Απόψεις Κωστάκης Αντωνίου Διέλυσαν την οικονομία, διαλύουν και το κράτος

Διέλυσαν την οικονομία, διαλύουν και το κράτος

O Kωστάκης Αντωνίου είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή.


Τα δύο αμαρτωλά μεγάλα κόμματα με το βαβαρημένο καταστροφικό παρελθόν και παρόν
 
Δανείζομαι μία εύστοχη παρατήρηση αναγνώστη της στήλης, η οποία δημοσιεύεται στο Sigmalive και η οποία αντικατοπτρίζει πλήρως την πραγματικότητα. Ο αναγνώστης, με το ψευδώνυμο BLUEARROW, απαντώντας σε ερώτηση άλλου αναγνώστη, πώς πείθεται η κοινή γνώμη να κλείσει τα αφτιά στις σειρήνες που εκπέμπονται από τα δύο μεγάλα σώματα, απαντά ως εξής: «Ας σκεφτούν (σημ. οι πολίτες), ποιοι τους έφεραν στην τραγική κατάσταση από το 2008 μέχρι σήμερα. Ας σκεφτούν, ότι αυτοί που τώρα τους υπόσχονται οικονομική έκρηξη με τη λύση, που τους έχουν φέρει. Δηλαδή, το μόνο όπλο που τους προτάσσουν, είναι αυτό που τους πήραν!».
 
Έχει απόλυτο δίκαιο ο αναγνώστης μας. ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, τα δύο μεγάλα κόμματα, τα οποία κατέστρεψαν την οικονομία και αχρήστευσαν το δεύτερο μεγάλο όπλο του κυπριακού Ελληνισμού, την οικονομική ισχύ, σήμερα ψευδώς υπόσχονται στον κυπριακό Ελληνισμό την οικονομική έκρηξη, που θα φέρει η λύση. Ενώ είχαμε ένα μεγάλο διαπραγματευτικό χαρτί, την οικονομική ευμάρεια, ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ τη μετέτρεψαν σε δυστυχία, πείνα και ανεργία. Και υπόσχονται, πως θα μας ξαναδώσουν πίσω το όπλο που αχρήστευσαν!
 
Έχουμε γράψει και άλλες φορές, πως όσες φορές διακυβέρνησαν τον τόπο ο Δημοκρατικός Συναγερμός και το ΑΚΕΛ, απετέλεσαν θεομηνία για τους πολίτες. Θα διαφωνήσουμε με τον αναγνώστη μας, ότι η καταστροφή της οικονομίας άρχισε το 2008. Η καταστροφή της οικονομίας ξεκίνησε επί διακυβερνήσεως ΔΗΣΥ. Η πρώτη φτωχοποίηση και ληστεία της κοινωνίας ξεκίνησε με το καλά προσχεδιασμένο έγκλημα του Χρηματιστηρίου, όταν χιλιάδες μικρομεσαία νοικοκυριά λεηλατήθηκαν από τους σχεδιαστές του εγκλήματος. Να θυμίσουμε ότι ο ΔΗΣΥ είχε ιδρύσει τότε και χρηματιστηριακή εταιρεία, τη Revolution και κανείς δεν γνωρίζει πόσα αποκόμισε.
 
Να μη λησμονείται, επίσης, η λεηλασία που υπέστησαν τότε τα δημόσια ταμεία, από τα μεγάλα σκάνδαλα και τις μίζες. Ο Δημήτρης Συλλούρης, στέλεχος τότε του ΔΗΣΥ, έλεγε πως τα συρτάρια του γραφείου του ήταν γεμάτα από σκάνδαλα. Ο Χρήστος Πουργουρίδης, βουλευτής τότε του Δημοκρατικού Συναγερμού, μιλούσε για «Ρωμαίους Αυτοκράτορες» και «πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας».
Ο Τάσσος Παπαδόπουλος είχε αναφέρει, όταν εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ότι το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας αποτελούσε το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Να αναφέρουμε ακόμη και την αγορά των S300;
 
Από τη διακυβέρνηση ΔΗΣΥ ξεκίνησε η καταστροφή της οικονομίας και η λεηλασία των δημοσίων οικονομικών. Για να έλθει το ΑΚΕΛ να συνεχίσει την καταστροφή με την ερασιτεχνική και ανεύθυνη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών. Και για να παραλάβει τη σκυτάλη ο Δημοκρατικός Συναγερμός, που για δεύτερη φορά φτωχοποίησε την κοινωνία με το κούρεμα καταθέσεων, τα επαχθή οικονομικά μέτρα που επέβαλε και ακόμη χειρότερο: Το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου και τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Διότι εδώ βρίσκεται το μεγάλο έγκλημα.
Η Κυπριακή Δημοκρατία θα διαλυθεί επίσημα με τη λύση που μαγειρεύεται. Αλλά μέχρι να φθάσουμε στην επίσημη διάλυση, το κυπριακό κράτος θα είναι ήδη διαλυμένο και ξεπουλημένο σε ξένους. Ήδη οι Τράπεζες έχουν παραχωρηθεί σε ξένα χέρια, οι ημικρατικοί οργανισμοί που αποτελούν πυλώνες εθνικής ασφαλείας θα ξεπουληθούν, ο εθνικός μεταφορέας έχει ήδη διαλυθεί και πριν φθάσουμε στη λύση, το κυπριακό κράτος δεν θα είναι κυπριακό.
 
Αφού, λοιπόν, τα δύο μεγάλα κόμματα κατέστρεψαν το δεύτερο ισχυρό χαρτί της Κύπρου, και αφού τώρα συντελείται και το ξεπούλημα της Κυπριακής Δημοκρατίας, έρχονται και μας υπόσχονται πως θα δούμε ξανά οικονομική ευμάρεια, αν δεχθούμε τη λύση που προετοιμάζουν. Μα είναι ποτέ δυνατόν, οι χαλαστές να γίνουν κτίστες;
 
Η λύση, όπως προετοιμάζεται, δεν θα φέρει οικονομικό θαύμα. Θα φέρει οικονομική καταστροφή για τον κυπριακό Ελληνισμό. Ποιος θα συντηρεί το τρικέφαλο τέρας που θα δημιουργηθεί; Ποιος θα πληρώσει για τα δισεκατομμύρια που θα χρειαστούν για τις αποζημιώσεις στο περιουσιακό; Ποιος θα συνεισφέρει για την ανοικοδόμηση της χώρας; Η Ευρώπη, που αντιμετωπίζει μία τεράστια οικονομική κρίση; Οι Ηνωμένες Πολιτείες; Ή μήπως τα δύο παττισμένα συνιστώντα κρατίδια;
 
Συμπέρασμα: Τα δύο μεγάλα κόμματα, αφού κατέστρεψαν την κυπριακή οικονομία, αφού λεηλάτησαν τα δημόσια ταμεία της, αφού παραδέχονται, τώρα, ότι δεν είναι σε θέση να ανορθώσουν την οικονομία, αλλά παραπέμπουν στη λύση ως σανίδα σωτηρίας, αφού τώρα διαλύουν και το κυπριακό κράτος, ετοιμάζονται σήμερα να παραδώσουν τον κυπριακό Ελληνισμό στην πολιτική, στρατιωτική και οικονομική επικυριαρχία της Τουρκίας. Πώς να εμπιστευθεί ο πολίτης δύο κόμματα με τόσο βεβαρημένο, αμαρτωλό και καταστροφικό παρελθόν και παρόν;

Top