Απόψεις Κωστάκης Αντωνίου Άλλα τα μάτια του λαγού (Ρίκκος)

Άλλα τα μάτια του λαγού (Ρίκκος)

O Kωστάκης Αντωνίου είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή.


Είναι απαράδεκτη, προκλητική, αντιδημοκρατική και αντιθεσμική η υπερπροστασία που παρέχουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Δημοκρατικός Συναγερμός στον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα. Και είναι πονηρή, λαϊκίστικη και άδικη η τακτική του ΕΥΡΩΚΟ, του οποίου ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου απετέλεσε σημαίνον κομματικό στέλεχος, να προσπαθεί να επιρρίψει ίσες ευθύνες στον Γενικό Εισαγγελέα και στον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, καλώντας και τους δύο να παραιτηθούν.
 
Ούτε μικρά παιδιά δεν πείθει η «επιχειρηματολογία» του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, να διαχωρίσει τις υποθέσεις Ρ. Ερωτοκρίτου - Χρυστάλλας Γιωρκάτζη. Είναι αντιφατικά όσα είπε, και όχι μόνο τραυματίζουν καίρια το κύρος του Προέδρου, αλλά δημιουργούν και διάφορους συνειρμούς, όσον αφορά αυτήν την υπέρμετρη προσπάθειά του να διατηρήσει στη θέση του τον Ρίκκο Ερωτοκρίτου.
 
Ζητήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να απαντήσει σε τοποθετήσεις κομμάτων που τον καλούσαν να ζητήσει παραίτηση του κ. Ερωτοκρίτου. Και απάντησε πως δεν είναι θέμα κάποιος να ζητήσει παραίτηση, αφού οι διαδικασίες τέθηκαν σε λειτουργία από τον Γενικό Εισαγγελέα. «Είναι θέμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου να αποφασίσει με βάση τα γεγονότα που θα έχει ενώπιόν του», είπε.
 
Ωραία. Αλλά την ίδια στιγμή ζητεί εκ των προτέρων την παραίτηση της Διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας, Χρυστάλλας Γιωρκάτζη, για την οποία, όμως, και πάλι θα αποφασίσει το Ανώτατο Δικαστήριο!
Για όνομα του Θεού, Πρόεδρε! Έχεις ενώπιόν σου δύο υποθέσεις, για τις οποίες θα αποφασίσει το Ανώτατο Δικαστήριο. Αλλά λαμβάνεις αντιφατικές θέσεις. Στην περίπτωση του Βοηθού Γ. Εισαγγελέα, λέγεις ότι δεν μπορείς να τον καλέσεις σε παραίτηση. Στην άλλη, της Διοικητού, την καλείς σε παραίτηση. Άλλα τα μάτια του λαγού (Ρίκκος) κι άλλα της κουκουβάγιας(Χρυστάλλα);
 
Ερχόμαστε στον Δημοκρατικό Συναγερμό. Ίσως να ζητούμε πολλά από ένα κόμμα που βαρύνεται με τόσα σκάνδαλα και έχει στο παθητικό του τόσες συγκαλύψεις ανθρώπων του. Ο ΔΗΣΥ συνέπραξε στη μεγάλη ληστεία του Χρηματιστηρίου, υπήρξε ο πρόδρομος της φτωχοποίησης της κοινωνίας. Ουδένα δικό του τιμώρησε, κανέναν αξιωματούχο της κυβέρνησης Κληρίδη δεν απομάκρυνε. Βαρύνεται με το σκάνδαλο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Ουδένα οδήγησε στο εδώλιο. Κατασπατάλησε τα δημόσια ταμεία με το σκάνδαλο των πυραύλων. Oυδείς βρίσκεται στις φυλακές. Συγκάλυψε όσα έκαμε ο Υπουργός του, Ντίνος Μιχαηλίδης.
 
Σήμερα, έκρυψε κάτω από το χαλί προνομιακές ενημερώσεις για φυγάδευση κεφαλαίων, πριν από το κούρεμα καταθέσεων. Συγκάλυψε το σκάνδαλο «Αριστοτέλης». Εξαφάνισε καταγγελίες για ανάμειξη του δικηγορικού γραφείου του Προέδρου, σε διάφορες διαδικασίες. Προχώρησε σε μη έντιμη συναλλαγή με τον τέως Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκο Δημητριάδη, όταν έπρεπε να ζητήσει έρευνα κατά των δραστηριοτήτων του. Προχώρησε σε άλωση ανεξάρτητων θεσμών. Βρίσκεται στο εδώλιο για χρηματοδότηση από τη Focus. Και σήμερα, αυτό το ευρωπαϊκό εκσυγχρονιστικό κόμμα έχασε τη μιλιά του και δεν ζητεί παραίτηση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, για λόγους προστασίας των θεσμών και επίδειξης ελάχιστου δείγματος ευθιξίας. Τι συνδέει Ρίκκο και ΔΗΣΥ;
 
Οι βουλευτές του ΔΗΣΥ προσφέρουν καθαρή προστασία στον κ. Ερωτοκρίτου, όταν φθάσουν στη Βουλή καταγγελίες για ισχυριζόμενες παρεμβάσεις του. Και στα τηλεοπτικά πάνελ επιχειρούν να βγουν «κούππες άπαννες» και να επιρρίψουν εμμέσως ευθύνες στον Κώστα Κληρίδη για καθυστέρηση στη διεκπεραίωση σοβαρών υποθέσεων. Ως παπαγαλάκια, που διδάσκονται σε επικοινωνιακά σεμινάρια, επαναλαμβάνουν το τετριμμένο πως είναι η μόνη Κυβέρνηση που οδήγησε στη Δικαιοσύνη σκάνδαλα και στο κελί ενόχους. Ποιους δικούς τους φυλάκισαν; Κανέναν. Αυτοανακηρύχθηκαν σε γειτονιά των αγγέλων, σε ένα διαβολικό και διαπλεκόμενο πολιτικό σύστημα, στο οποίο σατανάδες είναι μονάχα οι πολιτικοί τους αντίπαλοι.
 
Θα πούμε κάτι και στον Δημήτρη Συλλούρη, που προσπαθεί να επιρρίψει ίσες ευθύνες στο πρώην κομματικό του στέλεχος και στον Γενικό Εισαγγελέα. Γιατί να παραιτηθεί ο Κώστας Κληρίδης; Επειδή στέκει εμπόδιο στην άλωση της Νομικής Υπηρεσίας; Κατηγορείται για οτιδήποτε; Διέπραξε οποιοδήποτε ηθικό παράπτωμα ή αδίκημα; Έχει στα χέρια του ο κ. Συλλούρης οτιδήποτε, που να θέτει τον Γενικό Εισαγγελέα στο εδώλιο; Ας το καταθέσει.
 
Τα πράγματα είναι πολύ καθαρά. Ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου είναι αθώος, μέχρι να αποφανθεί η Δικαιοσύνη. Για λόγους τάξης και προστασίας των θεσμών όφειλε να παραιτηθεί, από την πρώτη στιγμή που εκδόθηκε το πόρισμα Καλλή. Τελεία και παύλα. Η προσπάθεια του Προέδρου Αναστασιάδη, του ΔΗΣΥ, του ΕΥΡΩΚΟ, να συγκαλύπτουν τα μη συγκαλυπτόμενα, να συντηρούν μία αναρχία στη Νομική Υπηρεσία, να αποδίδουν ως Πόντιοι Πιλάτοι ίσες ευθύνες, πηγάζει εκ του πονηρού... - See more at: http://www.sigmalive.com/simerini/columns/stigma/234033/alla-ta-matia-tou-lagou-rikkos#sthash.ugYmYoK1.dpuf

Top