Απόψεις Κωστάκης Αντωνίου Απορρίπτονται η Ευρώπη και η Κυβέρνηση

Απορρίπτονται η Ευρώπη και η Κυβέρνηση

O Kωστάκης Αντωνίου είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή.Τα ευρήματα της δημοσκόπησης ΡΙΚ κόλαφος για την Ε.Ε. και απόδειξη απομόνωσης της Κυβέρνησης

Η δημοσκόπηση του ΡΙΚ κατέδειξε ένα σημαντικό στοιχείο: Την πλήρη απόρριψη όλων των επιλογών και της φιλοσοφίας της Κυβέρνησης, και στην οικονομία και στο εθνικό θέμα: Απέδειξε την πολιτική μοναξιά της Κυβέρνησης και του κυβερνώντος κόμματος, το οποίο διασώζει σε ποσοστά μόνο ο κομματικός πατριωτισμός των συναγερμικών.

Πρώτο: Οι πολίτες απορρίπτουν και καταδικάζουν τους μηχανισμούς της Ευρώπης (Κομισιόν, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο), σε αντίθεση με την Κυβέρνηση η οποία είναι απόλυτα επικεντρωμένη στην εφαρμογή των τροϊκανών μνημονίων.

Δεύτερο: Οι πολίτες κρίνουν ότι η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση προκάλεσε ζημιά και στο εθνικό θέμα και στην οικονομία. Ενώ η Κυβέρνηση κρίνει ότι η ένταξη στην Ε.Ε. αποτελεί επίτευγμα, το οποίο βοήθησε και στο Κυπριακό και στην Οικονομία.

Τρίτο: Οι πολίτες δηλώνουν ότι, στην οικονομία, όλα βαίνουν προς λάθος κατεύθυνση. Δεν πείθεται, δηλαδή, και απορρίπτει τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς ότι η οικονομία βαίνει καλώς, ότι βαδίζουμε προς ένα οικονομικό θαύμα και πως αποφύγαμε τη χρεοκοπία. Απορρίπτει τις κυβερνητικές θριαμβολογίες και τα εύσημα των δανειστών, που η Κυβέρνηση επικαλείται συχνά ως επιχείρημα ότι "πάμε πρίμα".
Τέταρτο: Απορρίπτουν ακόμη και το ευρώ.

Πέμπτο: Όλοι οι πίνακες αναδεικνύουν τη μιζέρια στην οποία περιήλθαν τα νοικοκυριά. Είναι ενδεικτικό ότι το 93% του λαού δηλώνει ότι έχει επηρεαστεί αρνητικά από την κρίση, και μόνο το 7% δηλώνει ότι δεν έχει επηρεαστεί. Απόδειξη της χρεοκοπίας της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής.

Έκτο: Το 54% των πολιτών δηλώνει απαισιόδοξο για λύση στο Κυπριακό. Το 50% διαφωνεί με τους χειρισμούς Αναστασιάδη, απόδειξη ότι απορρίπτει το κοινό ανακοινωθέν Αναστασιάδη - Έρογλου.
Έβδομο: Η κυβέρνηση Αναστασιάδη αναφέρεται ως τρίτη υπεύθυνη, μετά την κυβέρνηση Χριστόφια και τους τραπεζίτες, για την οικονομική καταστροφή. Το επιχείρημα της Κυβέρνησης, ότι έσωσε τη χώρα από τη χρεοκοπία, δεν γίνεται αποδεκτό από τους πολίτες.

Όγδοο: Ο ισχυρισμός της Κυβέρνησης, ότι εκσυγχρονίζει το κράτος και τους θεσμούς, επίσης απορρίπτεται. Η Κυβέρνηση απορρίπτεται από τον λαό σε ποσοστό 61%, η Κεντρική Τράπεζα σε ποσοστό 74%, οι Τράπεζες σε ποσοστό 88%.

Ένατο: Παρά τις επανειλημμένες διακηρύξεις της Κυβέρνησης, ότι θα υπάρξει κάθαρση και τιμωρία, το 64% των πολιτών δηλώνει πως δεν θα υπάρξει ούτε κάθαρση ούτε τιμωρία.
Είναι φανερή η απαξίωση και η απομόνωση της Κυβέρνησης από την κοινωνία. Και διερωτάται κανείς, πώς είναι δυνατόν, μέσα σε αυτήν τη γενική απαξίωση και απομόνωση, ο Δημοκρατικός Συναγερμός να λαμβάνει ποσοστό 35,3%, στις προσεχείς ευρωεκλογές. Το ποσοστό αυτό δείχνει ακριβώς την ανάπτυξη ενός μεγάλου "κομματικού πατριωτισμού" μέσα στη βάση του ΔΗΣΥ, και μίαν αμετακίνητη προσήλωση στο κόμμα, όταν ακόμα οι αποφάσεις και οι επιλογές του είναι λανθασμένες.

Μέσα από τη δημοσκόπηση αναδεικνύεται όχι απλώς ένας ευρωσκεπτικισμός, αλλά ευρω-απορριπτισμός και μία τάση απόρριψης και της ιδεολογίας και των αποφάσεων της Κυβέρνησης και στο εθνικό θέμα και στην οικονομία.

Βεβαίως, η απαξίωση του πολιτικού συστήματος ήταν αναμενόμενη, ενώ, την ίδια στιγμή, αναδεικνύεται η αποτυχία του ΑΚΕΛ να πείσει ακόμη και τους ψηφοφόρους του ότι δεν ευθύνεται για την οικονομική καταστροφή, αλλά και τις επιλογές της ηγεσίας στο Κυπριακό. Προφανώς, αυτή η απόρριψη προέρχεται από τη στήριξη που προσφέρει το κόμμα στην πολιτική Αναστασιάδη στο Κυπριακό. Ας ανησυχήσει η ηγεσία του ΑΚΕΛ...

ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ
Προς Περδίκη

Είπε πολλά και αποκαλυπτικά κατά του πολιτικού συστήματος, ο Γιώργος Περδίκης, στην ομιλία του στο παγκύπριο συνέδριο του Κινήματος Οικολόγων. Οφείλει να τα τεκμηριώσει με ονόματα και στοιχεία, για να υποβοηθήσει τις ανακριτικές Αρχές. Όμως προκύπτει και άλλο θέμα: Πώς αντιμετωπίζει τον διορισμό ηγετικού του στελέχους στο Δ.Σ. Τράπεζας, όταν πολιτικοί αποκλείονται από τέτοιους διορισμούς; Θα καλέσει το ηγετικό του στέλεχος να παραιτηθεί από τα δύο πόστα που κατέχει;


Top