Απόψεις Κωστάκης Αντωνίου Ακόμη να καταλάβουν με ποιον έχουν να κάνουν...

Ακόμη να καταλάβουν με ποιον έχουν να κάνουν...

O Kωστάκης Αντωνίου είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή.


Τα δεινά του κυπριακού Ελληνισμού δεν τελειώνουν με τη λύση. Τα δεινά του αρχίζουν με την υπογραφή της λύσης.
 
Αυτοί που προπαγανδίζουν για τα καλά και τα οφέλη της λύσης, που στάζει μέλι το στόμα τους όταν αναφέρονται στην Τουρκία και στις μεγάλες δυνατότητες που θα προκύψουν για την οικονομία της νέας Κύπρου, και γενικά η φαντασία τους εξυμνεί τα θετικά της ομαλοποίησης των σχέσεων με την κατοχική δύναμη, ζουν στον δικό τους κόσμο. Έξω από τις πραγματικότητες και τη γνώση του τι είδους κράτος είναι η Τουρκία. Έχουν την εντύπωση πως θα «συγγενέψουμε» με ένα πολιτισμένο ευρωπαϊκό κράτος που θα σεβαστεί τις υπογραφές του και θα ξεχάσει τα επιδρομικά σχέδιά του κατά της χώρας με την οποία έχει συμφωνήσει. Ζουν με την εντύπωση ότι η λύση θα είναι πλέον θέμα συνύπαρξης με τους Τουρκοκυπρίους.
 
Δεν αντιλαμβάνονται και δεν έχουν γνώση τι είναι η Τουρκία. Ότι αποτελεί ένα ισλαμικό κράτος, με επίφαση κοσμική. Ότι πολιτεύεται με όραμα την ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ότι αποτελεί ένα κράτος που καταπιέζει τις μειονότητες και τον δικό της ακόμη λαό. Ότι δεν μπορεί να ανεχθεί ένα ανεξάρτητο κράτος στο μαλακό υπογάστριό της. Ότι ουδέποτε έχει εγκαταλείψει τα επεκτατικά της σχέδια σε ολόκληρη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Ότι ποτέ δεν έχει κάνει πίσω από τα πολλάκις αποδεδειγμένα, στην πράξη, σχέδιά της να καταλάβει και να τουρκοποιήσει την Κύπρο. Και πως ποτέ στην ιστορία της δεν σεβάστηκε συμφωνίες που υπέγραψε. Η ιστορία της είναι γεμάτη από γενοκτονίες, σφαγές και αρπαγές εδαφών και πλούτου γειτόνων της.
 
Με αυτή λοιπόν την Τουρκία, με τους νεο-οθωμανούς ηγέτες, τις νεο-οθωμανικές δομές, τον φανατισμένο λαό, με τις οθωμανικές καταβολές, τους Γκρίζους Λύκους και το σαφέστατο όραμα της νεκρανάστασης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η οποία συνεχώς μεγαλώνει πληθυσμιακά, ενισχύεται στρατιωτικά και καθίσταται μεγάλη οικονομική δύναμη, θα έχει να κάμει ο μικρός και αδύνατος κυπριακός Ελληνισμός. Εδώ δεν υπάρχουν οράματα για προοπτικές. Εδώ υπάρχουν εφιάλτες για τη λύση που σχεδιάζεται.
 
Καλό είναι να τεθούν στο περιθώριο οι φιλουρκικές προσεγγίσεις των δικών μας ηγετών. Καλό θα είναι να ξυπνήσουν από το βαθύ φιλοτουρκικό τους λήθαργο οι πάσης φύσεως πλατφόρμες της όποιας λύσης και των «συμπεθεριών» με την Τουρκία. Καλό θα είναι να δουν την πραγματικότητα, για το σενάριο τρόμου που θα προκύψει για τον κυπριακό Ελληνισμό, μετά τη λύση που ονειρεύονται. Χειρότερη Ζυρίχη θα προκύψει. Αλλά αυτή τη φορά δεν θα έχουμε δεύτερη ευκαιρία να σωθούμε. Ο κυπριακός Ελληνισμός θα εξοντωθεί από τη γη των πατέρων του. Θα υποδουλωθεί στρατιωτικά, οικονομικά και πολιτικά στην Τουρκία. Η λύση δεν θα αντέξει ούτε μία ημέρα. Θα την ανατινάξει η Τουρκία. Μέσα από τις νομικές, πολιτικές και πολλές άλλες διαφορές που θα προκύψουν, τις προβοκάτσιες που θα επιχειρηθούν, η Τουρκία ούτε θα σεβαστεί τις συμφωνίες, ούτε θα ανεχθεί τη λειτουργία ενός ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους. Όλα θα ανατιναχθούν στον αέρα και μαζί τους θα ανατιναχθεί και ο κυπριακός Ελληνισμός.
 
Πρόσφατα, το ΑΚΕΛ επεσκέφθη τα τουρκικά χωριά όπου σημειώθηκαν αγριότητες Ελληνοκυπρίων σοβινιστών, για να καταθέσει στεφάνι στους τάφους των Τουρκοκυπρίων που είχαν δολοφονηθεί. Είδαν οι ηγέτες του, και είδαμε όλοι, τις άγριες διαθέσεις Τουρκοκυπρίων σοβινιστών. Να μην έχει κανένας αμφιβολία, ούτε και οι ηγέτες του ΑΚΕΛ, ότι η ίδια «φιλοξενία» προετοιμάζεται και σε όσους Ελληνοκυπρίους θελήσουν να επιστρέψουν υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση. Θα βρεθούν αντιμέτωποι με τους Γκρίζους Λύκους, με ένα καλά σχεδιασμένο σενάριο κατατρομοκράτησης και εκφοβισμού τους, με καταπιέσεις και διώξεις θα τους υποχρεώσουν να φύγουν και ούτε η «δικαιοσύνη» του τουρκοκυπριακού κράτους θα τους προστατεύσει, ούτε κανένας άλλος τρίτος θα παρέμβει για να διασφαλίσει τη ζωή και την περιουσία τους.
 
Αυτή είναι η Τουρκία, αυτή θα είναι πάντα. Ούτε εκσυγχρονίζεται, ούτε εξευρωπαΐζεται. Ούτε εγκαταλείπει τα διαχρονικά σχέδιά της κατά της Κύπρου και του κυπριακού Ελληνισμού.
Τα δεινά του κυπριακού Ελληνισμού δεν τελειώνουν με τη λύση. Τα δεινά του αρχίζουν με την υπογραφή της λύσης... 

Top