Απόψεις Κωστάκης Αντωνίου Η Δύση ήταν ο Φράνκενσταϊν που κατασκεύασε τα τέρατα...

Η Δύση ήταν ο Φράνκενσταϊν που κατασκεύασε τα τέρατα...

O Kωστάκης Αντωνίου είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή.Η «11η Σεπτεμβρίου» για τη Γαλλία δεν αποτελεί απλώς ένα μήνυμα πως ολόκληρος ο πλανήτης αποτελεί ουσιαστικά μίαν ανοχύρωτη πολιτεία, στο έλεος κάθε εκκολαπτόμενου νέου τρομοκρατικού κινήματος. Αλλά, για όλους όσοι προβληματίζονται, αποκαλύπτει την τεράστια χρεοκοπία της Δύσης - Ηνωμένων Πολιτειών και Ευρώπης. Όχι μόνο στη σθεναρή πάταξη της τρομοκρατίας, αλλά στη συνέργεια της Δύσης στην εκκόλαψη των τρομοκρατικών οργανώσεων. Ο λαός της Αμερικής και οι λαοί της Ευρώπης πληρώνουν με αίμα τις εγκληματικές πολιτικές των ηγετών τους, και την αναποφασιστικότητά τους να εξολοθρεύσουν τα τέρατα που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Οσάμα μπιν Λάντεν, Σάνταμ Χουσέιν, Άλ Κάιντα, Ταλιμπάν, Ισλαμικό Κράτος, οι πλείστες τρομοκρατικές οργανώσεις, οι πλείστοι ηγέτες των τρομοκρατικών κινημάτων ήταν δημιουργήματα των Δυτικών, τους οποίους ανέθρεψαν στους κόρφους τους για να εξυπηρετήσουν τα δυτικά συμφέροντα, και στη συνέχεια εξέφυγαν του ελέγχου τους και κατέστησαν Λερναία Ύδρα και μέγιστη απειλή για τον κόσμο, για τον πολιτισμό, για τη δημοκρατία. Η Δύση υπήρξε ο Φράνκενσταϊν που δημιουργούσε τα τέρατα και στη συνέχεια αποτύγχανε να τα ελέγξει.

Η Δύση επέδραμε στο Ιράκ για να αποτελειώσει τον Χουσέιν. Και στο τέλος παρέδωσε τη χώρα στο αιματοκύλισμα μεταξύ των διαφόρων φυλών και θρησκευτικών ομάδων. Το ίδιο έγινε και στο Αφγανιστάν, το οποίο τελεί σήμερα υπό την ομηρία των Ταλιμπάν. Ανέτρεψαν τον Γκαντάφι στη Λιβύη και σήμερα η χώρα αποτελεί λουτρό αίματος. Δημιούργησαν αντικαθεστωτικές ομάδες στη Συρία για να ανατρέψουν τον Άσαντ, και στο τέλος παρέδωσαν τη χώρα στους τζιχαντιστές. Προκαλώντας, ταυτόχρονα, τεράστιο μεταναστευτικό πρόβλημα για τις ίδιες τις χώρες τους.

Όπου επενέβησαν οι δυτικές δυνάμεις, δεν φύτρωσε χορτάρι. Οι επεμβάσεις τους δεν είχαν κανένα στόχο να εξολοθρεύσουν τρομοκράτες, αλλά κύρια φροντίδα ήταν να λεηλατήσουν τον πλούτο των χωρών. Όλες οι παρεμβάσεις τους εξέθρεψαν, άνδρωσαν, εξόπλισαν τρομοκρατικά κινήματα. Ένα κεφάλι τρομοκράτη πέφτει και δεκάδες φυτρώνουν στον τόπο του.

Οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξέθρεψαν φίδια μέσα στα ίδια τα κράτη της. Η πολιτική της σκληρής λιτότητας που επέβαλε στους λαούς του ευρωπαϊκού Νότου, μετατρέποντας τις τοπικές κυβερνήσεις σε βασανιστές των λαών τους, η φτώχια, η πείνα, η ανεργία, η οικονομική εξαθλίωση και ο κοινωνικός αποκλεισμός έστρεψαν νέους στα φανατικά ισλαμικά κινήματα, και εξέθρεψαν φιλοναζιστικά κινήματα, τα οποία συνιστούν ωρολογιακή βόμβα στις δημοκρατικές κοινωνίες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση φέρει τεράστια ευθύνη για την πρωτοφανή έξαρση σήμερα του μεταναστευτικού, απέτυχε να το προβλέψει και να το αντιμετωπίσει έγκαιρα, αντίθετα, το υποβοήθησε με τις πολιτικές της. Κατέστη θαλασσοπνίχτρα παιδιών, μητέρων και αθώων ανθρώπων. Είναι τραγική η εικόνα, που εκπέμπει σήμερα η ένωση των ευρωπαϊκών χωρών. Είναι εικόνα διάλυσης, πρωτοφανούς αδυναμίας αντιμετώπισης των οικονομικών προβλημάτων των λαών και αδυναμίας να καθιερώσει κοινή ευρωπαϊκή πολιτική, σε όλα σχεδόν τα οικονομικά και πολιτικά ζητήματα. Σήμερα, άλλα κράτη-μέλη υψώνουν τείχη μπροστά στους μετανάστες και άλλα τα υποδέχονται. Πού είναι η κοινή ευρωπαϊκή πολιτική; Το κάθε κράτος-μέλος κάνει του κεφαλιού του και καθώς βολεύει τα εθνικά του συμφέροντα.

Εξέλιπαν, πλέον, από την Ευρώπη οι μεγάλοι φωτισμένοι και οραματιστές ηγέτες, οι οποίοι θεμελίωσαν τις αρχές της Ευρώπης, το ήθος, τον πολιτισμό και τη δημοκρατία της. Σήμερα κυβερνούν και κυριαρχούν οι μετριότητες, οι ηγετίσκοι που φροντίζουν για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των χωρών τους, για την επέκταση της ηγεμονίας τους, για την κατίσχυση των συμφεροντολογικών πολιτικών τους. Σήμερα, η Ευρώπη είναι ένα απέραντο εκκολαπτήριο τρομοκρατών, νέων που καταφεύγουν στη βία του θρησκευτικού φανατισμού, που ενώνονται με τους φανατικούς ισλαμιστές, αναζητώντας οράματα στις πιο απάνθρωπες και βίαιες θρησκευτικές αιρέσεις. Μέσα σε ένα ανήθικο, αδίστακτο οικονομικό και πολιτικό σύστημα, εκτρέφεται η άρνηση αρχών, η κατάργηση αξιών, η προσφυγή στη βία και η επιστροφή στο ναζιστικό ιδεώδες.

Μία πανίσχυρη διεθνής κοινότητα, κράτη με ισχυρές μυστικές υπηρεσίες, με κατασκοπευτικούς δορυφόρους, που μπορούν να ανιχνεύσουν κάθε περιοχή του πλανήτη, με υπερσύγχρονους εξοπλισμούς, δεν μπορούν να πατάξουν και να εξαφανίσουν ένα τρομοκρατικό κίνημα, που συνιστά απειλή για τον πολιτισμό, τη δημοκρατία, τις ηθικές αξίες. Γιατί αρκούνται στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς και δεν ενώνουν όλοι τις δυνάμεις τους, σε μία γιγαντιαία χερσαία επιχείρηση; Γιατί; Επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ευρωπαϊκή Ένωση, ολόκληρη σχεδόν η διεθνής κοινότητα κατέστησε τρόπο ζωής τη βία, την κατάλυση των δημοκρατικών αρχών, την απεμπόληση των αξιών. Και κατέστησε την τρομοκρατία εις βάρος των πολιτών του, ως κατευθυντήρια πυξίδα των οικονομικών και πολιτικών επιλογών της.

Το αιματοκύλισμα των λαών τους, το προετοίμασαν και το εξέθρεψαν οι δυτικοί ηγέτες... -


Top