Απόψεις Κωστάκης Αντωνίου Πρόεδρος κατώτερος των περιστάσεων

Πρόεδρος κατώτερος των περιστάσεων

O Kωστάκης Αντωνίου είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή.Όταν ένας Πρόεδρος ημικατεχόμενου κράτους ανεβαίνει στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών και δεν τολμά να καταγγείλει το κράτος, το οποίο εισέβαλε ενόπλως στην πατρίδα του, κατέκτησε διά της βίας το ήμισυ της επικράτειάς του, κατέχει αυτό το έδαφος για 41 χρόνια, διέπραξε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, δολοφόνησε εν ψυχρώ αιχμαλώτους, αμάχους, ακόμη και παιδιά, εκτόπισε τους νόμιμους κατοίκους και τους κατέστησε πρόσφυγες, εποίκισε το κατεχόμενο τμήμα με Τούρκους, σύλησε εκκλησίες και ιερά προσκηνύματα, κατέστρεψε και λεηλάτησε την πολιτιστική κληρονομιά, άλλαξε τη δημογραφική σύνθεση της χώρας, είναι Πρόεδρος κατώτερος των περιστάσεων και των απαιτήσεων του λαού του.

Όταν ένας Πρόεδρος ημικατεχόμενου κράτους δεν αναφέρει καν στην ομιλία του ότι το κατεχόμενο τμήμα του κράτους του έχει κατακλυσθεί από εποίκους, και δεν περιλαμβάνει στις κόκκινες γραμμές την αποχώρηση των εποίκων, τότε είναι Πρόεδρος κατώτερος των περιστάσεων και έτοιμος να αποδεχθεί την παραμονή των εποίκων.

Όταν ένας Πρόεδρος ημικατεχόμενου κράτους ξεπερνά, μέσα σε μερικές λεξούλες, τη δεύτερη εισβολή της Τουρκίας στην ΑΟΖ της χώρας του, χωρίς καν να αναφέρει ποιο κράτος διέπραξε δεύτερη εισβολή, τότε είναι Πρόεδρος κατώτερος των περιστάσεων. Είπε συγκεκριμένα: «Μετά τη μη ανανέωση των δραστηριοτήτων που παραβίασαν την άσκηση εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας των κυριαρχικών δικαιωμάτων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη...». Ποιος παραβίασε, Πρόεδρε Αναστασιάδη; Εξωγήινοι από τον Άρη;

Όταν ένας Πρόεδρος ημικατεχόμενου κράτους πλασάρει προς τη διεθνή κοινότητα το ωραιοποιημένο προφίλ ενός παράνομου ηγέτη ενός παράνομου εκτρώματος, εκλεγέντος παράνομα, με τις ψήφους Τούρκων εποίκων, είναι Πρόεδρος κατώτερος των περιστάσεων. Αν αύριο, Πρόεδρε Αναστασιάδη, ο Μουσταφά Ακιντζί, όπως δείχνουν, άλλωστε, τα συνεχή βήματα προσέγγισής του προς τις θέσεις της Άγκυρας, αποδειχθεί -που θα αποδειχθεί- δέσμιος της Τουρκίας, με ποια μούτρα θα τον καταγγείλεις στη διεθνή κοινότητα ότι οδήγησε τις διαπραγματεύσεις σε αδιέξοδο; Ποιος θα σε πιστεύσει μετά τους ύμνους που πλέκεις στον Ακιντζί, ότι ξαφνικά έγινε αδιάλλακτος και δεν επιθυμεί λύση;

Ποιο είναι το κοινό όραμά σας, κύριε Πρόεδρε; Ο Μουσταφά Ακιντζί, με έγγραφό του προς τα Ηνωμένα Έθνη, αποκαλεί την Κυπριακή Δημοκρατία εκλιπούσα και ζητεί λύση δύο κρατών. Σύμφωνα με ομολογία του διαπραγματευτή σας, Ανδρέα Μαυρογιάννη (ομιλία στο Πανεπιστήμιο Φρέντερικ), ο Ακιντζί δεν δέχεται τη μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δηλαδή, θέλει παρθενογένεση. Απαιτεί, όπως ο σφετεριστής έχει τα ίδια δικαιώματα και ίσο λόγο με τον νόμιμο ιδιοκτήτη. Δεν δέχεται εγκατάλειψη των τουρκικών εγγυήσεων. Επιμένει σε πληθυσμιακές πλειοψηφίες στα δύο συνιστώντα κράτη. Γιατί δεν τα ανέφερες αυτά για να ενημερωθούν οι ξένοι αντιπρόσωποι; Γιατί τα απέκρυψες; Γιατί περιέβαλες με φωτοστέφανο έναν παρανόμως εκλεγέντα ηγέτη αποσχισθέντος εκτρώματος, το οποίο τα ίδια τα Ηνωμένα Έθνη αποκήρυξαν και καταδίκασαν με ψηφίσματά τους;

Αποκαρδιωτική, έως απαράδεκτη, είναι η ομιλία του Προέδρου Αναστασιάδη στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Απεδείχθη συνεπέστατος προς τη γνωστή φιλοσοφία του. Και ασυνεπέστατος προς τις δεσμεύσεις που ανέλαβε έναντι του κυπριακού Ελληνισμού.
Τι σημαίνει ότι η λύση «δεν θα αφήνει νικητές ή ηττημένους»;

Η λύση, όπως τη διαπραγματεύεται ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, θα αφήνει ηττημένους. Και μάλιστα μεγάλους ηττημένους. Μεγάλος ηττημένος θα είναι το θύμα μίας βάρβαρης επιδρομής, ο κυπριακός Ελληνισμός. Και μεγάλος νικητής θα είναι η Τουρκία, ο δράστης της βάρβαρης επιδρομής. «Οι πραγματικότητες επί του εδάφους», τις οποίες για χρόνια επικαλούντο οι Ετζεβίτ-Ντενκτάς, έγιναν αποδεκτές από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Η λύση δύο χωριστών κρατών, δύο λαών και δύο θρησκειών, όπως την οραματίστηκαν οι Γκιουλ-Ερντογάν, είναι εγγύς. Ο ρατσιστικός διαχωρισμός του κυπριακού λαού, σε δύο κράτη, όπως την εμπνεύστηκε το Φόρεϊν Όφις, έγινε αποδεκτός από την Κυβέρνηση, τον ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ.

Οι τρεις βασικές ελευθερίες, εγκατάστασης, διακίνησης, και απόκτησης περιουσίας, θα αλλοιωθούν και δεν θα ισχύσουν, αφού η διζωνικότητα του κράτους και οι πληθυσμιακές πλειοψηφίες δεν θα επιτρέψουν εφαρμογή τους. Η μετεξέλιξη θα μετατραπεί σε παρθενογένεση, η Κυπριακή Δημοκρατία θα διαλυθεί, το ψευδοκράτος θα νομιμοποιηθεί ως τουρκοκυπριακό συνιστών κράτος, ο κυπριακός Ελληνισμός θα συρρικνωθεί στα όρια του ελληνοκυπριακού συνιστώντος κράτους, και θα καταστεί όμηρος της τουρκικής πολιτικής, στρατιωτικής και οικονομικής επικυριαρχίας και στο τέλος θα εξαφανιστεί από την πατρίδα του.

Ο Νέλσον Μαντέλα είχε πει σε έναν μνημειώδη λόγο του: Έρχεται κάποια στιγμή που οι λαοί πρέπει να αποφασίσουν μεταξύ δύο επιλογών: Να υποταγούν, ή να αγωνισθούν.
Σήμερα η Κυβέρνηση και τα δύο μεγάλα κόμματα, του κυπριακού Ελληνισμού, έκαμαν την επιλογή τους: Αποφάσισαν να υποταγούν.

 


Top