ιούδες" στην αντιπολίτευση. Αλλά εάν ακόμη η αντιπολίτευση επιθυμεί να φέρει τροποποιήσεις στα κυβερνητικά νομοσχέδια που να καθιστούν βιώσιμο και όχι επαχθές το ΓεΣΥ για τον λαό, αυτό σημαίνει είναι "Ιούδες"; Τα κυβερνητικά νομοσχέδια έχουν ετοιμαστεί από τον Πάπα και δεν χρήζουν τροποποίησης;
Η Κυβέρνηση δεν έχει ούτε τις ικανότητες, ούτε το όραμα να εφαρμόσει σύστημα υγείας που να είναι οικονομικά βιώσιμο και να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες του λαού. Θα φέρει βιαστικά και πρόχειρα ένα  ΓΕΣΥ, οικονομικά ασύμφορο και θνησιγενές, όπως είχε προβλέψει ο Τάσσος Παπαδόπουλος, πολλά χρόνια πριν, όταν ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ... 

Top