Απόψεις Κωστάκης Αντωνίου Το μήνυμα των συμπροέδρων: Εδώ δεν υπάρχει τουρκική κατοχή

Το μήνυμα των συμπροέδρων: Εδώ δεν υπάρχει τουρκική κατοχή

O Kωστάκης Αντωνίου είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή.Ποίο ήταν το μέγα "ιστορικό" μήνυμα που έστειλαν οι δύο συμπρόεδροι, εντός και εκτός Κύπρου;
1. Ότι στην Κύπρο δεν υπάρχει στρατιωτική κατοχή.
2. Ότι δεν υπάρχει στην όλη ιστορία, καμία χώρα με το όνομα Τουρκία.
3. Ότι το Κυπριακό αποτελεί δικοινοτική διαφορά, η οποία βρίσκεται στην αρχή του τέλους της επίλυσής της.

Αυτά είναι τα "ιστορικά" μηνύματα, τα οποία έστειλαν οι δύο συμπρόεδροι και τα οποία, όπως μας περιγράφουν κάποιοι δημοσιογράφοι, "κάνουν τον γύρο του κόσμου".
Βεβαίως κάνουν τον γύρο του κόσμου τέτοιες ανεπανάληπτες και πρωτοφανείς πολιτικές ενέργειες. Διότι πουθενά στην παγκόσμια Ιστορία, τα διεθνή ΜΜΕ δεν κατέστησαν μάρτυρες ενός γελοίου, αλλά συνάμα και τραγικού γεγονότος:

Ένας νόμιμος Πρόεδρος, νόμιμου και διεθνώς αναγνωρισμένου κράτους, να προβάλλεται δίπλα σε έναν παράνομο ηγέτη παράνομου και αποσχισθέντος τμήματος της χώρας του, και μαζί να στέλλουν φιλιά στους επί 41 χρόνια αιχμαλώτους της Τουρκίας, Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους. Βεβαίως κάνουν τον γύρο του κόσμου τέτοιες ιλαροτραγικές σκηνές, αφού πλέον έπαυσαν να απασχολούν τα ΜΜΕ, με συνέργεια της νόμιμης Κυβέρνησης, τα εγκλήματα της Τουρκίας στην Κύπρο.

Και πότε παίζονται αυτά τα επαίσχυντα πολιτικά παιχνίδια;
Τις μέρες της επετείου του τουρκικού πραξικοπήματος του Δεκεμβρίου 1963, με στόχο την κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Την επέτειο κατά την οποία η Τουρκία, με εκτελεστικό όργανο την τουρκοκυπριακή ηγεσία, αποφάσισε να καταλύσει το κυπριακό κράτος, διά των όπλων. Με συμμετοχή της ΤΟΥΡΔΥΚ. Εκείνη τη γενέθλια ημέρα της διχοτόμησης της Κύπρου, των πράσινων γραμμών και ενώ γεννάτο το προζύμι της μετέπειτα "Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου", επέλεξε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας να στείλει διεθνώς το μέγα μήνυμα:

"Εδώ δεν υπάρχει κατοχή, δεν υπάρχει τουρκική στρατιωτική παρουσία, δεν υπάρχουν κατεχόμενα κυπριακά εδάφη, δεν έγιναν εγκλήματα, δεν υπάρχει κυπριακό κράτος. Υπάρχει ειρήνη, υπάρχουν δύο ηγέτες κοινοτήτων, υπάρχουν δύο συμπρόεδροι, υπάρχει ένα δικοινοτικό πρόβλημα, το οποίο οδεύει προς επίλυση".

Αυτό είναι το "ιστορικό μήνυμα", το οποίο χαιρετίζουν ο πρώην αντι-ανανικός και αντι-διζωνικός Πρόδρομος Προδρόμου και ο πρώτος επαναπροσεγγιστής και υμνητής του Ταλάτ και του Ακιντζί, Άντρος Κυπριανού. Του Ταλάτ, ο οποίος μόλις προχθές είχε δηλώσει πως "η βόρεια Κύπρος είναι ανεξάρτητη χώρα", και του Ακιντζί, ο οποίος κατ' εξακολούθησιν δηλώνει πως δεν υπάρχει Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά δύο κράτη, τα οποία θα διαθέτουν πληθυσμιακές πλειοψηφίες και πλειοψηφία γης.

Να ξεχάσουμε το 1963, το οποίο δεν αποτελούσε ούτε τουρκικό πραξικόπημα, ούτε τουρκική ανταρσία, αλλά ένα ξέσπασμα των σοβινιστικών και εθνικιστικών κύκλων των δύο πλευρών. Να ξεχάσουμε πως από εκείνο το πραξικόπημα ξεκίνησε η μεγάλη καταστροφή της Κύπρου, να ξεχάσουμε και πως υπάρχει κατοχή της Τουρκίας και εγκλήματα της Τουρκίας. Και να κοιτάξουμε μπροστά. Να δούμε το μέλλον μας μέσα σε μία διζωνική ομοσπονδία, δύο κρατών, δύο λαών, δύο θρησκειών και δύο γλωσσών!

Χθες, μέσω του "Πολίτη", ο Σενέρ Λεβέντ έστελλε το δικό του μήνυμα, το οποίο, ασφαλώς, δεν πρόκειται να κάμει τον γύρο του κόσμου. Γράφει:
"Εμείς χρειαζόμαστε την Κυπριακή Δημοκρατία περισσότερο από τους Ελληνοκυπρίους. Εμείς οι Τουρκοκύπριοι. Αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για όλους εμάς, η διάλυση και η κατάλυση της Δημοκρατίας αυτής. Και αυτός ο κίνδυνος είναι η Τουρκία. Αυτό θα σήμαινε ότι θα συμβούν και εδώ, όσα συμβαίνουν στην Τουρκία. Τι συμβαίνει στην Τουρκία; Βλέπετε κι εσείς τι συμβαίνει.

Πρόκειται για ταινία τρόμου. Μια ταινία τρόμου, κατά την οποία άνθρωποι φοβούνται να μιλήσουν ακόμα και στο τηλέφωνο. Συλλήψεις. Επιδρομές. Εγκλήματα. Εκτελέσεις χωρίς ανακρίσεις και έρευνες... Η Τουρκία είναι μία σκέτη κόλαση. Θέλετε να μεταφερθεί και εδώ αυτή η κόλαση;.. Οι Τουρκοκύπριοι να είναι ευχαριστημένοι που δεν γεννήθηκαν στην Τουρκία, αλλά στην Κύπρο. Που είναι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αλλιώς πάρα πολλοί θα ήταν τώρα είτε στη φυλακή είτε νεκροί...".

Αυτή θα είναι η διζωνική Κύπρος. Τα προείπαμε κι εμείς. Όλος ο τρόμος της Τουρκίας, όλη η δομή και οι φρικαλεότητες του νεο-οθωμανικού κράτους, θα μεταφερθούν στο τουρκοκυπριακό συνιστών κράτος και απ' εκεί στο ελληνικό. Θα είναι το τέλος, και των Τουρκοκυπρίων και των Ελληνοκυπρίων.

Το ΑΚΕΛ και ο ΔΗΣΥ, όμως, δεν τιμούν τους πραγματικούς προοδευτικούς Τουρκοκυπρίους. Ούτε τον Ιχσάν Αλί, ούτε τον Σενέρ Λεβέντ. Αυτοί είναι, κατά την άποψή τους, σοβινιστές και εθνικιστές. Οι πραγματικοί αγνοί και προοδευτικοί ηγέτες είναι ο Μουσταφά Ακιντζί και ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. Αυτοί ταιριάζουν στα μέτρα ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ, και αυτοί θα βοηθήσουν στους πραγματικούς στόχους των δύο κομμάτων: Τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας...


Top