Απόψεις Κωστάκης Αντωνίου Χρεοκόπησαν ένα κράτος, την Ομόνοια θα έσωζαν;

Χρεοκόπησαν ένα κράτος, την Ομόνοια θα έσωζαν;

O Kωστάκης Αντωνίου είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή.Για τη δικαστική διαμάχη Μιλτιάδη Νεοφύτου-Δημήτρη Χριστόφια θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη. Για τις φερόμενες διάφορες διαπλοκές του ΑΚΕΛ ήδη ανακοίνωσαν ότι θα ξεκινήσουν διερεύνηση ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Γενικός Ελεγκτής. Για τη διαπλοκή ΑΚΕΛ με τον ποδοσφαιρικό χώρο ποιος θα αναλάβει την εκκαθάριση; Μονάχα ένας: Οι νέοι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν γεννηθεί και ανδρωθεί με ένα όραμα, και βρίσκονται τώρα μπροστά σε ένα ερείπιο. Χρεοκοπημένο οικονομικά, χρεοκοπημένο αγωνιστικά, το οποίο προκαλεί οργή και οίκτο σε όσους το αγάπησαν σαν θρησκεία. Δεν υπάρχει άλλη ελπίδα για τον κόσμο της Ομόνοιας από τους νέους, για να καθαρίσουν όσα η ακελική «θεομηνία» επεσσώρευσε και να απαλλάξουν το σωματείο από την ασφυκτική λαβή που το πνίγει εδώ και χρόνια.

Το σωματείο της Ομόνοιας είναι σε μικρογραφία το κράτος, όπως το κατάντησε η διακυβέρνηση του ΑΚΕΛ. Όταν χρεοκόπησαν ολόκληρο κράτος, ήταν δυνατόν να διασώσουν ένα σωματείο; Όπως διαχειρίστηκαν το κράτος, διαχειρίστηκαν και την Ομόνοια. Και τα αποτελέσματα είναι ήδη μπροστά στα μάτια. Και του κυπριακού λαού και των αριστερών μαζών και των οπαδών της Ομόνοιας. Τώρα, μετά τη χρεοκοπία του κράτους και τη χρεοκοπία της Ομόνοιας, ετοιμάζονται να χρεοκοπήσουν και την εθνική υπόθεση, προσφέροντας στήριξη στον Δημοκρατικό Συναγερμό, να προκαλέσει τη μεγαλύτερη εθνική καταστροφή στην ιστορία της Κύπρου...

Όσα είπε ο Μιλτιάδης Νεοφύτου, στην κατάθεσή του στο Δικαστήριο, επιβεβαιώνουν ένα κοινώς γνωστό, και αποδεκτό, δεδομένο. Ότι το σωματείο της Ομόνοιας βρίσκεται κάτω από τον ασφυκτικό έλεγχο και τη διαχείριση του ΑΚΕΛ. Από τη μία πλευρά έχουμε τη συναγερμοκρατούμενη ΚΟΠ, με όλα τα δεινά που επισωρεύει στο άθλημα, και τα οποία αποκάλυψε μόλις τελευταία η έγκυρη βρετανική εφημερίδα «Γκάρντιαν», και από την άλλη το ακελοκρατούμενο τμήμα του ποδοσφαίρου, με την Ομόνοια να αποτελεί το πρώτο και μεγαλύτερο θύμα της ακελοκρατίας.

Ο Μιλτιάδης Νεοφύτου δεν είπε τίποτε που δεν γνώριζε όλος ο φίλαθλος κόσμος. Είπε όμως πράγματα, τα οποία αποκαλύπτουν ολόκληρο τον μηχανισμό που το ΑΚΕΛ διαχρονικά έχει στήσει, για τον έλεγχο του σωματείου. Πολλά πράγματα είχε αποκαλύψει και ο υπογράφων, σε δύο παλαιότερα ρεπορτάζ του. Το δυστύχημα είναι ότι πολλοί τα γνωρίζουν, αλλά είτε από φόβο, είτε από συμφέροντα, είτε στη βάση της νοοτροπίας «κρύψε να περάσουμε», δεν τολμούν να πουν. Η ηγεσία του ΑΚΕΛ, κάθε φορά που καλείται να δώσει εξηγήσεις για τον ρόλο της, σηκώνει τους ώμους και δηλώνει πως «δεν υπάρχει η παραμικρή αλήθεια σε όσα λέγονται. Το ΑΚΕΛ δεν αναμιγνύεται στα εσωτερικά του σωματείου».

Πρόκειται για σκαιά παραπλάνηση και υποτίμηση της νοημοσύνης ακόμη και αυτών των οπαδών του σωματείου. Η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Το ΑΚΕΛ αναμιγνύεται σε πολλά θέματα που αφορούν την Ομόνοια. Διορίζει Προέδρους, εκλέγει Διοικητικά Συμβούλια, ενίοτε έχει λόγο και για τους προπονητές, γενικά ο έλεγχος είναι πλήρης. Η Ομόνοια χρησιμοποιείται από το κόμμα ως μέσο προσηλυτισμού νέων ψηφοφόρων, και για την ενίσχυση των ποσοστών του κόμματος. Αλλά αυτά, ώς τα χρόνια που η Ομόνοια ενέπνεε και το ΑΚΕΛ προέλαυνε, απέδιδαν.

Τώρα που η Ομόνοια έχει χρεοκοπήσει σε όλα τα επίπεδα και κατέστη ουραγός του κυπριακού ποδοσφαίρου και το ΑΚΕΛ έχασε εντελώς τη λάμψη και την επιρροή του, τα δεδομένα αντιστρέφονται. Οι νέοι της Ομόνοιας στρέφονται κατά του κόμματος και ζητούν την απελευθέρωση του σωματείου και το ΑΚΕΛ δεν συλλέγει νέους ψηφοφόρους. Χάνει ψηφοφόρους. Και δεν τους χάνει απλώς. Τους βλέπει έξω από τα γραφεία του να διαδηλώνουν εναντίον του και να φωνάζουν «Λευτεριά στην Ομόνοια».

Ένα μεγάλο σωματείο, με πολύ κόσμο που αγαπά παθολογικά την ομάδα του, και με πολλές επιτυχίες στον ποδοσφαιρικό χώρο, αφήνεται να φθάσει στο σημερινό τραγικό κατάντημα, επειδή εναπέθεσε την επιβίωσή του σε ένα κόμμα. Δεν έμαθαν εκεί στην Ομόνοια πως απ' όπου περνά κόμμα λουλούδι δεν φυτρώνει;


Top