Απόψεις Κωστάκης Αντωνίου Φουστανελάς στο εθνικό, τροϊκανός στην οικονομία;

Φουστανελάς στο εθνικό, τροϊκανός στην οικονομία;

O Kωστάκης Αντωνίου είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή.Έχει κότσια;


Σύμφωνα με τον "Φιλελεύθερο", το "Μπαρμπαρός", συνοδευόμενο από τουρκικά πολεμικά, συνεχίζει να σεργιανίζει και να διεξάγει σεισμικές έρευνες κοντά στον Ακάμα. Η Κυβέρνηση είχε δηλώσει ότι μέσα στα "ανταλλάγματα", που πήρε για τη συμφωνία Αναστασιάδη - Έρογλου, ήταν και αμερικανικές διαβεβαιώσεις ότι θα τερματισθούν οι τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, μόλις την περασμένη Κυριακή, δήλωσε ότι αν συνεχιστούν οι παραβιάσεις, θα φύγει από τις συνομιλίες. Άντε, λοιπόν, αν έχει κότσια, ας αποχωρήσει. Διαφορετικά θα ξεπεράσει και τον βοσκό τον ψεύτη...

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος τορπιλίζει τις αρχές του ΔΗΚΟ και την προεκλογική συμφωνία με τον ΔΗΣΥ

Εάν οι βουλευτές του ΔΗΚΟ ψηφίσουν σήμερα το νομοσχέδιο υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων των ημικρατικών οργανισμών, τότε ο Νικόλας Παπαδόπουλος θα έχει παραβιάσει ο ίδιος, όχι μόνο τις διαχρονικές θέσεις του κόμματος που ηγείται, αλλά και την προεκλογική συμφωνία ΔΗΣΥ - ΔΗΚΟ. Θα έχει διαπράξει, δηλαδή, τρισχειρότερη παραπλάνηση στους δηκοϊκούς, από αυτή για την οποία κατηγορεί τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.
Καταγράφουμε τι αναφέρει η προεκλογική συμφωνία ΔΗΣΥ - ΔΗΚΟ, στο κεφάλαιο "Ημικρατικοί οργανισμοί-Επιχειρηματικός ρόλος του κράτους".

"Υποστηρίζουμε τη διατήρηση του κοινωνικού χαρακτήρα των οργανισμών κοινής ωφελείας, αλλά με αλλαγές τόσο στο θεσμικό τους πλαίσιο όσο και στον τρόπο λειτουργίας τους, ώστε να γίνουν πιο ευέλικτοι και ανταγωνιστικοί στο νέο ευρωπαϊκό περιβάλλον. Ημικρατικοί Οργανισμοί, που είναι εθνικά και κοινωνικά επωφελείς, πρέπει να στηριχθούν, να εξυγιανθούν και να καταστούν πιο παραγωγικοί και ανταγωνιστικοί ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ" (τα κεφαλαία δικά μας).

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος παραβιάζει αυτή την πρόνοια της συμφωνίας, και μαζί της τις διαχρονικές αρχές του ΔΗΚΟ. Βρίσκει σωσίβιο στις δήθεν αλλαγές που πραγματοποίησε η Κυβέρνηση, τις παρουσιάζει ως εισηγήσεις δικές του και προχωρεί στην ψήφιση του νομοσχεδίου της Κυβέρνησης. Αυτές οι αλλαγές, όπως δηλώθηκε, αποτελούν χρύσωμα του χαπιού και δεν αποτελούν τίποτε άλλο, παρά πρόσχημα για παράδοση εθνικού πλούτου σε κυπριακά ή ξένα κεφάλαια, έναντι πινακίου φακής.

Συνεπώς, ο Νικόλας Παπαδόπουλος και όσοι βουλευτές του ΔΗΚΟ ψηφίσουν σήμερα υπέρ του κυβερνητικού νομοσχεδίου, καθίστανται συνένοχοι σε ένα εθνικό έγκλημα, όπως το χαρακτήρισε ο Γιαννάκης Ομήρου. Ξεπουλούν πυλώνες εθνικής ασφαλείας σε ξένα ιδιωτικά συμφέροντα, στα οποία είναι εύκολο να παρεισφρήσουν και τουρκικά κεφάλαια και, ταυτόχρονα, ζημιώνουν το κοινωνικό σύνολο και εμπαίζουν προκλητικά τους εργαζομένους στους ημικρατικούς οργανισμούς, ότι τάχατες κατοχύρωσαν το εργασιακό τους καθεστώς και τα συμφέροντά τους. Όταν θα αναλάβουν τους ημικρατικούς τα ιδιωτικά συμφέροντα, και απολύσεις θα κάμουν και κούρεμα μισθών θα μεθοδεύσουν.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος δεν μπορεί να το παίζει φουστανελάς στο εθνικό θέμα και στο θέμα της οικονομίας να ενδύεται το τροϊκανό κοστούμι. Δεν μπορεί να προβάλλει διεκδικητής των εθνικών δικαιωμάτων στο Κυπριακό και την ίδια στιγμή να ξεπουλά πυλώνες εθνικής ασφαλείας στους ξένους. Ορθά του υπενθυμίζει ο Αλέκος Τρυφωνίδης ότι το ΔΗΚΟ δεν είναι μόνο Κυπριακό, είναι και οικονομία. Και η φιλοσοφία του ΔΗΚΟ στο θέμα της οικονομίας είναι ανθρωποκεντρική. Ούτε τραπεζική ούτε τροϊκανή ούτε μνημονιακή.

Του υπενθυμίζουμε τι λέει η προεκλογική συμφωνία ΔΗΣΥ - ΔΗΚΟ στο κεφάλαιο "Βασικές Αρχές-Οικονομική Φιλοσοφία".
"Υποστηρίζουμε την ύπαρξη μιας ανθρωποκεντρικής οικονομικής πολιτικής, η οποία έχει ως στόχο την ευημερία των πολιτών και ταυτόχρονα την ταχεία και ισορροπημένη ανάπτυξη μέσα σε συνθήκες σταθερότητας, κοινωνικής δικαιοσύνης και κοινωνικής συνοχής. Θεωρούμε το μεικτό οικονομικό σύστημα το οποίο συνδυάζει την ιδιωτική πρωτοβουλία με τον κρατικό παρεμβατισμό, εκεί όπου χρειάζεται, ως το πιο αποτελεσματικό στο σύγχρονο οικονομικό περιβάλλον. Απορρίπτουμε τόσο το νεοφιλελεύθερο οικονομικό μοντέλο όσο και το μοντέλο του κρατισμού".

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος πρέπει να αποφασίσει: Δεν μπορεί να αντιπολιτεύεται την Κυβέρνηση στο Κυπριακό και να συμπολιτεύεται και να της προσφέρει τα μνημονιακά του στηρίγματα στην οικονομία. Δεν υπάρχει όρος συμπολιτο-αντιπολίτευση στη Δημοκρατία...


Top