Απόψεις Κωστάκης Αντωνίου Αυτοί που εμπλέκονται σε υπεξαίρεση απορρήτων εγγράφων...

Αυτοί που εμπλέκονται σε υπεξαίρεση απορρήτων εγγράφων...

O Kωστάκης Αντωνίου είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή.


Ο ΔΗΣΥ και πώς έκανε φτερά το «τρίπτυχο Βασιλείου» από το Υπουργείο Εξωτερικών
 
Ξεπερνά κάθε όριο φαρισαϊσμού, υποκρισίας και λαϊκισμού ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η ηγεσία του Δημοκρατικού Συναγερμού, να οργίζονται και να κήδονται του Εθνικού Συμβουλίου και της διαφύλαξης απορρήτων εγγράφων, όταν είναι γνωστότατο ότι: το κόμμα αυτό εμπλέκεται στη μεγαλύτερη υπεξαίρεση απορρήτου εγγράφου στην ιστορία του Εθνικού Συμβουλίου, και ότι υπονόμευσε τη λειτουργία του θεσμού, επί όλων των Προέδρων, αποχωρώντας από το Εθνικό και αποδεσμευόμενο κάθε ευθύνης λήψης απόφασης για το εθνικό θέμα.
 
Είχαμε αποκαλύψει, ή μάλλον επαναφέραμε στη μνήμη όσων λησμονούν, σε πρόσφατο ρεπορτάζ μας στη «Σημερινή της Κυριακής», την περίπτωση κατά την οποία ο ΔΗΣΥ, λίγους μήνες πριν από τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών, του 1993, ενεπλέκετο σε υπεξαίρεση απορρήτου εγγράφου από το Υπουργείο Εξωτερικών, το λεγόμενο τρίπτυχο Βασιλείου, στο οποίο παρετίθεντο οι θέσεις των Ηνωμένων Εθνών, οι θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς και οι θέσεις της τουρκικής πλευράς, στο σχέδιο της Δέσμης Ιδεών Γκάλι.
Το απόρρητο αυτό έγγραφο έγινε αντικείμενο άγριας εκμετάλλευσης από τον Δημοκρατικό Συναγερμό, κατά την προεκλογική εκείνη περίοδο, προκειμένου να ενισχύσει την εκστρατεία του Γλαύκου Κληρίδη κατά της επανεκλογής του Γιώργου Βασιλείου. Ο ΔΗΣΥ, τότε, δεν είχε κανένα δισταγμό και κανέναν ενδοιασμό να χρησιμοποιήσει ένα απόρρητο έγγραφο, να χρησιμοποιήσει το ίδιο το εθνικό θέμα, και να προσφέρει ανέλπιστες υπηρεσίες στον Ραούφ Ντενκτάς, προκειμένου να αναρριχηθεί στην εξουσία.
 
Και σήμερα οι ίδιοι άνθρωποι, το ίδιο κόμμα, εξοργίζονται, κλαυθμηρίζουν και σχίζουν τα ιμάτιά τους επειδή ο Μαρίνος Σιζόπουλος, ως υπεύθυνος πολιτικός ηγέτης, σπάζει τον σκοταδισμό, την αδιαφάνεια, την απαράδεκτη απόκρυψη από τον λαό θεμάτων τα οποία θα κρίνουν το εθνικό μέλλον του και για τα οποία είχε χρέος ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να ενημερώνει τους πολίτες, με πλήρη λεπτομέρεια και χωρίς καμία απόκρυψη. Δεν το έπραξε στην ομιλία του ενώπιον της Βουλής και καθήκον όλων των πολιτικών ηγετών ήταν να προβούν και σε δική τους ενημέρωση, και σε αποκάλυψη όσων δεν είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.
Γιατί δεν δέχονται τον αντίλογο; Γιατί επιμένουν να θεωρούν ότι όσα είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αντικατοπτρίζουν τη μόνη αλήθεια, και δεν αποδέχονται να ακούσουν και την αντίθετη άποψη; Όταν μάλιστα τα γεγονότα και οι εξελίξεις αποδεικνύουν ότι ο Νίκος Αναστασιάδης κρίνει και ενημερώνει στη βάση των δικών του ψευδαισθήσεων. Και όσα προβάλλει ως συμφωνίες, συγκλίσεις και συναντιλήψεις, διαψεύδονται την επόμενη μέρα από τον Ακιντζί, τον Ερντογάν και τον Νταβούτογλου.
 
Κήδονται, λένε, για τον ιστορικό θεσμό του Εθνικού Συμβουλίου και για τη συνέχιση της ομαλής λειτουργίας του. Μα δεν είναι ο Δημοκρατικός Συναγερμός ο οποίος υπονόμευσε το Εθνικό Συμβούλιο, αποχωρώντας διαδοχικά και επί προεδρίας Σπύρου Κυπριανού, και επί προεδρίας Γιώργου Βασιλείου, και επί προεδριών Τάσσου Παπαδόπουλου και Δημήτρη Χριστόφια;
 
Το άκρον άωτον της υποκρισίας συνιστά η ανακοίνωση του Δημοκρατικού Συναγερμού. Λέγει: «Ο Δημοκρατικός Συναγερμός δεν πρόκειται να συρθεί ποτέ σε δημόσιες συζητήσεις που υπονομεύουν την πολύτιμη και αναγκαία εθνική συνεννόηση και λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου. Ιδιαίτερα από την ώρα που ο Κυπριακός λαός αναμένει από τις πολιτικές δυνάμεις την αναγκαία υπευθυνότητα στη διαχείριση του κορυφαίου μας ζητήματος και ορθά αγανακτεί, όταν αυτή θυσιάζεται για χάρη μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων».
 
Ο συντάκτης αυτής της φαρισαϊκής ανακοίνωσης είτε δεν γνωρίζει την ιστορία του κόμματός του, είτε τη γνωρίζει και προκλητικά την αποκρύβει από τον λαό. Τρείς φορές ο ΔΗΣΥ χρησιμοποίησε το εθνικό θέμα, για να αναρριχηθεί στην εξουσία, θυσιάζοντας στον βωμό των προεκλογικών σκοπιμοτήτων του το εθνικό θέμα. Την πρώτη φορά όταν, ενώ συμφωνούσε με την αποδοχή των Ιδεών Γκάλι, έξι μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές υπέκυψε στην αξίωση του Σπύρου Κυπριανού και τις αφόρισε, προκειμένου να εξασφαλίσει την υποστήριξη του ΔΗΚΟ στην υποψηφιότητα Κληρίδη. Δεύτερη φορά, όταν χρησιμοποίησε την άμυνα και συγκεκριμένα τους S-300, για να επιτύχει επανεκλογή του Γλαύκου Κληρίδη. Και τρίτη φορά, όταν ο Νίκος Αναστασιάδης αποδέχθηκε όλες τις απορριπτικές θέσεις του ΔΗΚΟ, για να εξασφαλίσει στήριξη στην υποψηφιότητά του.
 
Ας σταματήσει, λοιπόν, το κόμμα το οποίο εμπλέκεται στην υπεξαίρεση απορρήτων εγγράφων να οργίζεται, για την αποκάλυψη όσων τεκταίνονται πίσω από την πλάτη του λαού. Και ας σταματήσει να μιλά για προεκλογικές σκοπιμότητες, όταν δεν υπάρχει προεκλογική περίοδος κατά την οποία δεν χρησιμοποίησε το εθνικό θέμα για να παραπλανήσει το εκλογικό σώμα.
Ας απευθύνεται ο ΔΗΣΥ σε όσους δεν γνωρίζουν ιστορία. Όχι σε όσους την ενθυμούνται και την αποκαλύπτουν...
 

Top