Απόψεις Κωστάκης Αντωνίου Τι μαγειρεύει με τους Τούρκους επιχειρηματίες;

Τι μαγειρεύει με τους Τούρκους επιχειρηματίες;

O Kωστάκης Αντωνίου είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή.Όταν αυτή η εφημερίδα και οι αρθρογράφοι της τονίζουν φορτικά ότι πρέπει ν' ακούμε τι λένε οι Τούρκοι, διότι αυτοί αποκαλύπτουν τα γεγονότα, γνωρίζουν τι θα συμβεί προτού συμβεί και μας φανερώνουν φωναχτά τις προθέσεις και αποφάσεις τους, οι εκάστοτε κυβερνώντες λασπολογούν ότι δίνουμε τροφή στην τουρκική προπαγάνδα.

Γιατί; Διότι θέλουν να συνεχίσουν να λένε ψέματα στον λαό, να αποκρύβουν τα γεγονότα, να ωραιοποιούν τραγικές καταστάσεις και να συγκαλύπτουν τις ανομολόγητες δικές τους προθέσεις. Οι δικοί μας ηγέτες κρύβονται από τον λαό και την αλήθεια, γιατί θέλουν να ζουν στα σκοτεινά παρασκήνια και στο ψέμα.
Προχθές, ο Μουσταφά Ακιντζί βγήκε και αποκάλυψε ότι «μια ομάδα εταιρειών από την Τουρκία συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και συζήτησε μαζί του το θέμα φυσικού αερίου». Προφανώς, συζήτησαν το ενδεχόμενο τα κοιτάσματα της Κύπρου, αλλά και του Ισραήλ και της Αιγύπτου, να μεταφέρονται, μέσω Τουρκίας, στην Ευρώπη.

Αυτήν τη μυστική συνάντηση, ούτε η λαλίστατη Προεδρία, ούτε το κυβερνητικό ΚΥΠΕ, ούτε κανένα από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ την έφεραν στο φως. Όταν όλοι αυτοί είναι έτοιμοι να προβάλουν ακόμη και την παρουσία του Προέδρου Αναστασιάδη στον χορό του ππαλουζέ, περί αυτής της συνάντησης, λόγος κανένας.

Συνηθίζει αυτήν την τακτική η Κυβέρνηση. Όταν η Τουρκία στέλλει δείγματα της αμετακίνητης επιδρομικής πολιτικής της, η Κυβέρνηση σιωπά και δεν σχολιάζει. Όταν ο Ακιντζί αποκαλύπτει τις αναλλοίωτες τουρκικές θέσεις σε κεφαλαιώδεις πτυχές του Κυπριακού, δεν βγάζει άχνα. Όταν οι πανηγυρισμοί της πως το κοίτασμα του Ζορ επεκτείνεται και στην κυπριακή ΑΟΖ διαψεύδονται πανηγυρικά, αρνείται να σχολιάσει. Όταν δι' επισήμων εγγράφων αποδεικνύεται το χάσμα απόψεων μεταξύ των δύο πλευρών, τηρεί σιγήν ιχθύος και επιμένει να μιλά για «σημαντική πρόοδο». Όταν ο διαπραγματευτής της δηλώνει ωμά ότι «σηκώνεται η τρίχα σου από αυτά που ακούς στη διαπραγμάτευση», το προσπερνά, ωσάν και αυτά που είπε ο Ανδρέας Μαυρογιάννης είναι κουβέντες του καφενέ.

Τώρα έρχεται ο Ακιντζί να προσθέσει άλλο ένα καρφί στην ταφόπετρα των ψευδαισθήσεων της Κυβέρνησης. Διαψεύδει τη μία πάνω στην άλλη τις κυβερνητικές παραπλανήσεις, απειλεί με πόλεμο, εάν δεν του δοθεί το κυπριακό αέριο, και αποκαλύπτει πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει μυστικές επαφές με όμιλο τουρκικών εταιρειών για το θέμα του φυσικού αερίου.

Καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος αυτήν τη στιγμή περιέρχεται τις Ηνωμένες Πολιτείες, λέγει ό,τι θέλει και ό,τι του συμφέρει μπροστά σε ένα ανενημέρωτο ακροατήριο και επαιτεί βοήθεια από τις ΗΠΑ για ν' αλλάξει στάση η Τουρκία, να δηλώσει ευθαρσώς:

1. Είχε, όντως, επαφές με Τούρκους επιχειρηματίες για το φυσικό αέριο; Γιατί δεν ανακοινώθηκαν αυτές οι επαφές και τι συζητήθηκε;
2. Έχει πρόθεση να προχωρήσει σε δημιουργία αγωγού, διά του οποίου θα καθιστά την Τουρκία διαχειριστή του κυπριακού φυσικού αερίου, και αποκλειστικό μεταφορέα στην Ευρώπη; Και αν η Τουρκία αποφασίσει σε κάποια στιγμή, ή σε ώρα κρίσης, να κλείσει τις στρόφιγγες, τι θα πράξει το ελληνοκυπριακό συνιστών κράτος της διζωνικής συνομοσπονδίας;
3. Πώς σχολιάζει τη δήλωση του Μουσταφά Ακιντζί ότι το κυπριακό φυσικό αέριο θα καταστεί αιτία πολέμου, «σε περίπτωση που δεν χρησιμοποιηθεί με λογικό τρόπο;».
4. Τι, επιτέλους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μαγειρεύει με τους Τούρκους επιχειρηματίες;

Είναι η ώρα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ν' αφήσει τα μεγάλα, ψεύτικα λόγια, να πει στον λαό καθαρές κουβέντες και να αντιληφθεί το μέγεθος των ευθυνών του, αυτήν την κρίσιμη ώρα που διακυβεύεται το μέλλον του κυπριακού Ελληνισμού. Διότι μετά δεν θα υπάρχει ούτε χρόνος, ούτε ευκαιρίες για συγγνώμη, απολογίες και άφεση αμαρτιών...

Εδώ θα υπενθυμίσουμε ότι ο Ραούφ Ντενκτάς είχε καρφώσει τον «φίλο» του Γλαύκο Κληρίδη, για τη μυστική συμφωνία τους, το 1976, κατά παράβαση των οδηγιών που του είχαν δοθεί από τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο και το Εθνικό Συμβούλιο. Σήμερα ο Μουσταφά Ακιντζί καρφώνει τον «κοινό οραματιστή» Νίκο Αναστασιάδη, για τις μυστικές επαφές του. Η ιστορία επαναλαμβάνεται για όσους δεν τη μελετούν... 


Top