Απόψεις Κωστάκης Αντωνίου Η βάρβαρη επικοινωνιακή επίθεση ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ

Η βάρβαρη επικοινωνιακή επίθεση ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ

O Kωστάκης Αντωνίου είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή.«Αυτή την περίοδο, ο λαός μας δέχεται μία απίστευτη επικοινωνιακή επίθεση, προκειμένου να πειστεί ότι όλα βαίνουν καλώς στην οικονομία», δήλωσε ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, μιλώντας στο συνέδριο της ΠΟΓΟ. Και μίλησε για «story», τονίζοντας ότι πρόκειται για παραμύθι. Συμφωνώ απόλυτα μαζί του. Αλλά απέφυγε να μιλήσει, στις συντρόφισσες, για πραγματική επικοινωνιακή επίθεση που δέχεται ο λαός από την Κυβέρνηση και για παραμύθι στο εθνικό θέμα. Μία αδίστακτη επικοινωνιακή επίθεση και ένα μεγαλύτερο ψέμα από εκείνο της οικονομίας, στο οποίο προσθέτει τα δικά του παραμύθια και τη δική του επικοινωνιακή επίθεση, το ΑΚΕΛ.

Πολιτεύονται και οι δύο στη βάση αδίστακτων ψευδών, γύρω από τον «μετριοπαθή» Μουσταφά Ακιντζί, γύρω από τα ψεύτικα και αναγόμενα στη σφαίρα της φαντασίας «κοινά οράματα», γύρω από τα «ανοικτά παράθυρα ελπίδας», γύρω από τις επαναλαμβανόμενες και μη επιβεβαιωθείσες ποτέ καλές προθέσεις της Τουρκίας. Μία αδίστακτη, έως βάρβαρη επίθεση Κυβέρνησης-ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ, για να πεισθεί ο λαός πως τώρα διαφοροποιήθηκαν τα δεδομένα και υπάρχει συναπάντημα αστεριών. Και όλη αυτή η βάρβαρη επίθεση κατά της νοημοσύνης μας και κατά του πολιτικού κριτηρίου του λαού, συντελείται όταν Κυβέρνηση-ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, έχουν ενώπιόν τους απτά και τεκμηριωμένα δείγματα της αδιαλλαξίας του Ακιντζί και της Άγκυρας και της εμμονής τους σε διχοτομικές λύσεις.

Μιλούν και εκφοβίζουν τον λαό, οι αθεόφοβοι, για την άκαρπη παρέλευση του χρόνου, για τη βία που διαμόρφωσε τετελεσμένα, και δεν έχουν ποτέ το θάρρος να ομολογήσουν στον λαό, τη δική τους ευθύνη στην άκαρπη διαρροή του χρόνου και στην εμπέδωση των τετελεσμένων. Πέντε χρόνια συγκυβέρνησε το ΑΚΕΛ με τον Γιώργο Βασιλείου, πέντε χρόνια διαχειριζόταν το Κυπριακό μόνο του με τον Χριστόφια, δέκα χρόνια απόλυτος διαχειριστής του Κυπριακού ήταν ο Γλαύκος Κληρίδης και ο ΔΗΣΥ, τρία χρόνια το διαχειρίζεται ο Αναστασιάδης.

Είκοσι τρία ολόκληρα χρόνια κυβερνά αυτή η «σχολή σκέψης» με τους καλύτερους «μαθητές» της. Και όμως, ούτε τον χρόνο κατάφερε να σταματήσει, ούτε τα τετελεσμένα της κατοχής απέτρεψε, ούτε την τουρκική αδιαλλαξία έκαμψε, ούτε λύση έδωσε. Αντίθετα, με τις συνεχείς υποχωρήσεις της και την ενδοτική πολιτική της οδήγησε το εθνικό θέμα εκεί, όπου δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια υποχωρήσεων, αναβάθμισε το ψευδοκράτος, μας έφερε το εκτρωματικό σχέδιο Ανάν, κατέστησε τον Μουσταφά Ακιντζί ισότιμο με τον νόμιμο Πρόεδρο, και τώρα ετοιμάζεται να νομιμοποιήσει τα τετελεσμένα με την υπογραφή της.

Και όμως μιλούν ακόμη για ευθύνες. Πολιτεύονται με ψεύδη. Έλεγαν στον λαό να ψηφίσει Γλαύκο Κληρίδη για Πρόεδρο, διότι έχει άριστες σχέσεις με τον Ντενκτάς και πάνω στις «αδελφικές» τους σχέσεις είναι δυνατή η εξεύρεση λύσης. Του έλεγαν πως ο Γλαύκος Κληρίδης είναι φίλος της Δύσης, και οι Δυτικοί θα πιέσουν την Άγκυρα και θα υπάρξει δίκαιη διευθέτηση. Και στο τέλος της ημέρας, με συνέργεια και στήριξη Κληρίδη-Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ και με την κρυφή επιθυμία της ηγεσίας του ΑΚΕΛ, να το αποδεχθεί, οι Δυτικοί έφεραν το σχέδιο της νομιμοποίησης της διχοτόμησης.

Ύστερα, είπαν στον λαό πως οι συντροφικές σχέσεις και η ταυτόσημη ιδεολογία Χριστόφια-Ταλάτ θα αποφέρει τη λύση που επιθυμεί ο λαός. Και στο τέλος, ο Ταλάτ αποδείχθηκε εραστής της συνομοσπονδιακής λύσης. Έφυγε και ο Χριστόφιας άπρακτος, για να παραδώσει τη σκυτάλη των ψευδολογιών στον Νίκο Αναστασιάδη. Νέο περιπαίξιμο σήμερα με τον «μετριοπαθή» Ακιντζί και τα άστρα που ευθυγραμμίζονται.

Με την τρομοκρατία των λόγων, με τον εκβιασμό και τις κασσανδρικές προειδοποιήσεις τύπου «λύση ή διχοτόμηση», «λύση τώρα ή ποτέ», «διζωνική ή καταστροφή», απειλούν τον λαό, με το διαχρονικό ψευδοεπιχείρημά τους πως η μη λύση θα φέρει όλεθρο και καταστροφή. Ενώ χρησιμοποιούν φοβητσιάρικα σενάρια, κατηγορούν όσους αντιτίθενται ή προβληματίζονται για την καταστροφική λύση που διαπραγματεύονται, ότι εκφοβίζουν τον λαό.

«Μη λύση οδηγεί στη διχοτόμηση», μας είπε ο Άντρος Κυπριανού. Τώρα το σκέφτηκε; Όταν συγκυβερνούσε με τον Βασιλείου, όταν κυβερνούσε με τον Χριστόφια, δεν το σκέφτηκε; Γιατί δεν έφερε λύση; Γιατί όλες αυτές οι πληγές του Φαραώ που θα μας πλήξουν, και τις οποίες σήμερα επικαλούνται ο Αναστασιάδης και ο Συναγερμός, δεν τις σκέφτηκαν όταν έξι μήνες πριν λήξει η θητεία του Γιώργου Βασιλείου αναθεμάτισαν τις Ιδέες Γκάλι, τις οποίες είχαν αποδεχθεί, απλώς για να πείσουν τον Σπύρο Κυπριανού να τους ανεβάσει στην προεδρία; Τότε δεν λογάριαζαν τον χρόνο, ούτε την εμπέδωση των τετελεσμένων...

Εγκλημάτησαν και ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ κατά της εθνικής υπόθεσης. Σπατάλησαν τον χρόνο, άφησαν τα τετελεσμένα να εμπεδωθούν και σήμερα, εν αγαστή συνεργασία, ετοιμάζονται για την τελευταία πράξη της τραγωδίας: Τη νομιμοποίηση των τετελεσμένων.

 


Top