Απόψεις Κωστάκης Αντωνίου Όσα έλεγαν οι Τούρκοι ήλθαν...

Όσα έλεγαν οι Τούρκοι ήλθαν...

O Kωστάκης Αντωνίου είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή.Ουδεμία σημασία και αξία έχουν, τι λέγουν και τι υποστηρίζουν ο Νίκος Αναστασιάδης, ο Ιωάννης Κασουλίδης, ο Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Άντρος Κυπριανού και λοιποί φοιτητές της ρομαντικής σχολής. Αποτελούν το αδύνατο μέρος, είναι οι εκπρόσωποι ενός ανοχύρωτου και χρεοκοπημένου κράτους, είναι οι εκπρόσωποι ενός κράτους το οποίο κατέχεται στρατιωτικά και ούτε ποντίκι που βρυχάται δεν μπορεί να υποδυθεί. Αυτός που μπορεί να μιλά και να έχει βαρύτητα ο λόγος του είναι ο Ερντογάν, ο Νταβούτογλου και ο εγκάθετός τους. Αυτοί είναι οι ισχυροί, αυτοί κατέχουν, και από αυτούς εξαρτάται η λύση που θα δοθεί.

Αυτοί, λοιπόν, οι ισχυροί, από το 1955 μέχρι σήμερα, μας λέγουν ότι στόχος τους είναι η διχοτόμηση και η τουρκοποίηση της Κύπρου, ότι ο τουρκικός στρατός θα έλθει εδώ και θα επιβάλει τη γεωγραφική ομοσπονδία (διζωνική επονομαζόμενη σήμερα), ότι θα αρπάξει το βόρειο τμήμα της Κύπρου και θα το τουρκοποιήσει, ότι δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, ότι τη θεωρεί εκλιπούσα, ότι στη θέση της θα στήσει δύο κράτη, με δύο λαούς, δύο θρησκείες και δύο γλώσσες.

Αυτά δεν ήταν λόγοι γοήτρου και εσωτερικής κατανάλωσης. Ήταν αποτέλεσμα μακροχρόνιου σχεδιασμού της Τουρκίας, με στόχο την κατάκτηση ολόκληρης της Κύπρου. Βήμα βήμα, σταδιακά σταδιακά, και συνεργούσης της ανικανότητας των ηγετών του κυπριακού Ελληνισμού, της αδυναμίας τους να συλλάβουν τους τουρκικούς στόχους, της απουσίας στοιχειώδους πολιτικής διορατικότητας και σχεδιασμού που να ανέτρεπε και να απέτρεπε τα τουρκικά σχέδια, η Τουρκία έφθασε σήμερα στο τελευταίο στάδιο της ολοκλήρωσης των στόχων της. Πλέον απομένει μόνο η υπογραφή των ηγετών μας και, κατά τρόπο τραγικό, η σημερινή ηγεσία παρουσιάζεται πανέτοιμη να υπογράψει. Ευαγγελίζεται την τουρκική λύση που θα υπογράψει ως σωτηρία, ενώ διά της «σωτηρίας» θα επέλθει καταστροφή.

Είναι περισσότερο από τραγικό, να έρχεται ο άνθρωπος που ηγείται του Γραφείου Κυπριακού του ΑΚΕΛ και να δηλώνει πως όσα ανέφερε ο Μουσταφά Ακιντζί και ο σύμβουλός του Μπαρίς Μπορτζού, περί διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, λέχθηκαν «για λόγους γοήτρου και εσωτερικής κατανάλωσης». Αγνοεί πλήρως την ιστορία του Κυπριακού ο κ. Τουμάζος Τσιελεπής. Διότι αν την γνώριζε, θα παραδεχόταν ότι όσα έλεγαν οι Τούρκοι ήλθαν. Δεν έκαμναν επίδειξη γοήτρου και δεν τα έλεγαν για εσωτερική κατανάλωση. Όσα σχεδίασαν πραγματοποιήθηκαν. Και η εισβολή και η κατοχή και η βίαιη μετακίνηση πληθυσμών και οι πληθυσμιακές πλειοψηφίες και η διχοτόμηση σε δύο περιοχές στη βάση ρατσιστικών κριτηρίων. Αυτά για τα οποία μας προειδοποιούσαν φωναχτά, τα κατέστησαν πραγματικότητα. Όσα έλεγαν σε ανύποπτο χρόνο, τα ζούμε σήμερα.

Συνεπώς, αυτά που λέγει σήμερα η Τουρκία και ο Ακιντζί, ότι η λύση θα θέσει τέλος στην Κυπριακή Δημοκρατία, θα συμβούν. Να το πιστεύσει ο κ. Τσιελεπής. Ακόμη και να μην ασχολείτο με την πολιτική και το Κυπριακό, θα γνώριζε, ως απλός πολίτης, ότι η Τουρκία και ο Ακιντζί με επίσημα έγγραφα που καταθέτουν στα Ηνωμένα Έθνη και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τονίζουν, χωρίς καμία επιφύλαξη, ή διάθεση απόκρυψης, ότι Κυπριακή Δημοκρατία δεν υπάρχει, δεν αποτελεί κράτος, είναι εκλιπούσα.

«Κράτος με το όνομα Κύπρος δεν υπάρχει» είχε δηλώσει ο Ερντογάν. Και όταν η Τουρκία θεωρεί πως δεν υπάρχει Κυπριακή Δημοκρατία, είναι ποτέ δυνατόν να αποδεχθεί συνέχιση της ύπαρξής της; Πώς θα αποδεχθεί συνέχιση της λειτουργίας κράτους, το οποίο θεωρεί ότι δεν υπάρχει; Και όταν ο Ακιντζί δηλώνει πως «οι Τουρκοκύπριοι δεν αναγνωρίζουμε την Κυπριακή Δημοκρατία» είναι ποτέ δυνατόν να αποδεχθεί συνέχιση της λειτουργίας ενός φαντάσματος που δεν υπάρχει;

Ο εμπαιγμός και η παραπλάνηση του λαού έχουν και τα όριά τους. Και ο Τουμάζος Τσιελεπής και το κόμμα του έχουν υπερβεί προ πολλού αυτά τα όρια. Όταν φθάνουν στο σημείο να ισχυρίζονται πως όσα λέγουν οι Τούρκοι, ότι δεν υπάρχει κράτος Κύπρος, ότι δεν αναγνωρίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία, ότι δεν θα αποδεχθούν μετεξέλιξή της, λέγονται για λόγους γοήτρου και εσωτερικής κατανάλωσης, τότε έχασαν όλως διόλου το μέτρο.

Έχουν καταστεί απολογητές του Ακιντζί. Και δύναται κάποιος να τους αντιτείνει πως δεν είναι ο Ακιντζί που πολιτεύεται χάριν της λαϊκής κατανάλωσης. Είναι οι ηγέτες του ΑΚΕΛ, οι οποίοι όσα λέγουν τα λέγουν για σκοπούς αυτοδικαίωσης και για εσωτερική κατανάλωση μεταξύ των ψηφοφόρων του ΑΚΕΛ...


Top