Απόψεις Κωστάκης Αντωνίου Μην τους πιστεύετε. Λένε ψέματα

Μην τους πιστεύετε. Λένε ψέματα

O Kωστάκης Αντωνίου είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή.Εγκληματικοί χειρισμοί, θεοποίηση του Ακιντζί διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και δημιουργία τεχνητού νεοκυπριακού ομφάλιου λώρου

Ο Νίκος Αναστασιάδης υφήρπασε την ψήφο του λαού, διά ψευδών παραστάσεων και κίβδηλων δεσμεύσεων, προκειμένου να εκλεγεί Πρόεδρος. Σήμερα, διά παραπλανήσεων, διαστρεβλώσεων, ψευδαισθήσεων και εκφοβισμών, αποπειράται να υφαρπάσει το «ναι» του λαού, ώστε να προχωρήσει σε μία θνησιγενή λύση διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Έχοντας ως συμμέτοχους της προσπάθειάς του τον ΔΗΣΥ, το ΑΚΕΛ και τον Έιντε. Οι συχνές αναφορές των κυβερνώντων περί «νέου κράτους» και «διάδοχου κράτους», δεν αποτελούν γλωσσικά ολισθήματα. Αλλά καλλιέργεια του εδάφους για την αποδοχή της νέας «αδήριτης ανάγκης» που θα προκύψει.

Οι σχεδιασμοί είναι εγκληματικοί. Έχουν θεοποιήσει τον Μουσταφά Ακιντζί, ενώπιον της ελληνοκυπριακής κοινότητας και ενώπιον της διεθνούς κοινής γνώμης, προτού καλά-καλά αναμείνουν την κατάθεση των θέσεών του στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Έχουν, κατά τον τρόπο αυτό, απεμπολήσει κάθε δικαίωμα της ελληνοκυπριακής πλευράς, στην περίπτωση που οι συνομιλίες καταλήξουν σε αδιέξοδο, να επιρρίψει ευθύνη στον Ακιντζί. Διότι ποιος ξένος και ποιος Κύπριος θα πιστεύσει, ότι ο Ακιντζί φέρει ευθύνη για το ενδεχόμενο ναυάγιο, όταν σήμερα κυβερνώντες και σύμμαχοί τους λένε ότι είναι ο μετριοπαθέστερος των Τουρκοκύπριων ηγετών, ο μόνος με τον οποίο μπορούμε να συμφωνήσουμε;

Έχουν επιτρέψει στον Ακιντζί να αλωνίζει ανενόχλητος, να προβάλλει απαράδεκτες θέσεις, να μην του απαντά η Κυβέρνηση, διότι δεν θέλει να διαψεύσει τις διθυράμβους που του αφιέρωσε. Αύριο θα θρηνεί επί των δικών της ερειπίων.

Διαστρεβλώνουν τα πάντα οι κυβερνώντες και οι σύμμαχοί τους. Λέγει ο Ακιντζί ότι οι Ελληνοκύπριοι ήταν τα κύρια θύματα της τραγωδίας του 1974, την οποία προκάλεσε η ελληνική Χούντα. Και χαρακτηρίζουν «ανδρεία», διότι ο Ακιντζί αρνείται να πει ότι οι Ελληνοκύπριοι ήταν κυρίως θύματα της τουρκικής εισβολής, θύματα εθνοκάθαρσης και βίαιου εκτοπισμού.

Πραγματοποιεί παράνομη επίσκεψη ο Ερντογάν στα κατεχόμενα και ούτε καν διαμαρτύρονται. Μιλά για εγγυήτρια δύναμη, μιλά για πλήρη αριθμητική ισότητα, απειλεί ότι εάν χρειαστεί θα αναλάβει εκ νέου πολεμική επιχείρηση, αλλά εκφράζουν και ικανοποίηση, επειδή μίλησε για αποφασιστικότητα των δύο πλευρών να αναζητήσουν λύση. Με παπαγαλάκια μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ, αποκρύβουν τη σκληρή στάση των Τούρκων και προβάλλουν τις «θετικές» δηλώσεις τους.

Έρχεται ο Ακιντζί και αποκλείει πλήρη εφαρμογή των τριών ελευθεριών, και αυτοί λένε ψέματα ότι αποδέχθηκε πλήρη εφαρμογή του κοινοτικού κεκτημένου. Μιλά για πληθυσμιακή αναλογία στις δύο ζώνες και δεν αντιδρούν. Συνεχίζουν να τον χειροκροτούν. Μιλά για περιορισμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων που θα ζουν υπό τουρκοκυπριακή και ελληνοκυπριακή, αντίστοιχα, κυριαρχία, και δεν βγάζουν άχνα διαμαρτυρίας από το στόμα τους.

Ζητούν να αποκοπεί ο ομφάλιος λώρος του Ελληνισμού της Κύπρου με τον Ελληνισμό της Ελλάδας, και εμφανίζονται στα μνημόσυνα των πεσόντων Ελλαδιτών, κρύβοντας τα πρόσωπα κάτω από μαύρους φακούς. Χωρίς να ζητούν συγγνώμη από τα παιδιά της Ελλάδας για όσα εκστόμισαν. Ζητούν αποκοπή του ομφάλιου λώρου με την Ελλάδα, και την ίδια ώρα εργάζονται για να δημιουργηθεί ο νεοκυπριακός ομφάλιος λώρος.
Καλούνται να σχολιάσουν τις δηλώσεις Ακιντζί ότι έπρεπε να γίνει η εισβολή για να μην εμπεδωθεί το πραξικόπημα και δεν απαντούν. Ερωτάται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τις απαράδεκτες θέσεις που διατυπώνει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης και απαντά: «Οι θέσεις που εκφράζει ο κ. Ακιντζί δεν σημαίνει ότι είναι θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς».

Αλλά τότε γιατί εξυμνεί τον Ακιντζί για μετριοπαθείς θέσεις, όταν επαναλαμβάνει τις ανυποχώρητες θέσεις της Άγκυρας; Πώς εκφράζει αισιοδοξία ο Πρόεδρος για σύντομη λύση, όταν υπάρχουν στο τραπέζι τέτοιες απαράδεκτες τουρκικές θέσεις; Γιατί τις συζητά; Και αφού τίποτε δεν έχει συμφωνηθεί ώς τώρα, όπως λέγει, γιατί έχει αποδυθεί με τον ΔΗΣΥ, το ΑΚΕΛ, τον Έιντε και τα παπαγάλια του, σε μία μανιώδη εκστρατεία υπέρ της επερχόμενης λύσης που δεν γνωρίζει ακόμη; Τι έχει κατά νουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Είναι αποφασισμένος να αποδεχθεί διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, και απαράδεκτη λύση, για να μας πει μετά ότι προτίμησε να είναι ωφέλιμος και όχι αρεστός;

Μία υπόμνηση προς τους πολίτες: Μην πιστεύετε κανένα από τη συγχορδία Κυβέρνησης-ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ-Έιντε. Λένε ψέματα. Μην τους εμπιστεύεστε. Σκοπεύουν να εκβιάσουν και να υφαρπάσουν το «ναι» σας, σε μία απαράδεκτη, θνησιγενή λύση, που θα ξεκινά από τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα συνεχίζεται με μετατροπή του κυπριακού Ελληνισμού σε κοινότητα και θα τελειώνει με τον πλήρη βιολογικό και εθνικό αφανισμό του.
 


Top