Απόψεις Κωστάκης Αντωνίου Ο ΔΗΣΥ δικαιώνει τον Δούντα!

Ο ΔΗΣΥ δικαιώνει τον Δούντα!

O Kωστάκης Αντωνίου είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή.Η μεγαλύτερη πολιτική έκπληξη του αιώνα δεν μπορεί να είναι άλλη από τη δικαίωση του Δόγματος Δούντα, από τον Νίκο Αναστασιάδη και τον ΔΗΣΥ. Η ψυχή του Έλληνα διπλωμάτη θα αγάλλεται εκεί που βρίσκεται, όταν ύστερα από 41 ολόκληρα χρόνια, οι παλιοί υβριστές του, οι άνθρωποι που αφόριζαν το δόγμα του, σήμερα δικαιώνουν πανηγυρικά τις θέσεις του.

Να υπενθυμίσουμε στους νεότερους, και να φρεσκάρουμε τη μνήμη όσων λησμονούν, ότι ο Μιχάλης Δούντας υπήρξε διπλωμάτης καριέρας, σύμβουλος του Κωνσταντίνου Καραμανλή, πρώτος πρεσβευτής της Ελλάδας στην Κύπρο μετά την πτώση της Χούντας. Περιεκτικά, το Δόγμα του υποστήριζε ότι με τις υπάρχουσες τότε διεθνείς και τοπικές συγκυρίες, δεν υπήρχε ελπίδα εξεύρεσης δίκαιης λύσης του Κυπριακού και, συνεπώς, η ηγεσία του κυπριακού Ελληνισμού όφειλε να αναμένει, αγωνιζόμενη, μέχρι τη δημιουργία καλυτέρων συνθηκών, οι οποίες θα επέτρεπαν την εξεύρεση βιώσιμης λύσης του προβλήματος.

Λοιπόν σήμερα, ο Νίκος Αναστασιάδης, ο Ιωάννης Κασουλίδης και ο Αβέρωφ Νεοφύτου δικαιώνουν πλήρως τον Δούντα. Ύστερα από 41 χρόνια, βλέπουν να δημιουργούνται οι συνθήκες και οι συγκυρίες τις οποίες επεκαλείτο ο Δούντας, ώστε να βρεθεί δίκαιη και βιώσιμη λύση. Διαφωνώ, βεβαίως, με τις εκτιμήσεις αυτές, αλλά σημασία και αξία δεν έχει η διαφωνία μου. Αξία έχουν οι εκτιμήσεις των προαναφερθέντων οι οποίες, ενώ προηγουμένως τον αφόριζαν, σήμερα τον δικαιώνουν.

Πώς δικαιώνουν τον Δούντα, Αναστασιάδης, Κασουλίδης, Αβέρωφ; Ιδού η πανηγυρική επιβεβαίωση μέσα από τις εκτιμήσεις τους.

1. Ο Νίκος Αναστασιάδης επενδύει στην εκλογή Ακιντζί και δηλώνει πως έχει μαζί του κοινά οράματα. Φαίνεται ότι ο Δούντας προέβλεψε και τις σεισμικές διαφοροποιήσεις στην τουρκοκυπριακή κοινότητα και από τον αδιάλλακτο Ντενκτάς, θα καταλήγαμε στον «μετριοπαθή» Ακιντζί. Άρα καλά κάναμε και περιμέναμε.

2. Ο Ιωάννης Κασουλίδης δηλώνει πως «οι οιωνοί είναι οι καλύτεροι από κάθε προηγούμενη φορά για λύση του Κυπριακού». Δικαιώνει και αυτός τον Δούντα πως δεν έπρεπε να βιαστούμε να το λύσουμε, μέχρι να προκύψουν οι καλύτεροι οιωνοί. Και ιδού που προέκυψαν, κατά τον κ. Κασουλίδη.

3. Ο Αβέρωφ Νεοφύτου δηλώνει: «Θεωρώ πως έχουμε την ευκαιρία (σημ. με τα συμβαίνοντα στην περιοχή μας), και πρέπει να κάμουμε ό,τι μπορούμε να την εκμεταλλευθούμε. Οι ευκαιρίες και οι συγκυρίες δεν δημιουργούνται, συμβαίνουν, και σήμερα έχουμε συγκεκριμένες ευκαιρίες και συγκυρίες που πρέπει να τις εκμεταλλευθούμε, για να εκπληρώσουμε το μεγάλο μας όραμα για επανένωση του τόπου μας. Έχει δημιουργηθεί μία δυναμική όσον αφορά το Κυπριακό πρόβλημα». Αυτό ακριβώς έλεγε και ο Δούντας. Να περιμένουμε, μέχρι να δημιουργηθούν οι διεθνείς συγκυρίες που θα μας ευνοούν...

4. Ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε φωνάζει: «Για πρώτη φορά στην ιστορία του Κυπριακού, παρατηρείται τόση ευθυγράμμιση των άστρων». Ο Δούντας, συνεπώς, σωστά εκτιμούσε ότι σε κάποια στιγμή, περιμένοντας, θα σημειωνόταν αυτό το ευθυγράμμισμα και θα έφερνε τη δίκαιη λύση του Κυπριακού.

Σε όλα αυτά, μπορούμε να προσθέσουμε: Τις αναφορές των πρώην πολεμίων των θέσεων Δούντα και σημερινών υποστηρικτών της φιλοσοφίας του, ότι:

*Η ανακάλυψη υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ και η επιθυμία της Τουρκίας να διαδραματίσει ρόλο ενεργειακού παίκτη στην περιοχή, πολλαπλασιάζει τις πιθανότητες λύσης του Κυπριακού.

*Η εύφλεκτη περιοχή μας και οι συγκρούσεις που λαμβάνουν χώραν θέτουν σε εγρήγορση τις μεγάλες δυνάμεις να πιέσουν για την εξεύρεση λύσης του Κυπριακού.

*Η Κύπρος, ως πυλώνας ασφαλείας της περιοχής, μπορεί να καταστεί πρότυπο συνύπαρξης μουσουλμάνων και χριστιανών.

Προσοχή. Δεν ασπάζομαι τίποτε από την προπαγάνδα και τους ευσεβοποθισμούς Κυβέρνησης- ΔΗΣΥ. Και τους προκαλώ να διευκρινίσουν ευθαρσώς, πότε έχουν δίκαιο; Όταν λέγουν ότι η διαρροή του χρόνου ήταν εγκληματική; Ή όταν ουσιαστικά αποδέχονται σήμερα, όπως και ο Δούντας πριν από χρόνια, ότι καλώς περιμέναμε και δεν αποδεχόμαστε λύσεις, μέχρι να δημιουργηθούν οι ευνοϊκές συγκυρίες σήμερα;


Top