Απόψεις Κωστάκης Αντωνίου Ευθυγραμμίζονται Δίας και Αφροδίτη

Ευθυγραμμίζονται Δίας και Αφροδίτη

O Kωστάκης Αντωνίου είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή.Η δικαίωση του Έιντε και η μεγάλη ευθυγράμμιση των πολιτικών αστέρων της Κύπρου

Ένας σαγηνευτικός χορός δύο πλανητών, της Αφροδίτης και του Δία, κάνει την εμφάνισή του τις τελευταίες νύχτες στον δυτικό ουρανό και, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο αστροφυσικός δρ Στέλιος Τσαγγαρίδης, «οι δύο πλανήτες βρίσκονται αυτόν τον καιρό σε παραπλήσιες θέσεις στον νυκτερινό ουρανό, και λόγω της λαμπρότητάς τους είναι μαγευτικοί. Θα συνεχίσουν να μας γοητεύουν τουλάχιστον μέχρι το τέλος του μήνα, οπότε και αναμένεται η πιο κοντινή επαφή τους», τόνισε.

Να, λοιπόν, που η ευθυγράμμιση Δία-Αφροδίτης δικαιώνει απόλυτα τις εκτιμήσεις του Έσπεν Μπαρθ Έιντε, ο οποίος, έστω και αν δεν κατέχει γνώσεις αστροφυσικού, προέβλεψε ότι οι οιωνοί είναι άριστοι αυτόν τον καιρό για λύση του Κυπριακού, αφού όλοι οι πλανήτες ευθυγραμμίζονται.

Δεν είναι μόνο ο Δίας και η Αφροδίτη που ευθυγραμμίζονται.
Ευθυγραμμίστηκαν και Νίκος Αναστασιάδης και Δημήτρης Χριστόφιας.

Ευθυγραμμίστηκαν Στέφανος Στεφάνου και Νίκος Τορναρίτης, που μίλησαν με ευθυγραμμισμένες θέσεις για τη λύση του Κυπριακού, προχθές στη Δημοσιογραφική Εστία.
Ευθυγραμμίστηκαν Αβέρωφ Νεοφύτου, Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή και Αλέξης Γαλανός, που μίλησαν σε εκδήλωση του Δημοκρατικού Συναγερμού για το Κυπριακό.
Ευθυγραμμίστηκαν πρώην Υπουργοί του Χριστόφια, πρώην στελέχη του ΔΗΚΟ και πρώην Υπουργοί του Τάσσου με τις θέσεις ΔΗΣΥ.

Ευθυγραμμίστηκε η ομάδα Καρογιάν με την πολιτική Αναστασιάδη στο Κυπριακό.
Ευθυγραμμίστηκαν, τελικά, και τα δύο μεγάλα άστρα του Νίκου Αναστασιάδη και του Μουσταφά Ακιντζί.

Ποια άλλη, μεγαλύτερη, δικαίωση του κ. Έιντε μπορεί να υπάρξει, ύστερα από τη θεαματική αυτή ευθυγράμμιση των μεγάλων αστέρων του πολιτικού σύμπαντος της Κύπρου, στο μεγάλο εθνικό θέμα;
Και ποια άλλη μεγαλύτερη δικαίωση του κ. Ιωάννη Κασουλίδη μπορεί να υπάρξει, όταν σε ανύποπτο χρόνο προέβλεπε ότι «οι οιωνοί για λύση του Κυπριακού είναι οι καλύτεροι από κάθε άλλη φορά»; Και αυτό το έλεγε πολύ πριν ακόμη αναλάβει ο Ακιντζί, όταν η ελληνοκυπριακή πλευρά συνομιλούσε με τον Έρογλου...

Η μόνη παραφωνία και ο μόνος άγνωστος Χ σε αυτήν τη «θεαματική επικοινωνιακή ευθυγράμμιση» είναι ότι απουσιάζει από τη «συνάντηση των άστρων» το μεγαλύτερο από όλα. Η Τουρκία.
Η Τουρκία δεν ευθυγραμμίζεται με κανένα από τα δικά μας αστέρια. Απλώς παρακολουθεί εκ του μακρόθεν αυτήν τη μεγάλη κυπριακή ευθυγράμμιση και τρίβει τα χέρια της. Γνωρίζει ότι αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχό της στην κατάληξη για εξεύρεση λύσης τουρκικής, που θα διαλύει την Κυπριακή Δημοκρατία και θα οδηγεί τον κυπριακό Ελληνισμό σε θέση κοινότητας.

Ο Στέφανος Στεφάνου, στην ομιλία του στη Δημοσιογραφική Εστία, δήλωσε πως «στην ελληνοκυπριακή κοινότητα υπάρχει ένα 50-55% των πολιτών που δεν τοποθετούνται πουθενά, ούτε στο 'ναι', ούτε στο 'όχι' και περιμένουν». Κατά την άποψή του, αυτή είναι η κρίσιμη μάζα της κοινωνίας στην οποία πρέπει να απευθυνθούμε (ποιοι, το ΑΚΕΛ και ο ΔΗΣΥ;) γιατί αυτή θα κρίνει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.
Δεν γνωρίζουμε αν, στην έρευνα του ΑΚΕΛ, καθορίζεται σε ποια μάζα της κοινωνίας ανήκει αυτό το 50-55% που δεν τοποθετούνται ούτε υπέρ του «ναι», ούτε υπέρ του «όχι». Όμως στη βάση της λογικής, εμείς θεωρούμε πως είναι το 100% της ελληνοκυπριακής κοινότητας που δεν τοποθετούνται.

Για τον απλούστατο λόγο, ότι το ΑΚΕΛ και ο ΔΗΣΥ δεν τους καθορίζουν ποιο είναι το περιεχόμενο της λύσης. Τους καλούν να αποδεχθούν μίαν αόρατη λύση, ένα φάντασμα λύσης, προτού ακόμη υποβληθεί και ενώ οι συνομιλίες βρίσκονται ακόμη στο αρχικό στάδιό τους. ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ μιλούν απλώς αόριστα, γενικόλογα, αφηρημένα, για «ιστορικούς συμβιβασμούς», χωρίς να καθορίζουν το περιεχόμενο αυτού του «ιστορικού συμβιβασμού», μιλούν ακόμη για «ευκταία και εφικτά», χωρίς ποτέ να καθορίσουν τι είναι το ευκταίο που δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε και το εφικτό που δυστυχώς το κατάντησαν ανέφικτο.

Αλλά, ακόμη ο κ. Στεφάνου δεν είναι σε θέση να σιγουρέψει και την «ευθυγράμμιση» των ψηφοφόρων του ΑΚΕΛ, με το άστρο του ΔΗΣΥ και του Αναστασιάδη. Το 2004, οι ακελικοί ψηφοφόροι υποχρέωσαν την ηγεσία τους σε ανώμαλη αναδίπλωση και σε υπερψήφιση του «όχι». Είναι βέβαιος αύριο, με τη συρρίκνωση των ποσοστών του ΑΚΕΛ που παρατηρείται και όταν περάσει το μήνυμα για συμμαχία ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ μέσα στις αριστερές μάζες, ότι ακόμη και η ηγεσία να αποφασίσει «ναι», οι ψηφοφόροι της θα ακολουθήσουν;

Οι πλανήτες, στο απέραντο Σύμπαν και στην επίγεια Κύπρο, μπορεί να ευθυγραμμίζονται, αλλά ούτε το άστρο της Τουρκίας προσεγγίζει το δικό μας, ούτε οι ψηφοφόροι ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ φαίνεται να ευθυγραμμίζονται με τις ηγεσίες τους...


Top